Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sympatyczna133

21 letnie mamusie łączmy się

Polecane posty

Gość sympatyczna133

Witam jestem mamą 3 miesięcznej Karolinki, Chciała bym porozmawiać i podzielić sie moimi problemami oraz szczęściem razem z waszymi. Mam nadzieje że sobie pogadamy Pozdrawiam:)

Gość mama 22
hejka ja w tym roku koncze 22 lata i mam rocznego synka

Gość sympatyczna133
nastoletnia mamo super gratuluje ale przyznam ze szybko sie postaraliscie, tak ja mam meza :) i nie powiem bo jestem szczesliwa a jak tam snek duzo problemow mialas z wychowaniem nie boisz sie o ze bedziesz miala 2 urwisy:) mojej sie strasznie ulewa i juz zabki ida bo pcha wszystko co sie da do buzi:) pozdrawiam

Gość sympatyczna133
fajnie macie juz odchowane juz sie nie moge doczekac az moja bedzie miala roczek, narazie sie nie ucze mysle od maja sie zapisac bo teraz zapisow nie ma mysle ze dam rade narie siedze w domu z mala maz pracuje po 12 h i kicha a wy jak sobie radzilyscie z tym siedzeniem czasem mam dosc tego sprzatania i wogole ale czas leci:)

Ja w październiku będę miała 22 lata, jestem mamą pół rocznej Martynki i mieszkamy we Wrocławiu. Czasami jest ciężko ale daje rade. Tylko trochę znajomi mi się zmienili bo większość koleżanek z którymi wcześniej się przyjaźniłam, teraz biega po klubach i plotki już nie te same;)

Gość 17 lat ja też
jestem w cionży, ale nie wiem co dalej bo matka powiedziała że nie zajmie się dzieckiem. Z facetem nie mam kontaktu. Nie wiem jak sobie poradzę,

Gość sympatyczna133
17 latko i czym sie przejmujesz?? po pierwsze odnow kontakt z tym gosciem i staraj sie o alimenty :) zawsze kasa jets potrzebna na malucha po drugie bedziesz miala zasilek dla samotnych mam wrazie w:) a poza tym jak mama nie chce sie opiekowac malym to nie katastrofa w szkole nauczyciele maja obowiazek przychodzenia do cibie na lekcje do domu:) jak sie uczysz znam takie przypadki a jak bedziesz chciala isc na studia to dzidzi bedzie moglo isc do zlobka a nawet isc z toba na studia mlode mamy maja takie prawo i mozna z nigo smialo kozystac:) głowa do góry. a w ktorym mieisacu jestes???? znasz płeć?? moja mama tez twoerdzila ze zycie sobie zmarnowalam teraz swiata poaz mala nie widzi wszystko sie zmieni zobaczysz:)

Gość 17 lat ja też
rzuciłam szkołę, bo cieszko było. Z facetem nie mam kontaktu. Juz pisałam. Nie znam nawet jego nazwiska. To początek cionzy (2 m-c czy 3)i jeszcze nie byłam u ginekologa. przynam się mi wstyd tam iść.

Gość 21 mama
To możesz sie niestety pożegnac z becikowym... Teraz wymagają zaswiadczeń lekarskich... Ja jestem 20 latką, w maju będzie 21 i mam 5 miesięczną córeczkę. Daje juz troche popalić bo jest nad wyraz ruchliwa... Ale jestem szczęśliwa jak nigdy choć jest cięzko... Troche kłótni w domu przez zmęczenie...

Gość sympatyczna133
catarinka to chyba norma moje najlepsze kolezanki malej nawet nie maja czasu zobaczyc:) grund jak my szkraby bedziemy mialy odchowane one beda w pieluchac:)

Gość 21 mama
mojej małej tez sie strasznie ulewa nadal.. Ona ma chyba ten refluks, brałyśmy nawet leki na to ale chyba cos nie działają, teraz znowu idziemy to skontrolować

Gość 17 lat ja też
no to moze pojdę do lekarza? a słuchajcie ile jest tego becikowego? moze lepiej rodzić w niemczech bo słyszłam że tam dają koło 100 tys zł becikowego. Jesteśmy w Uni więc chyba karzdy kto tam urodzi dostaje. Dla mnie to na sporo mojch wydatków starczyłoby i nie musiałabym mieszkać z matką

Gość 21 mama
Moje koleżanki tez się trochę poodwracały bo to jakby nie było inne światy... My rodziny, dzieci a one imprezy i piwka... :)

Gość sympatyczna133
czemu rzucilas szkole za szybko sie poddajesz 2 miesiac to pryszcz a 7 to zobaczysz idz do lekarza nie masz sie czego wstydzic teraz zeby miec becikowe trzba zaswiadczenia ale ciul z tym wazne czy dziecko zdrowe i czy jets ok.

Gość 21 mama
Co do tych niemiec to ja nie wiem ale to pewnie wielkja bójda bo i tak kase wypłaca ci państwo polskie... a becikowego jest 1000 zł... :) Mało ale zawsze to coś...

sympatyczna no dokładnie, moja najlepsza przyjaciółka którą znam od zerówki jeszcze u mnie nie była:( No ale trudno, też sobie mówi że ja nie długo będę miała odchowaną dzidzie a one dopiero zaczną się bawić w pieluchach, a teraz i tak nic specjalnego bym nie robiła. Praca i imprezy... a tak za parę lat mądrzejsza, z odchowanym dzidziusiem może zdecyduje się na studia

Gość sympatyczna133
i co z tego ze nei znasz nazwisa ale wiesz gdzie mieszka bedziesz glupia jak mu to podarujesz naprawde dowiedz sie jakos rozprawa moze byc za darmo dziewczyno nie mysl o sobie tylko o malenstwu 15 rodza juz i sie ciesza:) i sie nie poddawaj

Gość 17 lat ja też
rzuciłam bo miała wrednych nauczcyieli, muwie wam normalnie koszmar

Gość 21 mama
Dziecko najwazniejsze! to prawda... Chyba że go nie chcesz... :(

Gość 17 lat ja też
ja znałam tylko jego imię, po prostu nie mysałam że tak szybko moge zaisc w cionżę. Nic wiecej o nim nie wiem. co do becikowego to nie bujda, czytalam o tym niedawno w necie

W Niemczech nie ma becikowego tak jak u nas, jedynie co miesiąc dostają dużo więcej niż u nas i to już w ciąży płacą ale to musiałabyś tam mieszkać na stałe, mieć tam ubezpieczenie itp

Gość 21 mama
Internet to nie jest najlepsze źródlo wiedzy... Uwierz! A Ty jesteś obywatelem polski i to polska wypłaca ci pieniądze... nie jeste wazne gdzie rodzisz... bynajmniej tak to wygląda na moją logikę... Ogarnij się i leć do lekarza!

Gość 21 mama
Catarinka a Twoje dyiecko tey ulewao tak dugo_

Gość sympatyczna133
catarinka no pewnie hehe jak bedizemy mialy 38 to male 18 hehe i zycie sie zaczyna sa plusy. a kolezanki w dupie mam ja dostalam 1 tys i 2 socjanego i 48 zl na dziecko co miesiac nie mysl ze to duzo przy dziecku i wyprawce to pryszcz:P mojej wlasnie tez sie ulewa jest przy tym taki nerwus nie lubi tego i od przebierania ma nerwice jak mnie z ciuszkiem widzi hehe wczoraj zaczela do meza gaworzyc, mam pytanie karmie ja nestle nan1 i tam pisze ze 6 razy dziennie moja je o 7 potem 13 17 21 cholera tylko 4 razy nie wiem mam jej h jedzenia przelozyc ???

Gość sympatyczna133
17- probu mowie ci bo bedziesz alowac musisz miec zameldowanie niemiecki prace i tak jak wyzej pisaly ci dziewczyny. nie ma tak latwo. nauczyciele i przez to rezygnujesz z edukacji to przepisz sie do innej szkoly musisz miec choc sr szkole ciezko ci bedzie prace znalesc a musisz myslec juz o was nie tylko o sobie. do kiedy waszym dziecia sie ulewalo?? moja ma 3 mam nadzieje ze juz nie dlugo tez jakis nutrition dostala i nie pomogl nawet boegunke miala i kupilam nan specjale tez nic nie dalo. a wlasnie mojej oczko ropialo teraz ma inna podkowe pod nim co to moze byc:)

Gość 17 lat ja też
to ile najwiecej moge dostać?

Gość 17 lat ja też
ja zdecydowalaam ze dalej juz nie bede się meczyć ze szkołą.

Gość inek
Hej ja mam roczną córeczke i niedługo skończe 21 lat ;)

Gość inek
17, a to prowokacja czy ty naprawde nie równo pod sufitem masz :O