Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolala

89 , 88 rocznik

Polecane posty

Gość inek
nie rozumiem tego, to ze mamy dzieciaczki w tym wieku to powód do nabijania się czy jak? większość z nas wcale nie stacza się z tego powodu(bo niby dlaczego) lecz wrecz przeciwnie.mamy normalne rodziny, większość nadal się uczy,mieszkamy z mężami(narzeczonymi) nie rozumiem czym my się niby różnimy od np5 lat starszych koleżanek :/

Te pomarancze, co takie bzdury tu wypisuja, to pewnie ryczace 30-tki, ktore nie maja po prostu z kim miec dziecka- wyszlybyscie w koncu z domu, a nie siedzicie tylko przed komputerem! Ja jestem rocznik 88, w 18 tygodniu :) Tez nie jestem ze wsi, studiuje na II roku i pracuje w banku- moj maz jest juz po studiach i tez pracuje, pozatym mamy juz swoje mieszkanie, samochod i nie ejstesmy na niczyim utrzymaniu, wie na co mielibysmy czekac?Az osiagne magiczny wiek 30 lat? Bo to przeciez teraz takie modne robic kariere a dopiero pozniej rodzic dzieci...A pozniej wszyscy sie dziwia, ze w nowoczesnych domach nie ma miejsca na milosc, bo rodzice tylko gonia za pieniedzmi :/ My przynajmniej bedziemy lepiej rozumialy swoje maluchy, ze wzgledu na mala roznice wieku- pomyslcie, jak nasze dzieciaczki pojda do szkoly to wiekszosc rowiesnikow bedzie mialo rodzicow w wieku naszych rodzicow, czyli dziadkow naszych dzieci! ale sie zamotalam :P

Gość inek
no ja już sobie wyobrazam jak z moja córką na zakupki chodze i plotkuje hihi my tak samo z mężem jesteśmy na swoim od nikogo kasy ani pomocy nie ciągniemy.nie będe ściemniać że to nie wpadka;p ale kobity i po 30 zaliczają wpadki w kazdym wieku radzić sobie trzeba

Gość Ewelina89
Hejka ja jestem tez rocznik 89. Mam kochana coreczke ktora ma 2,5 latka. Jest moim oczkiem w glowie, kocham ja ponad wszystko i nie wyobrazam sobie zycia bez niej. Chcialabym kiedys dla niej rodzenstwo... Super ze sa takie mamy pozdrawiam wszystkie mlodziutkie mamuski

ja za tydzien w srode bede wiedziala juz, czy z corka na zakupy, czy z synem na deske bedziemy jezdzic, ale wolalabym ta druga opcje, bo jakos wychowanie syna wydaje mi sie latwiejsze no i jakos wydaje sie, ze chlopcy ten wiek dojrzewania przechodza troche korzystniej dla rodzicow, chociaz oczywiscie zdarzaja sie wyjatki. Jak mam sobie pomyslc, ze bede musiala tlumaczyc 13-letniej corce, ze nie moze sie jeszcze malowac, a sama robilam to nie tak dawno temu po kryjomu, to zajezdza mi to hipokryzja :P

cześć:) też jestem rocznik 88. We wrześniu wyszłam za mąż a w pod koniec grudnia dowiedziałam się że jestem w ciąży:) Jestem teraz w 13 tygodniu:) Emti a my sie znamy z innego topiku:)

olja8 Twoja córeczka ma na imię Irminka??:) Mój mąż się uparł że jak będzie dziewczynka to damy jej na imię Irminka:)

Gość szalenizna
oj zdzirki z was...nie ma się czym chwalić, powinnyście się wstydzić!

Karola1988 i prywatna sekretarka- miło znowu razem popisać:) Dobrze Was pamiętam:) Buziaczki dla Was:)

Gość sedzia zgred
nie przejmowac sie debilami ja mialem 19 zona 17 kiedy pierwsze sie urodzilo,teraz jedno chodzi do liceum drugie do podstawowki i mamy idealny kontakt poniewaz nie dzieli nas przepasc w roznicy wieku.Teraz ja z zonka sie bawimy a nasi kumple i przyjaciele zmieniaja pieluchy i nam zazdroszcza:)

ja wiem jak to jest mieć młodą mame ,bo moja mnie wcześnie miała:) I uważam to za duży plus:) Ma się z dzieckiem super kontakt i lepiej się je rozumie:) Bo niedawno samemu się tak robiło i miało podobne problemy:P

ok ja mykam spać:) U mnie 01;20 :)

Gość aaaniołekkkkk
nie rozumiem u Was jednego stwierdzenia - " też nie jestem ze wsi" ????? a czy to jakiś wstyd???? Ja np. pochodzę ze wsi, chociaż teraz mieszkam w Lublinie i wcale się tego nie wstydzę. Mam 25 lat, ukończony jeden kierunek studiów, kończę drugi, a dziecko planujemy za rok po ślubie, takę podczytuję Was czasami. P.S. Uważam , że w "mieście" jest więcej wieśniaków, niż na Wsi, miedzy innymi osby na tym topiku, które obrażają innych , np. niejaka dzyna. A Wy młode mamusie cieszcie się swoimi dziećmi i nie zwracajcie uwagi na sfrustrowane babsztyle, które najprawdopodobniej same chcą, a nie mają dziecka z różnych powodów. Stąd ta ich złość i agresja skierowana na nie.. Poza tym, gdzie jest powiedziane, że ktoś w wieku 20 lat nie może świadomie planować dziecka. Uważam, że może i ma do tego święte prawo POzdrawiam

Gość Mmama1236
A ja jestem z 79 roku i mam 2.5 letniego synka i z doświadczenia wiem,że gdybym miała dziecko wcześniej, to miałabym dla niego więcej siły. No może 19, czy 18 lat, to rzeczywiście trochę wcześnie- trzeba też trochę się wyszumieć, żeby się przypadkiem potem szumieć w małżeństwie nie zachciało. A co do zawodów- ja jestem po studiach i wcale nie jestem przekonana,że to takie na 100% idealne rozwiązanie. Ja pracuję w biurze i widzę,że moja koleżanka fryzjerka we własnym zakładzie zarabia 2 razy tyle co ja. W obecnych czasach bardzo często konkretny fach w ręku jest o niebo lepszy niż jakiś głupi magister od pisania durnych papierków. Nie mówię że żałuję tych 5 lat- bo to były jedne z najfajniejszych lat w moim życiu :D Tak więc natura jednak dobrze wiedziała kiedy to tak urządziła,że najlepiej rodzić dzieci około 20 -tki

Też zaszłam w ciążę mając 20 lat położna , ku mojemu zdziwieniu powiedziała, ze to są najlepsze lata na znoszenie ciąży i porodu. Czas tak szybko leci i ludzie nie widzą, że rocznik 88 to już kobiety, a nie piętnastki, którym ciąży nie życzę. powodzenia...

Mmama 1236, calkowicie si zgadzam, tez czasem zaluje, ze nie mam wyuczonego zawodu, dzieki czemu moglabym znalezc troszke lepsza prace, bo fryzjerki wcale tak zle nie zarabiaja. Ja mam juz imie dla chlopca- Feliks, a dla dziewczynki- Bibianna:) Mnie moja mama z kolei urodzila po 30-tce no i w tym wypadku akurat ta roznica wieku nie byla az tak straszna, bo moja mama to wyluzowana kobitka:) ale z opowiadan niektorych kolezanek wiem, ze one ciagle sie klocily ze swoimi rodzicami no i slyszaly wkurzajacy tekst \"za moich czasow...\". my juz postanowilismy , ze postaramy sie madrze wychowac dziecko ale jednoczesnie tak, by mialo w nas kumpli i zawsze moglo z nami pogadac. wiem, ze to nie takie proste, ale moze sie uda ;)

po co ta zbędna dyskusja, każdy żyje jak chce, dla jednych kobiet najważniejsza jest kariera a dla innych rodzina i nie ma się co spierać kto ma rację. jutro idę na usg- badanie przezierności karkowej itp , mam obawy że coś będzie z dzieckiem nie tak. Chyba każda mama boi się o swoje dziecko. Ale jednak mam nadzieję że lekarz mnie uspokoi

karola a ja z mężem wojne prowadziłam o to imie, ale wygrałam :)ale mówimy na nią Inka narazie :)no ja to juz mamusia doświadczona, widze ze coraz więcej nas :)

ja tez 89 :) niestety w tym miesiacu ze staran wyszly nici.. zobaczymy co nam przyniesie nastepny miesiac :)

Lady Love ty dziecko planujesz w tym wieku??

dziwie się ja nie będe ukrywac że gdybym nie wpadła to bym jeszcze nie myślała o tym:) ale to twój wybór mam nadzieje że wszystko się ułoży tak jak planujesz :)

duzo osob mi sie dziwi :) ja natomiast nic dziwnego w tym nie widze tymbardziej ze szaleje za dziecmi i je poprostu uwielbiam :) mysle ze 20 lat to juz nie jest tak zle, znaczy sie nie jest to taki razacy wiek jak np dziewczyna ktora ma dziecko w wieku powiedzmy lat 15 :) jestem swiadoma swojej decyzji wiec z czym to sie wiaze i chetnie sie tego podejme :)