Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ramzesownia

Nasza-klasa- dlaczego ludzie tak sie chwalą?

Polecane posty

Gość Ramzesownia

Dlaczego ludzie na naszej klasie tak się chwalą? Piszą w rubrykach "O sobie" czym sie zajmuja: ze kurs robia jakis, ze pracuja tyam a tam ze sie zareczyli,ze to a siamto. Po co im to? Czy robia to wszytsko po to by moc to potem napisac na naszej klasie? Po co tak epatuja swoimi osiagnieciami? Po co dodaja co rusz nowe zdjecia z podpisami słoneczna Hiszpania, srutututu? Portal jest do odnowienia znajomosci, czyz nie? Czy nie wystarczy jedno zdjecie legitymacyjne, reszta danych poblokowana- tak zeby tylko znajomi mieli do nich dostep?Dlaczego ludzie promuja sie poprzez ten portal?

Gość wybieg dla ubogich

Ja tez tego nie rozumiem,chwala sie bo chca zeby kazdy im zazdroscil,ze tak wspaniale im sie teraz zyje....szkoda slow moze niech wypowiedza sie te osoby ktore wlasnie to robia :P

Gość dodajcukru
moj byly jak tylko zaprosil moja mame (tez mial czelnosc, po tym jak cala rodzine wykolowal na kase) i brata (taty nie mial juz odwagi ;) ) napisal sobie ze jest dyrektorem w firmie jakiejstam z dopiskiem "oj, ciezka to praca"....bez komentarza...nawet 2 zlote bym za niego nie dala, polskiego dobrze nie potrafi a chwali sie ze zagranica jest kims tam...wlasnie dlatego nigdy nie mialam konta na nk, zeby z takimi burakami nie licytowac sie na "osiagniecia"

a dlaczego ludzie wydają 500 zl na ciuch z firmową metką i widocznym logo jak mogą kupić za 100 zl bez metki ze znana firmą

Ludzie, którzy tak się przechwalają na n-k mają NISKIE POCZUCIE WŁASNEJ WARTOŚCI a poprzez takie przechwalanie mogą się dowartościować. Znam ludzi naprawdę bogatych, ustawionych świetnie, zgodne małżeństwo, piękna willa, oboje mają własne firmy, a tylko jedno z nich ma konto na n-k z jednym zdjęciem legitymacyjnym i oczywiście w rubryce o mnie nie mają nic napisane!

Gość przecież widzisz że on jest
no tak , najlepiej jakby pisali - jestem życiowym niedołęgą, nie mam pracy, rodziny, konta w banku. Nie osiągnąłem nic. Tylko kot mnie kocha...

Ponieważ nigdzie oprócz nk nie mogą się dowartościować

To wychodzi na to, ze w dobrym tonie jest umieszczac zdjecie legitymacyjne na naszej-klasie :D I nic o sobie nie pisac, nasza-klasa bylaby taka fascynujaca jako zbior zdjec legitymacyjnych :O

Gość A NAJŚMIESZNIEJSZE JEST TO
JAK KTOŚ CHCE ZROBIĆ SZUMU WOKÓŁ SWOJEJ OSOBY I ZOSTAĆ ZAUWAŻONYM FOTOGRAFUJE SIĘ Z CUDZYM DZIECKIEM! BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH

Gość A NAJŚMIESZNIEJSZE JEST TO
nasza klasa jest dla plotkarzy szukających tylko sensacji, którzy nie mają własnego życia i interesuje sie życiem innych ludzi, a swoje przedstawiają w cudownych barwach, choć taki naprawde jest szare i długie jak papier toaletowy!!!!!!

w dobrym tonie jest umieścić swoje aktualne zdjęcie plus ewentualnie męza , dzieci czy kogos, kto jest dla nas wazny.Po jednym ,czytelnym. w dobrym tonie jest napisac, ze masz taka i tak prace,ale niekoniecznie zaznaczac ze na stanowisku dyrektora( nota bene dyrektor w Warszawie zarabia często tyle co budowalniec)....W ogole to temat rzeka.

Gość Kobiecierek
Ja jestem zdania że na naszej klasie powinno się mieć jedno zdjęcie, szkoly poblokowane dla nieznajomych, to samo z gg i innymi konytaktami. Nie widze sensu dla którego ktoś daje informacje, co robi. Skoro utrzymuje bliskie stosunki ze znajomymi to oni raczej sa na biezaco co u tej osoby slychac. Takie dodawanie co sie robi, gdzie sie bylo jest po prostu checia pokazania sie czego ja nie mam czego ja nie robie. Przykład: http://nasza-klasa.pl/profile/188630

Gość no tak skoro portal
ma służyć odnajdywaniu znajomych, to chyba zdjęcia typu legitymacyjne, są jak najbardziej na miejscu! ... a zdjęciami z imprez czy wypadów, zawsze mozna się dzielić w inny sposób np: na maila, lub tworząc prywatny album w necie.... ze strikte zainteresowanymi osobami.

Gość afdfggl
Co do tych danych osobowych, to przesada, co to za dane imie i nazwisko i np. wpisane duże miasto, czasem na stronach firm jest więcej danych odnośnie jakiś osób...No jak ktoś jest na tyle głupi że podać numer tel. dla wszystkich, pokazać dom na zdjęciach i wpisać nazwę małej miejscowości w której mieszka...to już inna sprawa...

Gość legitka
ahahha tyle szumu przy zwyklym portalu, ktory ma spelniac pewne zadania. widac, ze procz celu jakim jest bezwatpliwie 'chec chwalenia sie' i bycia 'OBGLADANYM' nk wzbudza jeszcze frustracje wsrod tych mniej zamoznych, mniej kontaktowych i jeszcze innych 'mniejow'. wyluzujcie, innych problemow nie macie?

Gość fsdfsadas
ale co to wam kurde przeszkadza? jak sie tak ludziom podoba, skoro maja fajne zdjecia, skoro robia cos czym moga sie pochwalic to niech sie chwala! bo to ich sprawa:O ps; nie mam tam konta, zeby nie było

Gość do afdfggl
a jednak dane.... ja jestem z dużego miasta i zawsze jak dostaje jakieś pismo/maila który jest imieniem i nazwiskiem podpisany to wchodzę na NK, zeby sprawdzić tę osobę i czeto trafiam i nawet raz dzięki temu załatwiłam sprawę łatwiej w urzędzie, bo babka do której miała się zgłosić miała podobne hobby do mojego....i zaczęłyśmy gadać prywatnie i ona mi szybciej załatwiła coś na co powinnam czekać.... bez NK w życiu by mi nie przyszło do głowy gadać o hobby z urzedniczką :P

Gość SekcjaZwloczna
Tez tak uwazam. Na nk jedno zdjecie, dla rodzinyi przyjaciol mozna stworzyc bloga, lub po prostu wyslac mailem pare zdjec. Nie widze potrzeby zamieszczania ich na nk. A co smieszniejsze: są dwie siostry lub kolezanki. Codziennie się widza, rozmawiaja ze soba, a na nk dodaja notki do profilow: dzieki za dzisiejsza kawke, albo Siostra dzieki za wczorajsza imprezke i inne. No chore to dla mnie.

Gość miskaaaaaaaaaaaaaa
a ja zalozylam wlasnie konto ale chce miec puste, tzn. bez fotek i bez znajomych tylko po to gdyby ktos chcial mnie odnalezc albo ja kogos :D

Gość dziewczyna z kosci sloniowej
Uwielbiam robic zdjecia! Poniewaz mieszkamy za granica, chcemy zeby nasza rodzinka w Polsce i znajomi widzieli nas jak rosniemy i sie zmieniamy na zdjeciach, a takze jak zyjemy i co porabiamy. Dlatego mam duzo zdjec. Poza tym po to sa rubryki 'o sobie' i 'czym sie zajmuje' zeby wlasnie to wpisac.

Gość sru tu tutu
"skoro maja fajne zdjecia, skoro robia cos czym moga sie pochwalic" jeśli mają to niech się chwalą ok.... ale dla mnie jest czasem co najmniej dziwne to co ludzie wystwaiają do NK.... np. kolega mojego szwagra, szwagier jest człowiekiem dosyć zamożnym i pasjonującym się rajdami, robi sobie fote w jego aucie i pisze "moja fura" alba wsadza tam swojego syna i podpisuje "rosnie mi nowy pilot" .... nawiasem mówiąc szwagier konta na NK w ogóle nie ma - po prostu ma ciekawsze rzeczy do roboty niż uzupełnianie profilu....

Gość do dziewczyna z kosci sloniowe
....nie lepiej stworzyć prywatny album z hasłem i dać dostęp rodzinie? .... przecież na takim publicznym portalu, to każdy, również jacyś kryminaliści i zboczency moga oglądać sobie twoje zycie i snuć palny, co to twoich dzieci czy twojego domu..... brrr dla mnie to nieprzyjemne po prostu

Gość Elkomelko
A mi sie zdaje ze te rubryki O SObie Aktualne zajecie, sa od tego zeby tam cos pisac wlasnie!!

Gość sru tu tutu
to niech piszą, ale prawdę przynajmniej mniej więcej.... a nie, jak w moim przykładzie... ....ze potem się znajomi pytają czyje w końcu to auto itp co jam mam im tłumaczyć? że koleś się wstydzi napisać "mieszkam i pracuję u teścia, jeżdżę 15 letnim autem, kolega mnie czasem zabierze na rajd...."

Gość hehe a mnie rozwala
a mnie rozwala jak w profilu jakies starsze babkiwysyłają znajomym jakies wierszyki z okazji tlustego czwartku np i jakies łancuszki... rozumiem dzieciaki z gimnazjum sie ciesza i dodaja sobei łancuski typu: wysylam bo cie lubie jak dostales 2 lancuszki tonie ejstes lubiany jak 5 to srednio a jak 7 to jestes bardzo.. przeslij tym ktorych lubisz... ale kobity juz nawet po 30... a nitkore to i po 50 to juz masakra...

...bo taka jest natura człowieka.

A ja nie potrafie zrozumiec tej chorej fascynacji nk i profilami innych, zwlaszcza jesli (podobno) nawet nie ma sie tam konta. Mnie osobiscie nie bardzo interesuje kto ile ma zdjec, jakie, i co o sobie pisze, jak ktos wstawia 1000 zdjec i nie chce mi sie ogladac to ich po prostu nie ogladam i nie przeprowadzam analizy psychologicznej tej osoby na kafeterii.

Gość LuksusowaMaka
Moja nauczycielka ze szkoly z liceum ma 40 zdjec, i co chwile komus daje komentarz lub sle lancuszki hahaha Jakas zdesperowana chyba

Gość miskaaaaaaaaaaaaaa
czlowiek ma taka okropna nature ze nawet taki portal jak nk ktory mial sluzyc do innych celow potrafi sprowadzic do rangi fotki itp... przykre...