Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolala

89 , 88 rocznik

Polecane posty

Dobra kochana ja już zmykam do wyrka, bo mały coś się uspokoił może śpi to i ja spokojnie usnę:) Na pewno zajrze tu jutro to się sklikamy. Dobrej nocy, do jutra, papa:)

Ok :) To kolorowych snów i spokojnej nocki, żeby dzidzia dobrze spala:)

Hello jest tu kto ? czy wszyscy jeszcze śpią ? Pobudka. Jak się czujecie kobitki? Mnie coś od rana rwie w prawym boku ale nie na dole tylko tak posrodku, jakby kolka czy coś a przecież nie robiłam nic żeby się zmeczyć, sama nie wiem. Teraz wcinam śniadanko i piję ciepłe mleczko.

widze, że tylko my dwie tu zaglądamy.. coś forum się nie umie rozkręcić, a tak fajnie by mogło być...

no wiesz może dziewczyny w pracy lub w szkole :P Także zapewne wieczorem ktoś się pojawi ;p

Mam taką nadzieję.. bo cisza niesamowita ;p ale nudy dzisiaj

cześć:) ja wróciłam z pracy i mam ochotę na fryztki surówkę i colę:D wiem że to nie zdrowe ale od czasu do czasu:)

czesc,a wiesz ze ja tez lapie takie smaki.w poprzedniej ciazy jak bylam tez jadlam codzien frytki i jakos mi to nie zaszkodzilo....

Gość Lolunia
hej dziewczyny ja jestem rocznik 89 i dzis sie dowiedzialam ze jestem w ciazy :) dolaczam do was :*

czesc.i jak wrazenia??ja po raz druga ale dziesze sie jak pierwszym razem.a ltory to tydzien??

witam ja chcialabym zagladac tu czesciej, ale praca, szkola i w dodatku sam srodek sesji, jak u mnie :/ a ze studiuje kierunek zwiazany z muzyka to pelno mam historii, dat i co za tym idzie mase nauki + testy sluchowe:/ jesli chodzi o dziwne smaki to ja mam czasem ochote na knysze z parowka i do tego cole, raz na jakis czas sobie pozwalam, ale nie czesciej niz 1-2 razy w miesiacu. Staram sie sama gotowac lub moj maz gotuje, ale czasem tez jeszcze wyskoczymy gdzies na miasto. za to mleko moglabym pic litrami, a kakao to juz w ogole :) u mnie jeszcze tylko 5 dni do poznania plci i ponownego zobaczenia naszego Malucha- juz nie mgoe sie doczekac:) pozdrawiam wszystkie mamusie i przyszle mamusie

ja kakao tez mogla bym pic litrami a w ktory miesiacu jestes?? ze juz plec bedziesz znala ja swojego poznalam jak bylam w 6 ale i tak pomylka miala byc coreczka do samego finalu ale jest synek i mam nadzieje ze teraz bedzie dziewczynka

ja zaczynam teraz 19-ty tydzien ciazy, czyli chyba 5 miesiac?bo juz sie gubie w tych przelicznikach :) w srode idziemy na usg 3d, bo usg mojego lekarza jest dosc kiepskie i z tego co mowil, plec moglibysmy poznac najwczesniej w 24 tygodniu, a ja jestem z tych niecierpliwych :) to troszke mnie pocieszylas, bo my chcielibysmy miec synka, a jak okazaloby sie na usg, ze coreczka, to zawsze jest jakis cien szansy ;)

tylko kupuj takie ciuszki ktore mozesz w razie co zalozyc i chlopcu i dziewczynce.Ja bylam nastawiona na dziewczynke i kupowalam same rozowe a pozniej mialam maly problem bo jak mozna chlopczyka ubraz w rozowe body.....a najlepsze ze moj maz tak sie napalil ze kupil nawet balerinki w h&m moze teraz sie przydadza:)

u nas z kolei to dziala w druga strone :) kupilam wprawdzie uniwersalne czapeczki i pajacyki np białe albo zolte, ale moj maz nie mogl sie powstrzymac od kupienia typowo chlopiecych mokasynkow, no i ja na wyprzedazach kupilam jedna chlopieca bluze, ale z reszta ciuszkow czekamy do srody, a w kwietniu urzadzamy juz pokoik , wiec mam nadzieje, ze Maluch nie zrobi nam psikusa i jesli bedzie miala to byc dziewczynka, nie bedzie chlopcem, ktory bedzie mial kupiona rozowa posciel :P

to zycze zeby bylo rzeczywiscie tak jak na usg lekarz powie bo to troche szokujace rodzic z mysla ze bedzie dziewczynka a na koniec porodu okazuje sie ze jednak to drugie

a dziekuje, a Tobie oczywiscie zycze tej wymarzonej coreczki :) jasne, ze chcialabym miec synka, ale najwazniejsze, zeby dzidzia byla zdrowa :) wprawdzie zawsze chcialam miec blizniaki, no ale jak okazalo sie, ze jest tylko jedno dziecko, to juz stawiam na chlopca :) teraz znowu cos bym zjadla...zawsze mam ochote na to, czego akurat nie mam w domu, a jak na zlosc zadnego dlugootwartego spozywczego pod domem :/

widze ze nie jestem sama ja tez mam takie momenty w nocy mysle o kotletach schabowych,pierozkach z kapusta i budyniu czekoladowym.ale nie zaszkodzi mi narazie bo waze 45 kg wiec przyda sie przytyc w poprzedniej do samego konca wazylam 51

Hej no to życze wam płci dziecka jaką chcecie:P A jak tam na ciąże zareagowali Wasi rodzice? Wiedzieli wcześniej ,że planujecie?

Hejka kobitki. Widze że sie tutaj rozkręciło. Dla przypomnienia ja jutro zaczynam 20tydz i prawdopodobnie bede mieć synka. Dowiedziałam się końcem 18 tyg i gin powiedział że w 90% jest chłopiec bo widzi siusiaka ale 12 marca bede miec polowkowe wiec wtedy zobaczymy czy się potwierdzi bo czasem siusiak moze okazać się pepowinką albo podwiniętą nózką, róznie bywa. Ja po cichu z mężem marzyA łam o córce, ale jest synuś więc tez sie ciesze byle zdrowy. A macie wybrane imiona dla waszych pociech? Mój synuś będzie sie nazywał Michałek. Anka wawa a Ty który jestes tygodniu? Co do tycia to ja jestem dopiero 1kg na plusie i waże 51 zobaczymy jak to będzie dalej. A dzisiaj się jakoś nie tak czuje, cos mnie kłuje w prawym boku pod żebrami, może coś mi tam uciska nie wiem... ciężko mi sie chodziło dzisiaj ale przeżyłam. A co do zachcianek ciążowych to ja odpoczątku tylko słodycze i owoce, w ogóle mnie wysypało na twarzy i to też mnie skloniło do myślenia że bede mieć córe, a tu prosze - niespodzianka, ale jeszcze wszystko się okaże. A wy jak się czujecie?

Sorki Anitka wawa za pomyłke, bo napisałam "anka wawa" :)

ja przed ciaza wazylam 62 kg, ale jestem dosc wysoka, bo mam 176 cm wzrostu, wiec bylam normalnej budowy. Teraz waze 68 kg, ale dalej wygladam jak przed ciaza, nie liczac oczywiscie brzuszka ;) staram sie uprawiac sport- na tyle, na ile moge, chociaz jeszcze w 3 miesiacu jezdzilam na nartach. Teraz jezdze na rowerku treningowym, poniewaz mam problemy z kolanami i boje sie, ze im wieksze obciazenie dla nog tym bedzie gorzej. A wlasnie, jak myslicie, jakie sporty mozna w ciazy uprawiac- czy np tenis jest dozwolony? wiem, ze dobrze jest pojsc sobie na basen, ale nienawidze strojow jednoczesciowych, a paradowac w dwuczesciowym z brzuchem to troche tak jakos dziwnie bym sie czula :/

Dziewczyny - serwuje kanapki z Nutellą :D któraś chętna? częstujcie się :D:D

Moi rodzice cieszyli sie, tzn tata od poczatku, mama miala troche watpliwosci- czy podolam ze szkola i z praca, czy nie bede musiala z czegos rezygnowac.Tesciowie od razu sie ucieszyli i po cichu marza o wnuczce, bo wnuka juz maja :) ja dla chlopca mam imie Feliks, dla dziewczynki mam kilka, m.in. Bibianna, Anita i Ula, ale jakos jeszcze nie zdecydowalismy sie na zadne z tych trzech, czekamy do tej magicznej srody ;) ja wlasnie zjadlam nesquika z mlekiem, teraz pijam chyba po jednym kartonie dziennie, mimo, ze nie przepadalam wczesniej za mlekiem ;)

Ja na 11 więc jestem 10 dni do przodu:) to dziwnie jakoś bo Ty pisze że 19 tydzień a ja jutro zaczynam 20sty hmm