Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zupa grochowa

po pierwszej inseminacji.....

Polecane posty

Hm... to faktycznie może być plamienie implantacyjne. A bierzesz np. duphaston? Najlepiej skontaktuj się z lekarzem bo to może nic groźnego a może trzeba będzie zwiększyć dawkę progesteronu.

Pola i co z tymi plamieniami?? Ja też bym się skontaktowała z lekarzem no i dalej brałabym w moim przypadku Luteinę; plamienia nie muszą oznaczać że @ sie zbliża. Ja się czuję normalnie :)

Dziewczyny czy jak jajowody są poskręcane, jeden drożny, drugi też ale z problemami jest sens robić inseminację??

Myślę, że to lekarz powinien ocenić czy jest sens. Ale jeśli owulacja byłaby z tej strony drożnej to ja bym się decydowała :)

Wyczytałam w ulotce Duphastonu, że jako skutek uboczny mogą się pojawić plamienia. Pola daj znać co u Ciebie.

hej.....:) plamien juz nie mam.....boli tylko brzuch jak na @.we wtorek biore oststni raz progesteron.....a pozniej zobaczymy:)@powinna przyjsc w czwartek pozdrawiam

Fajnie gdyby nam się udało za 1 podejściem :) Jusiii powodzenia!!! czyli wszystkie mniej więcej w tym samym czasie testujemy :) pola dobrze ze te plamienia ustały :D

hej kochane..... u mnie dzisiaj 26dc....i nie wiem czy doczekam do czwartku z testem!!!!!!!:(chociaz nie sadze zeby sie udalo za pierwszym razem.....ale mam straszna ochote zrobic test....:) jak tam u Was?

Ja mam testować w poniedziałek ale nie wiem czy wytrzymam.:) Pola trzymam kciuki mocno :)

Ja dziś mam 23dc, a w piątek będę miała 26dc i nie wiem czy nie zrobię rano testu. Nie sadzę żebym wytrzymała do poniedziałku. W sumie to nie wierzę żeby mi się udało i chciałabym już wiedzieć jak sprawy stoją :) Pola a co u Ciebie ? Testowałaś? Karolcia a jak tam u Ciebie?

Gość przede wszystkim to
Dziewczyny, a jesli męzczyzna ma niedrożne nasieniowody tzn. w jego spermie nie ma w ogóle plemników ale są w jądrach, czy w takiej sytuacji inseminacja wchodzi w gre??

Jeśli nie ma nasienia w spermie to inseminacja raczej odpada. Tutaj to raczej metoda in vitro tzw. ICSI czyli mikroiniekcja plemnika bezpośrednio do komórki jajowej. Ale nie znam się dokładnie. Chyba jest możliwe pobranie jakoś plemników z jąder i zapłodnienie przez in vitro. Ale to by trzeba było chyba w klinice niepłodności się dowiedzieć dokładnie.

hej kochane..... jednak poczekam z testem do czwartku:)w sumie to mam wszystko jak przed @....tylko zawroty glowy doszly......wiec @ nadejdzie lada dzien.... a jak u was?

hej :) ja też już nie mogę wysiedzieć :) test mam kupiony ale boję się zrobić, bo może być za wcześnie, a z drugiej strony chciałabym już wiedzieć. To czekanie najgorsze, jakoś tamten tydzień minął szybko teraz się wlecze. Myślałam też żeby iść w piątek na betę; ale nie chciałabym wiedzieć wcześniej że się nie udało, tak to się ze 2 dni jeszcze połudzę; ehhh nie wiem co robić :P

Gość Jusiii
Witam Ja narazie jakos wytrzymuje swój wielki poziom ciekawości czy sie udało. Mam jakieś kłucie po prawej stronie, jakoś powyżej jajnika, raczej tam był nie najlepszy pęcherzyk, bo Ten był po lewej. Za parę dni zobaczymy 50/50 - albo @ albo 2 kreseczki :) Pozdrawiam

U mnie właściwie ustały wszystkie dolegliwości brzuszno-jajnikowe został tylko ból piersi i jakoś tak czuję że nic z tego i niedługo @. Też mnie to czekanie dobija i dni mi się wloką....

Ale z nas pesymistki :) mnie też się zdaje że nic z tego; od wczoraj boli mnie brzuch :/

Dziewczyny po jakim czasie nieudanych starań zdecydowałyście się na inseminację? Wykryto u Was jakieś schorzenia, czy wszystko jest ok, a i tak nie udaje się?

Hally - kilka lat się staramy, okazało się ze ja mam lekką niedoczynność tarczycy, a mąż nie za ciekawe wyniki nasienia.

Gość Jusiii
My staramy sie prawie 3 lata. Wykryto u mnie niedoczynność tarczycy, potem po wyrównaniu jej zaszłam ale w 8 tyg poroniłam. Teraz 1,5 roku starań i nic. Po badaniach HSG i różnych innych wyszło że mam wrogi śluz, nie pękają pęcherzyki tak jak mają i czasem są bez owu cykle, a drożnosc OK. Nasionka OK. Niby nie tak źle, ale źle bo naturalnie raczej marne szanse. Więć decyzja o iui.

My staramy się też parę lat, od ponad roku z pomocą lekarza. Wszystko u nas ok poza tym, że mam przeciwciała przeciwplemnikowe w krwi ( ale o tak niskim mianie , że być może są bez znaczenia ale nie ma 100% pewności, że tak jest). Po rozmowie z ginem zdecydowaliśmy, ze próbujemy 1-2 IUI a jak nie wyjdzie to z racji na te przeciwciała i mój wiek więcej nie ma sensu i wtedy pozostaje jedynie spróbować ICSI. I to tak pokrótce nasza historia:) Pola daj znać koniecznie jak tam jutrzejsze testowanie wyszło. Trzymam kciuki mocno:) Ja już ze skóry wychodzę, ale narazie wstrzymuję się jeszcze z testowaniem.

Dziękuję bardzo, że odpowiedziałyście na moje pytanie :) My z mężem staramy się prawie rok, ale ja mam zespół pco, więc będzie ciężko :o Do tej pory nie wspomagaliśmy się żadnymi lekami i nie robiliśmy dodatkowych badań, ale chyba czas zacząć. Powiedzcie mi jeszcze czy inseminacja jest refundowana, w całości? Jeżeli nie, to ile kosztuje?

niestety nie jest refundowana. U mnie kosztuje 450 zł. + koszt leków jeśli jest stymulacja i monitoringu usg. Razem wyszło mnie jakieś 900zł. Pola i jak tam testowanie???? Odezwij się :)

To sporo :o słyszałam ostatnio w TV jak mówili, że jest refundowana :o

hej laseczki..... z testem poczekam......do soboty:)bo wiem,ze @ przyjdzie...czuje to....a nie mam zamiaru znowu zobaczyc jedna kreske:(tyle wytrzymalam to 2 dni nic nie zmienia:) my staramy sie od 2,5 roku.....i nic nie wyszlo z badan...niby wszystko ok.w sumie po roku staran powinno sie zaczac laczyc... jestesmy zapisani na in vitro....na wrzesien 2010:(ale na cale szczescie tu gdzie mieszkam invitro jest refundowane...tak samo jak inseminacja:)

Pola, czyżby Holandia?? :) U nas też ok, a od 4 lat z ciąży nic. No cóż, chyba taki już nasz los. :)

hally, ja za samą inseminację zapłaciłam 600 zł, do tego 2 wizyty usg, razem 100 zł; leki też brałam, ale to akurat 4,50 mnie kosztowało; to śmieszne pieniędze w porównaniu z resztą :) czyli 700 zł łącznie. Pola no to masz silną wolę, pozazdrościć; ja głupia wczoraj wieczorem zrobiłam test; coś tam blado wyszło... ale jutro robię kolejny i może pójdę na betę. Trzymam kciuki dziewczynki :)

Karolcia to brzmi obiecująco:) Trzymam kciuki !!