Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolala

89 , 88 rocznik

Polecane posty

no wiadomo że 20 to nie 15 . w sumie jeśli tego jesteś pewna i macie środki do życia to czemu nie:) najważniejsze (według mnie) to odpowiedzialny facet który wie jak o rodzinke zadbać mam nadzieje że takiego posiadasz :)

Gość a ja zazdroszcze
mam 20lat i naprawde czuje, ze chcialabym miec dziecko, ale co z tego - zostalo mi jeszcze 5lat studiowania medycyny. potem staz, moj chlopak z ktorym jestem 4lata nie mysli nawet o zareczynach, szkoda gadac, moze to sie wyda absurdlane ale zwyczajnie wam zazdroszcze, pozdrawiam, i gratuluje partnerow, ktorzy mimo mlodego wieku sprawdzaja sie w roli ojca

mój mąż to wcale nie taki młodzieniaszek, ma 26 lat:) nawet ostatnio przeżywa kryzys że jest taaaaki stary hehe

Gość a ja napisze tak
nie ma czego zazdroscic, ja tez kiedys zazdroscilam mlodym matkom jak sama bylam studentką a one zareczaly sie, rodzily dzieci. teraz maja odchowane ale coz tego, na pieluchach uplynely im najpiekniejsze lata mlodosci, kiedy mogly pojezdzic gdzes, pozwiedzac, pochodzic na imprezy.. Ja zdązylam to wszystko zrobic.

Gość to ja chyba jakaś
zacofana bo stawiam na zwidzanie świata a nie na pieluchy

Gość a ja zazdroszcze
kazda z nas jest inna , i nic w tym zlego, ze niektore kobiety majac 20lat marza o dziecku a inne , kiedy maja 30 i ani jedne ani drugie nie sa zacofane. Kazda kobieta inaczej patrzy na swoje zycie - jedna uwaza ze dziecko to juz tylko pieluchy dom pieluchy, inna nie widzi przeszkod aby wszytskie te wspaniale rzeczy robic z dzieckiem, mam kolezanki ktore tylko imprezy maja w glowie, mam tez takie, ktore nie maja w glowie jednej mysli : wyszalec sie, wyszalec i jeszcze raz wyszalec, sama jak juz wczesniej przyznalam chcialabym miec dziecko uz teraz ale zwyczajnie nie mam takich mozliwosci, jednego jestem pewna , ze krytyka odnosnie macierzynstwa w wieku 20 czy 30 lat jest nie na miejscu, pozdrawiam:)

ojej a jak wy będziecie się w pieluchy bawic to my już dzieci będziemy miały odchowane, to w obie strony działa wiesz? hehe

olja8 a Ty ile masz lat? dziecko bylo planowane czy wpadka?:P

Ja właśnie wczoraj rozmawiałam z moim narzeczonym odpośnie podróżowania i on mi zaczął mówić, że będa spontaniczne wypady na weekend,np. do Rzymu... A ja do niego no to musimy decyzje o dziecku przełożyć na 2lata, a on że nie ,że z dzieckiem , no to się śmiałam... ale on to taki optymista i twierdzi, że z dzieckiem też można wszystko hehe:) I za to go kocham:P Bo ja to często coś widze w szarych barwach, a on zaraz mi to koloruje hehe:D Także myślę, że z 2 latnim dzieckiem można podróżować i nie ma przeszkód:)

wiadomo,ze wszystko można ale przyznam,ze ja chyba jestem za wygodna,zeby teraz miec dziecko (mam 22lata) ;)

Czesc kobietki fajnie ze powstal ten topik;)) Ja rowniez rocznik 89;) Planuje juz dzidziusia od 3 miesiecy i nic z tego teraz robilam badania e mna wszystko ok moj nazeczony musi sie jeszcze zbadac ale narazie robimy przerwe i od kwietnia znow zaczniemy(ja musze wybrac globulki) takze mam nadzieje ze w maju jak przyjade do Polski to juz bede miec malenstwo w brzuszku;) Czy ktoraj z was rowniez mimo staran nie moze zajsc?? Znacie powod?? Jak dlugo jestescie ze swoimi partnerami?? P.S. Ja slub planuje na czerwca 2010 roku w dzien moich urodzin ;D

Gość Sylwuniaaaaaaaaa
Hejka ja tez jestem rocznik 89 i jestem w 10 tygodniu ciazy :D I bardzo sie z tego ciesze :)

kobity po czterdziestce też zaliczją wpadki, a co w tym złego pewnie polowa dzieci jest z tego powodu na świecie wielkie mi co :)

Gość a ja zazdroszcze
ja jestem juz ze swoim chlopakiem prawie 4lata, chcialam was tylko zapytac - moj chlopak tez ma 20 lat, i czasem jak slysze ze mezczycni cha dzieci w wieku 30 lat, to jestem przerazona, czy oni rzeczywiscie tak pozno dojrzewaja do tej decyzji? Moj chlopak nawet slyszec nie chce o dziecku - mowie tu o przyszlosci, bo dla mnie to sa jedynie marzzenia, czasem po prostu tak sobie lubioe porozmawiac co bedzie za kilka lat, a On do mnie - ze jestem niepowazna, same widzicie.

a ja zazdroszcze Wiesz on ma dopiero 20(jak na faceta to mlodziak) hehe nie obrazam bron boze ale niektorzy faceci tacy juz sa;D Moj ma 24 tzn w czerwcu 25 i jak rozmawialismy o dziecku to on zaczal nalegac i to bardzo ja chcialam jednak jeszcze troszke zaczekac ale tylko z powodu malego nieporozumienia miedzy nami a teraz byle do kwietnia i zaczynamy bardzo chce miec malutkiego skrzacika w domku;) J arowiez mam wlasne mieszkanie(duzy dom) samochod teraz myslimy o zmianie bo slabo nam grzeje a jak bedzie dzidzia to musi byc porzadne autko prace mamy oboje takze nic wiecej nam nie brakuje tylko malenstwa rodzicow juz nastawilismy na to ze lada dzien moga uslyszec ze bedza dziadkami ;D

Co tak ciocho tutaj mamusie;)) Czy myslalyscie juz nad imionami?? Macie tak ze jak widzicie malutkie ubranka wozki itp. to wam sie cos robi(przyjemne uczucie) Ja zawsze moje ciagne na stoisko dla niemowlat ;D a teraz jak bylam u gina dal mi nawet buteleczke dla malenstwa;)

Witam dziewczyny:) Pozwoliłam sobie do Was dołączyć:) Ja jestem z \'88. W sierpniu wyszłam za mąż, a tydzień po dowiedziałm sie ze jestem w ciąży. Ale to była dla nas niespodzianka lepszego prezentu na slub nie mogliśmy sobie wymarzyc. Mój mąż jest odemnie 7 lat starszy. Rok przed ślubem kupiliśmy wspólnie mieszkanie i od tamtej pory mieszkamy razem. Ja pracuję, studiuję, jestem na drugim roku i jakoś narazie wszytsko jest ok. Termin porodu mam na maja. W 100% będzie to chłopiec. Pozdrawiam Was serdecnie :)

widze ze to brzuchatki same a nie mamuski hehe

ja też jestem rocznik 89, w ciąży nie jestem i prędko z własnego wyboru nie będę, wiem,że teraz nie potrafiła bym dobrze zaopiekować sie dzieckiem,ale jedno bardzo mi się w tym wszystkim podoba- cała ta ciąża, jak sie ma już brzuszek i się widzi jak on sobie tak powolutku rośnie, coś pięknego;) uwielbiam kobiety w ciąży,ale już myśl porodu i wychowywanie dziecka mniej mnie fascynuje, więc poczekam, aż będę gotowa:)

cześć:) co do imion to ja wybrałam imię dla chłopca:) poprostu czuję że będzie chłopiec- WIKTOR i innej opcji nie ma:) Dla dziewczynki hmmm -IRMINA mój mąż się uparł chociaż ja nie jestem do końca zdecydowana... boję się że ludzie mogą skracać jej imię do Irka( chociaż to zupełnie dwa różne imiona). A Irmina bardzo fajne inne poprostu, bo Olivek, Wiktorii i Julii jest full...

Hejka dziewczynki. Ja też rocznik 88. Kończę 19 tydzień ciąży i prawdopodobnie będe miała synka,ale potwierdzi się to na połówkowym 12 marca. Dziecko jest planowane, a złośliwe pomarańcze niech myślą co chcą, ważne ze my wiemy jak było naprawdę. Myślę ze mogę do Was dolączyć. Fajnie jest wymieniać się wrażeniami z okresu ciąży. A wy już wiecie czy chłopiec czy dziewczynka?

Ja też mam już wybrane imiona dla dzieci:) Synek -Wiktor Córeczka- Laura:) O tych imionach pisałam już na innym forum i chyba z niego karola1988 wziełaś to imie co;P No ale mi do ciąży jeszcze daleko, ale imiona już wybrane hehe :D

Gosiak, ja zaczynam 19-ty, wiec nasze dzieciaczki roznia sie tylko jednym tygodniem:) na kiedy masz termin? chcialabym synka, ale co z tego bedzie okaze sie dopiero za tydzien...juz nie moge sie doczekac:) byla ktoras z Was moze na usg 3d?

Hej agawerka. Ja mam termin na 11 lipca. Imię dla synusia też już mam wybrane - Michałek. O córce póki co nie myślę bo już na 90% jest synuś więc nie wiem czy się zmieni, ale różnie bywa. Agawerka - czujesz już ruchy? A inne dziewczyny czujecie,w ktorym tygodniu poczulyscie? Ja poczułam jak zacżał mi sie 17 tydzień pierwsze kopniaczki, bardzo delikatne. Teraz mineły 3tyg i juz wcale nie są takie delikatne, mały szaleje cały dzień :)

Witajcie:) Ja poczułam ruchy w 22 tygodniu, na początku były bardzo delikatne, nieregularne. A teraz czuję je codziennie przeważnie rano i wieczorem. Mały rusza ise bardzo intensywnie. Któraś z Was pytała o usg 3d. Ja miałam robione w 23 tyg. Polecam kazdemu u mnie w miejscowości nie było jeszcze takiego dobrego sprzetu do usg, więc musiałam jechac z mężę 100 km ale warto było. Mój mąż był zachwycony tym co zobaczył zreszta jak i ja. Badanie to jest bardzo dokładne.

Ja będe robiła usg 4d ale dopiero 7 kwietnia. Więc zdam Wam relacje. Czemu tu tak cicho? Dziewczyn rozkręćmy topik :)