Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kosmetyczka Magda

porady kosmetyczki-zapraszam

Polecane posty

Hej dziewczyny:) jezeli macie jakiekolwiek pytania odnośnie urody postaram się na nie odpowiedzieć.Jestem kosmetyczką z 6letnim doświadczeniem i chętnie podziele się wiedzą:)

Gość weryyy
właśnie zauważyłam zaczerwienioną skóre na nosie con oznacza pryszcza-jak mogę się go juz teraz pozbyć zanim urośnie przez noc?

Gość zouzanka292200
mam bardzo blada cerę i ciemne podkowy pod oczami co robić żebym nie wyglądała jak trup.Daje korektor i cala resztę ale nic nie pomaga :-(

Gość podniose bo też mam problemy
Mam problem ze stopami, już sobie nie daje rady, nie wiem co robić :o schodzi miz nich skóra, robią się takie biale jakby palmki i zaczyna pekac skóra i schodzi, na calych stopach :o nie pomaga nic, co robić?

Gość terakota
jak to jest z bratkiem? czy działa w 100% czy to zależy od organizmu? zaczęłam pić i narazie bez zmian. na twarzy nie mam krostek, sporadycznie, za to dekold i plecy to dramat. za tydzien impreza, co zrobić zeby to załagodzić oprócz pasty cynkowej i bratka? dodam, że to nie z brudu, taka skóra pewnie.

:) juz odpowiadam na pryszcza-najlepiej potraktuj go sprytusem kosmetycznym albo mieszanką-łyżeczka wody i aspiryna.Na pryszcza i nie ma:) na cienie pod oczami-mozna kupić specjalne kremy rozjaśniające podkówki (nawet od 10 zł z Ziaji) , a tak na szybko-wsadz 2 łyżeczki na 10 min do zamrażlnika i przyłóż je na kilka sekund na podkowy(chłód zmniejszy opuchliznę pod oczami) warto tez spać w przewietrzonej sypialni nawadniać organizm wodą mineralną.Oprócz tego odpowiedni korektor (w płynie nakładany punktowo i rozcierany\"pionowo\") używany NA krem.

stopy-systematycznie 2-3 razy w tygodniu moczyć je min.20 minut w b. ciepłej wodzie z dodatkiem kosmetyków z proteinami lub mleka!Co wieczór smarować kremem do stóp a jezeli jest bardzo żle to smaruj stopy wazeliną zmieszaną z kremem z wit.A ( w proporcji 1:2) i zakładaj na te"nakremione" stopy skarpetki bawełniane.Radziłabym zrezygnować z pumeksu na rzecz peelingu do stóp.:)

terakota- a jak długo pijesz bratka? Na efekty liczyć mozna dopiero po 3-4 tygodniach regularnego picia, i moze tez wystąpić dość specyficzny skutek uboczny-więcej krostek na początku kuracji ale to spokojnie przejdzie po około 2 tygodniach (po prostu wypryski to znak ze się organizm pozbywa toksyn) warto PRZECIERAĆ te krostki sprytusem kosmetycznym i smarować maścią cynkową. Jeżeli masz ewidentne krostki których chcesz się pozbyć szybko to mona kupić takie 'plasterki'oczyszczające na plamki i krostki (cena ok 12-15zł za 30 sztuk)

Gość zouzanka292200
wielkie dzięki jutro lecę po krem :-)

:) pamiętaj jednak ze wszytko co sie na buzi'dzieje" to odbicie naszego trybu życia- jezeli się nie wysypiasz, śpisz w dusznym pokoju , jesz cięzkostrawne potrawy,mało wody pijesz to krem mało poradzi na cienie:)

Gość zouzanka292200
sypiam duzo,pokoj tez zawsze wietrze ale z ta woda to prawda nie pije :-( nie moge i juz i jem duzo slodyczy :-/

Gość Marrie
a jak mogę się dość szybko pozbyć wyprysków na ramionach? Jestem jeszcze w wieku dojrzewania, ale trądziku wielkiego nie mam, tylko te plecy...;/

Gość pytam _ pytam
rozszerzone pory, zaczerwieniona skóra, cera mieszana - jak zmiejszyć widoczność porów!!! dziekuję za odp :)

nie lubie porad przez neta to takie dziwne ; P

wypryski na ramionach-systematyczny peeling, a dorażnie mozna przetrzec je sprytusem i posmarować je tribiotikiem.(do kupienia w aptece okolo3zł).Nalezy zastanowić sie co jest przyczyną powstawania krostek, skoro nie masz ich na buzi moze to kwestia-czystości poscieli?

pytam_pytam- cera mieszna wymaga dośc szczególnej pielęgnacji wiadomo czoło broda sie swiecą i trzeba je matować a policzki na ogól są suche i wymagają nawilżenia.Na rozszerzone pory-mozna chodzić na zabiegi (złuszczania kwasem) do kosmetyczki ale to są spore koszty.Pamiętaj zej edzenie jest odpwiedzialne za stan naszej skóry, gdy jemu ostre i tluste automatycznie na naszej skórze moga pojawic sie skutki takiej diety. Na codzień mozna kupić specjalne serie kosm. do takiej buzi (np. garniera, avene) mozesz też zrobić sobie maseczkę: rozgnieść 2-3 tabletki aspiryny bez otoczki, zalać niewielką ilością wody, aby otrzymać papkę. Można dodać trochę jogurtu naturalnego, aby maseczka była łagodniejsza i miała odpowiednią konsystencję. nałożyć na twarz na 20 min., później zmyć przegotowaną wodą. Aha jeszcze jedno-stosuj kremy z filtrami min.12

Gość 100krotka83
witam! mam problem. są nim plamy/blizny po trądziku (do samego trądziku już się przyzwyczaiłam:( stosowałam systematycznie peeling do tego różne kremy(no scare, cepan) i nic. będę wdzięczna za pomoc

Gość bb..
worki fioltetowe pod oczami da sie cos z tym zrobic?

Gość zrozpaczona utleniona
Chciałam zrobić sobie pasemka jaśniejsze tylko trochę od naturalnego koloru (ciemny blond), a fryzjerka zrobiła utleniaczem prawie białe! Jak je teraz przyciemnić? Olejek rycynowy?? Błagam o pomoc, wyglądam okropnie;/....

na blizny po trądziku- spróbuj stosować krem Acne derm, stosując rano i wieczór juz po około 2 tygodniach powinnaś zauważyć poprawę:) na cienie pod oczami-mozna kupić specjalne kremy rozjaśniające podkówki (np.z bławatkiem)a tak na szybko-wsadz 2 łyżeczki na 10 min do zamrażlnika i przyłóż je na kilka sekund na podkowy(chłód zmniejszy opuchliznę pod oczami) warto tez spać w przewietrzonej sypialni nawadniać organizm wodą mineralną.Oprócz tego odpowiedni korektor (w płynie nakładany punktowo i rozcierany\"pionowo\") używany NA krem.

zrozpaczona utleniona-cięzko coś zrobić, najlepiej przeczekać:) ale zawsze mozna spróbować szamponetką ale by efekt był lepszy nalezy użyć 2 szamponetki w ciągu tygodnia( w ciągu jednego dnia nie warto bo włos i tak wchłonie tylko część pigmentu i ani grama więcej) Możesz przyciemnić włosy płukankami z orzecha włoskiego lub z kory dębu (kupisz w aptece, albo w sklepie zielarskim). Normalnie wsypujesz kilka łyżek do garnka z wrzącą wodą i gotujesz, później odstawiasz aż ostygnie i płuczesz nią włosy. Jednak pózniej włosy mogą się "plątać" i jeszcze jedno-zioła wysuszają włosy więc warto w czasie kuracji po myciu i płukaniu nakładać odżywkę(polecam np.balsam nawilżająco-regenerujący z Joanny seria z apteczki babuni cena około 7zł)

Dziękuje za radę;) Nie mogę czekać, to zajmie wieki.. nie mówiąc już o paskudnie wyglądających odrostach... A co myślisz o płukance z mocnej herbaty( pomysł zasięgnięty z netu)?

A może by tak połączyć olejek rycynowy z płukanką z herbaty? z drugiej strony boj się jeszcze bardziej na mieszac...

Gość fiki mikiiiiiii
Pani Magdo a czy zna Pani jakiś dobry krem do cery tlustej? I jakąś dobrą maseczkę do twarzy na przebarwienia i plamy po trądziku? chodzi mi o konkretne propozycje! Mam juz dosyc eksperymentów na swojej twarzy! Z góry dziękuję

Gość afdfggl
Witam. Ja proszę o radę, co jest najlepsze na rozszerzone pory na twarzy. z góry dziękuję za odp.

Gość 1003
witam!..mam pytanko: otóż zauważyłam że pod nosem pekło mi naczynko i mam taką czerwoną plamkę...co można z tym zrobić?..idzie to jakoś zlikwidować?..oprócz lasera