Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ramzesownia

Nasza-klasa- dlaczego ludzie tak sie chwalą?

Polecane posty

a dlaczego ludziom przeszkadza, że inni się chwalą? BO TO POLSKA WŁAŚNIE;) nie czytałam całości topiku, ale to już taki kolejny; dopóki ktoś mówi, że to czy tamto spierniczył, o problemach, chorobach, itd - jest ok; ale każde lansowanie się, chwalenie, itd - w Polsce jest źle widziane, jako nienaturalne, sztuczne, itd... ludzie, a po co epatować publicznie swoimi problemami, trudnościami itd? co jest złego w tym, że ktoś chce się dobrze zaprezentować? to jest NORMALNE, tyle, że mamy nienormalną mentalność...

Gość miskaaaaaaaaaaaaaa
ale nikt nie chce zeby epatowac czyms negatywnym... tylko czasem ludzie przesadzaja z tymi fotkami albo z nabijaniem znajomych czesto polowa to konta fikcyjne:/ po co to komu?? czlowiek ma tez nature analityczna i chce wiedziec dlaczego??? nic w tym zlego

po prostu zareagowałam na tytuł topiku - "dlaczego ludzie tak się chwalą" - bo to akurat mnie rusza - czepianie się innych, że śmią się chwalić i wyglądać na zadowolonych z siebie - tego nie znoszę; a to, czy ktoś sobie nabija znajomych, czy nie i co tam na tej naszej klasie wyrabia - to mnie jakoś wcale nie interesuje;)

Gość miskaaaaaaaaaaaaaa
ja sama mialam kiedys konto na nk i zlapalam sie na tym, ze mam je dla innych a nie dla siebie... takie mialam odczucie... bo zdjecia wklejam zeby inni zobaczyli gdzie bylam co robilam, jak wyglada moj chlopak i dziecko... jednak usunelam... teraz mam nowe, praktycznie anonimowe bez fotek i znajomych. tak mi jest najlepiej:) mam wreszcie konto dla siebie a nie dla innych.

Gość JaMajka z Krakowa
ten portal jest działa na takich samych zasadach jak opisy na gg czy tez innych komunikatorach. W nk ze zdwojoną siłą bo możesz zaprezentować siebie i swoje zycie tylko tak jak ci się podoba. możesz pokazać wszystkim jaka jesteś fajna i w ogóle tylko po co?...no nie? Ja mam konto..ale jest jak dla mnie całkiem normalne tzn. jedno zdjecie ( na którym ledwo mnie widać:) ) po co komu wiedzieć więcej??

Nikt się nikogo nie czepia za to, że jest szcześliwy i zadowolony z życia i daje temu (skoro musi) wyraz na NK, ale afiszowanie się z tym za wszelką cenę jest w pełnym tego słowa znaczeniu - żałosne, zwłaszcza jesli mówimy o dorosłych ludziach, nastolatki to inna bajka.

Gość myślę że motywem przewodnim
powstania tego portalu była piosenka Jacka Kaczmarskiego "Nasza klasa". I w zamyśle był to portal dla ludzi nieco starszych od kafeteriuszy, którzy za czasów swojej szkoły nie mieli ani Internetu, ani komórek, ani zwykłego stacjonarnego telefonu. Więc i kontakt po skończeniu szkoły się urywał... Teraz widuje takie spotkania klasowe po 40 latach na mieście. A wczesniej zdumienie uczestników oglądających fotki, jak człowiek mógł się przez te 40 lat zmienić. Do czego w życiu doszedł, czy ma rodzinę, czy jest w kraju, czy emigrował. To nie był portal dla ludzi z podstawówki czy gimnazjum do którego aktualnie się chodzi. Bo to byłoby bez sensu. A tak się właśnie stało, bo dzieci całymi dniami siedzą przy komputerze i to one głownie opanowały wszystko. Niech sobie będą, ale niech nie krytykują swoich rodziców, bo dla nich jest to czasami jedyna szansa dla odnalezienia się po latach i pokazania, że lata minęły, a człowiek w sumie się nie zmienił. A dzieci czy wnuki są podobne właśnie do kolegi czy koleżanki jaką pamiętają ze szkoły :)

Gość Nieniczka
Ludzie się chwalą bo Polska jest biedna i wycieczki zagranice wciaz są postrzegane jak wygrana w totolotka. A wiadomo.. ze jak ktos cos ma, to nie moze wytrzymac, żeby się nie pochwalić. Poprzez NK poznalam jacy moi znajomi są naprawdę- przekonalam się że wsród spokojnych osobek są ludzie którzy nie moga sie powstrzymac od dodania nowego zdjecia co najmniej raz w tygodniu. Wkurzaja mnie ludzie ktorzy sie chwala. Bardziej cenie ludzi ktorzy cos zwiedzili i zdjec nie dali na nasza klase- wtedy ktos ma tzn. klase.

Gość Nieniczka
ludzie w dzisiejszych czasach maja narabane w glowach

Gość klasowiczka
nie, nie, lepiej powiedzcie mi dlaczego ludzie kradna zdjecia i po poinformowaniu o tym administratorow oni nic z tym nie robia.

Gość Suszssuk
Normalne mowisz? A dla mnie nienormalne. Kazdy ma swoje zycie i kazdy powinien swoje zycie miec, a jak chce pokazac zdjecia znajomych to powinine ich zaprosic do domu i zdjecia przy kawie pokazac.

Gość Kwiatuszek Różyczka
bo jak ktoś ma kompleksy to je leczy przez naszą klase zeby inni widzieli co on ma i gdzie to bywał i mu zazdrościli jak to się mu niezle powodzi, ja osobiście uważam, że jest to tzw. mydlenie sobie samemu oczu i światu, ze jestem szczęśliwy i żeby to innym pokazać to swoje szczęscie, a w gruncie rzeczy to wielu z tych ludzi coś w głębi serca dręczy i boli np. samotność, niespełnienie zyciowe, nieosiągnięte marzenia. Bo ja tak to rozumiem bo jak inaczej jak widze np. takiego Pana czy Panią, która całe zycie żyła w biedzie w pokoiczku z bloku z wielkiej płyty, ożenił się lub wyszła potem bogato jak na polskie oczywiscie warunki za mąż, mieszka w domu wybudowanym przez teściów, jezdzi autem kupionym przez tesciów i na wycieczki tez za ich pieniądze, a zdjęcia ze swego szczescia umieszcza własnie na naszej klasie. Czy to nie są kompleksy? bo o tym juz nie pisze, ze sie tesciom musi podlizywac być miła, ze nieraz usłyszy gdyby nie my to bys teraz dalej mieszkała w jednym pokoiku w wielkiej płycie, ze wszystko zawdziecza obcym w zasadzie ludziom a nie własnym rodzicom itd. A to napewno boli i to bardzo. Ponadto jak ktoś ma swietnego partnera zyciowego, męża, fajne dzieci i zyje naprawde w bogactwie to nie obwieszcza tego na naszej klasie, bo po

Gość klamereczka
Ci co sa naprawde szczesliwi i spelnieni maja profil na nk z minimalna iloscia informacji. Ci zakompleksieni wstawiaja 1000 zdjec i ich glownym celem jest, aby wszyscy znajomi zauwazyli, ze kupili np. nowy samochod, zrobili jakis kurs czy tez rozmnozyli sie:D

Gość klamereczka
Kwiatuszek Rozyczka, bardzo trafna analiza:) Moja znajoma, ktora jest notorycznie zdradzana przez meza ma takie fotki na nk, ze kazdy mysli, ze to mega udana rodzinka:D

Gość Kwiatuszek Różyczka
no własnie zdjęcia z rozmnożenia są najlepsze niech wszyscy widza zrobiłem sobie dzieciaka!. przeciez to logiczne ze nikt nie napisze na niemowlaka jaki on jest brzydki, albo podobny do taty albo do mamy to smieszne. Wogóle to wychodze z założenia ze niemowlaczka to nie nalezy pokazywac. Ale w gruncie rzeczy to wcale mi to nie przeszkadza, ze ci ludzie daja takie idiotyczne zdjęcia pod palmą, na skałce, albo nad brzegiem morza, bo sobie wtedy mysle ale oni sa głupi ja sie nawet nie chwale bywaniem w europie bo to przeciez jest normalne, a co w tym takiego wow?? przeciez wycieczka kosztuje 2 tysiaki do jakiejs grecji czy hiszpani i co w tym takiego niezwykłego?? bo ci ludzie nawet nie jada sami na własna reke, bo wtedy zdecydowanie drozej jest tylko przez jakies biuro turystyczne. Ponadto obecnie ktos moze zrobic na mnie wrazenie jak mi pokaze zdjęcia z włąsnej wyspy albo z takiej części swiata, w której nigdy nie byłam, a nie jakiejś europy - hiszpani, włoch itd czy maroka, egiptu lub tunezji, a zwłaszca tunezji do której nawet nie ma po co jechac bo tam jest beznadziejnie. to tylko siadczy o tym ze ci ludzie sa smieszni ze sie tym podniecają, albo bywaniem na słowacji to juz wogóle dostaje ataku smiechu, tez sie chwalic czym. To niech jedzie chociaz do japoni i pokaze zdjęcia. Poprostu mamy tu jedna wielka buraczarnie, same buraki i tyle

jesteście śmieszni. Ale najlepsze jest to że nie macie żadnego wpływu na to że nk jest taka a nie inna a tym bardziej na konta znajomych i to was denerwuje więc najlepiej ponarzekać na nich jacy są okropni puści i jak to sie próbują dowartościować. Znam ludzi którzy są wartościowi i mają dużo różnych zdjęć na nk, oni są poprostu bardziej otwarci. Z resztą nie rozumiem co w tym złego:D Zamiast narzekać na innych weźcie się za siebie. ( mam 4 zdjęcia i dane kontaktowe tylko dla znajomych ale absolutnie nie przeszkadzają mi profile innych osób jestem na tyle pewna siebie i dowartościowana że nie zazdrszcze innym)

jeśli uważacie że ludzie leczą kompleksy przez naszą klase to powinno wam być ich żal a nie objeżdżać ich na forum :D Tutaj to dopiero leczycie własne kompleksy :)

Gość plamkaa
A ja tam lubie N-K, i nie przeszkadza mi kto sie czym chwali, kto ma ile zdjęć i co wypisuje. Jak to komuś sprawia radośc to niech ma nawet 500 zdjęć, wcale ich nie muszę oglądać;) sposób na leczenie kompleksów? nie mam nic przeciwko:P każdy radzi sobie z życiem jak moze Dla mnie to miłe, ze wiem na bieżąco co się dzieje u moich bliższych i dalszych znajomych, z ktorymi nie mam czasu spotkac się i pogadac zbyt często. Takie czasy są, ze dobrze że chociaż wirtualnie można czasem poslać komus miłe słowo chociazby w formie komentarza pod zdjęciem. Jedyne co trochę mnie bulwersuje to zdjęcia USG płodu wstawiane przez ludzi w profilu, osobiscie nie bardzo bym chciała zeby każdy oglądał moją macicę;P

Gość Kwiatuszek Różyczka
Asiu 21 ty czytasz ze zrozumieniem? przeciez pisze ze w zasadzie mi to nie przeszkadza jakie sobie tam ludzie dają zdjęcia bo mnie to tylko śmieszy, ze sie podniecaja w gruncie rzeczy niczym szczególnym i daja idiotyczne napisy to ja w hiszpani, to ja gdzies tam i oni myśla ze to takie cool być w kraju od nas dwie godz. samolotem co mozesz w kazdej chwili podjechac na lotnisko i poleciec no wybacz, to nazywasz otwartością? dal mnie to głupie. Ciekawe co oni by powiedzieli ci sami ludzie jakbym dała zdjęcia z róznych części swiata, z imprez z monte carlo,los angels i innych, zdjęcia własnego wielkiego domu - zaznaczam swojego własnego - z napisem to moja willa i mam 23 lata i tak mieszkam, zyje i tak własnie sie bawie. czy to twoim zdaniem otwartość?? czy idiotyczne?? i teraz ktos inny by mnie oglądał i sie smiał jaki obciach czym ona się podnieca przeciez to normalne bo ja mam lepszą posiadłość, te miejsca w których bywa są dla mnie średnie a ta sie podnieca. No sorry. To juz predzej informacje o rozmnożeniu sie można nazwać otwartością. To tak samo jakby opowiadac jadlem wczoraj chomara. nie smieszne?? no smieszne?

Gość Kwiatuszek Różyczka
tak USG płodu, gołe brzuchy w 9 miesiącu ciązy, napisy mój ukochany mężczyzna, o którym każdy wie ze ją zdradz, to nie smieszne? wogóle usg płodu i gołe brzuchy w 9 miesiacach ciązy to już wogóle przegiecie, tez bym nie chciała zeby ktos oglądał moją macice!!! jaiks szacunek dla siebie jako kobiety, i wy mężczyzni dla kobiet. Mój mężczyzna by w zyciu czegos takiego nie zrobił. To nie jest eleganckie, to w stylu jakiejś rutowicz lub dodo podobnych. Nie najlepiej to niech ida do faktu i o tym opowiedzą.

Gość obierek
serio Cie to dziwi?;) a dlaczego ludzie wybieraja w sklepach ubrania a nie biora pierwszy z brzegu jakis szary worek? ;) z identycznego powodu wstawiaja zdjecie z wczasów w hiszpanii a nie skan jakiegos kiepskiego zdjecia z dowodu:D a w rubryce "czym sie zajmuje" pisza o kursach jezykowych itp a nie o siedzeniu przed tv🖐️

Gość Kwiatuszek Różyczka
no dobra, skoro uwazaja ze na danym zdjęciu ładnie wyszli to rozumiem ze go daja tylko po co pisza, ja w hiszpanii, jak kazdy widzi ze nie Polska,

Gość Wolllare
Wg mnie zle oceniacie ludzi. Ja na przyklad daje zdjecia z wakacji i podpisuje je np. hiszpania 2008, austria 2007, żeby ludzie mniej wiecej wiedzieli gdzie jest ladnie, gdzie moga pojechac- po prostu reklamuje miejsca ladne opisem. Ale absolutnie dajac napisy nigdy nie mialam na mysli zeby sie chwalic. Wydaje mi sie ze jestescie przewrazliwione na tym punkcie. Bo jezeli ktos by byl w Polsce gdzies i dalby opis Kościerzyna 2008 to dla was z pewnoscia byloby to ok, ale jak ktos da opis australia 2008 to juz nie tak? Bez sensu.

Gość kapała
Powinni jeszcze napisać kiedy srają i sikają / ruchają

Gość roterdamka
Prawda jest taka , że po prostu zazdrościcie. Przeciez tez mozecie dac takie zdjecia. Nie rozumiem w czym problem/

Ja na szczęście nie mam konta na tym durnym portalu. Kiedyś jak miałam to aż mnie szlak trafiał, jak widziałam wszystkie znajome, gdzie to one były, jaka to one rodzinę mają, jak mieszkają, a jakimi autami jeżdżą Nasza Klasa to miejsce dla ludzi z zaniżonym ego chyba.

Gość dooddullo
Nasza klasa jest fajna pod warunkiem ze potrafi sie z niej korzystac. Skoro nie podoba ci sie ze ludzie dodaja zdjecia z wakacji to nie zagladaj. Przeciez nie musisz. Ja osobiscie lubie ogladac zdjecia znajomych i wiedziec co u nich slychac.

Gość DnieGłowne .
a może ktoś nie ma tyle pieniędzy żeby podróżować i pięknie się ubierać, może ktoś niema takiej idealnej figury i u boku przystojnego mężczyznę Może nie ma aż tylu przyjaciół.... wiesz jakie to jest przykre jak koleżanki z klasy z którymi chodziłaś kilka dobrych lat mają się lepiej od Ciebie i podśmiewają się??

Gość agent1063
J a zawsze sie smieje,ze Nasza Klasa to Nasza Kartoteka.Oczywiscie,uwazam tak jak wy.Na nk mnie nie ma.

Gość agent1063
Taaaa,wbija sie kupe znajomych,nawet tych co sie nienawidzi,zeby bylo .Zeby wszyscy wiedzieli jak ten czlowiek jest popularny,ilu ma znajomych