Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rigella

AAABORCJA?

Polecane posty

Gość Tak na spokojnie
Ja z moim mezem kochamy sie srednio trzy razy w tygodniu od 7 lat. Nie mamy jeszcze dzieci. Kiedy bedziemy je chceli miec, przestaniemy sie zabezpieczac. Wiec seks sluzy DLA NAS ZABAWIE, wspanialej zabawie. Ktos moze tego nie akceptowac - i nie musi. Jeszcze tego by brakowalo zeby nam zagladal do sypialni. Przyjemnosc z seksu nie jest efektem ubocznym. Pragnienie tej przyjemnosci tkwi w nas. Mowie za siebie i swojego meza.

ok, więc niech z nich korzystają, a nie ida na żywioł a potem płaczą że za młode zeby sie w pieluchy pakowac.

Gość karaoke jeśli seks
orgazm jest idiotko celem życia kobiety, jest przyjemnością i radością życia i uczuciem spełnienia się jako kobieta. I jest akurat odwrotnie, zapłodnienie jest efektem orgazmu, wytworzenia się śluzu płodnego sprzyjającemu poruszania się plemnika. Jesteś tak głupią i smarkata, że pozostaje ci się tylko modlić o to abyś choć trochę zmądrzała niedoruchana , posrana dziewico.

Gość A niech legalizują
karaoke to dziewica nie jest, jest w 19 tygodniu ciazy :D

Gość Tak na spokojnie
Na pol serio - A wlasciwie czym jest seks? Jesli doprowadzac ma do poczecia... Seks analny, seks oralny, petting - przeciez to seks. A ta droga osiagamy tylko przyjemnosc - o poczecie troche trudniej.

jesteście zalosni, nic poza wyzwiskami nie potraficie powiedziec. żałosne :O 🖐️

Gość A niech legalizują
karaoke nie uogolniaj ani w sprawie seksu ani obrazania :P

Gość karaoke jeśli seks
jeśli jesteś w 19 miesiącu ciąży, to jak zaszłaś, bez orgazmu, bez radości zapładniającego stosunku. Ty będziesz to dziecko kochać, jak ono zostało tylko wyruchane a nie poczęte z radością. Żałosna suka jesteś a nie kobieta z krwi i kości . Amen.

Gość A niech legalizują
Aaaaa to kobieta z krwi i kosci ma sie kurwic jak suka :D ciekawe podejscie do kobiecosci

Gość karaoke jeśli seks
oczywiście z jednym partnerem życiowym, a karaoke, niech tu nie propaguje katolickiego regulaminu stosunków płciowych, gdzie kobieta potraktowana jest jak wór na spermę i inkubator, podobny do karaoke

Gość juhanka
Ja sobie tak myślę że powinniśmy bardziej uświadamiać społeczeństwo i młodzież w dziedzinie antykoncepcji. Powinniśmy rozmawiać ze swymi nastoletnimi dziećmi o seksie , metodach antykoncepcji ale też o odpowiedzialności z tym związanej .Zamiast udawać że nasze 13--14 -15 czy 16 letnie dziecko nie uprawia seksu rozmawiajmy , lepiej zapobiegać niż leczyć.To że w takiej Holandii jest mniejszy stopień aborcji jest również wynikiem dobrej antykoncepcji i świadomości ludzi . U nas z tą świadomością nie jest najlepiej , nie tylko u młodzieży ale często u dorosłych , nie mówiąc już o tym że nasze dzieci ciągle czerpią informacje albo raczej strzępki informacji czerpią z podwórka albo internetu a nie z rozmowy z rodzicami.

Gość Tak na spokojnie
Karaoke - widzisz, teraz czujesz sie atakowana. Probujesz powiedziec ludziom w 21 wieku ze seks nie jest dla przyjemnosci i ze z jednym partnerem. Zycie weryfikuje pewne sprawy.

Gość Tak na spokojnie
Juhanka masz racje. Nieswiadomosc seksualna jest glownym powodem niechcianych ciazy, tzw wpadek. Tylko jak ja osiagnac? W naszym kraju swiadomosc o pewnych rzeczach jest od razu postrzegana jak namawianie do nich. To sadze jest spory problem.

Gość gdyby jeszcze zabrać ludziom
przyjemność i radość, z seksu , radość z bycia razem, to po co żyć?

Gość Nie wiem skąd to całe gadanie
o wyrzutach sumienia i tym podobnych bzdurach...? Po aborcji farmakologicznej (w 9-tym tygodniu)wypadła ze mnie ...kurcze jak to coś nazwać...nawet nie fasolka,jakiś strzępek i w niczym nie przypominał dziecka.Wypadł i tyle, nie sądzę żeby cokolwiek to coś czuło,a tym bardziej myślało....

Gość Tak na spokojnie
Niedawno ukazał się pierwszy katolicki przewodnik po seksie przeznaczonym dla małżeństw. Cytaty z ksiazki: "Seks jest zamysłem Bożym", "Seksualność jest skarbem życia", "Poprzez seks przekazujemy miłość' - Nawet Jan Pawel II poblogoslawil autorow.

Gość Tak na spokojnie
Wiec kazdy kto myslal ze grzeszy czerpiac przyjemnosc z seksu, wskakujcie do lozka!

Gość juhanka
Tak seks to przyjemność , nikt tego nie kwestionuje i nie chodzi o to żeby nie uprawiać seksu ,seks to również blizkość dwojga ludzi .Chodzi o to żeby ten seks uprawiać odpowiedzialnie .Jeżeli kobieta bierze antykoncepcję czy zakłada spiralę to chyba do jasnej anielki nie ma przez to mniej przyjemności , wręcz ma komfort psychiczny że nie zajdzie w niechcianą ciążę. Ciągle mam wrażenie że w polsce niektóre kobiety traktują aborcję jako antykoncepcję. Jeżeli już mówimy o tych przypadkach kobiet które piszą o tym że nie mają warunków do tego żeby urodzić dziecko to dlaczego one się nie zabezpieczały , dlaczego dopuściły do takiej sytuacji ? usunięcie ciąży jest zdecydowanie droższe niż kupienie tabletek antykoncepcyjnych .

Gość hehe__
juhanka, ale byc moze wygodniej isc sie skrobnąć ;) bo tak kurde pamietac codziennie o tabletce.... wiesz jaki to straszny wysiłek , normalnie nie do pokonania ;)

Gość Jest i bedzie
Widze ze sie po popolodniowym ataku troche uspokoilo wiec wracam. Juhanka - racja, zabezpieczenie jest tansze. Problem w tym co jak zawiedzie. Trudno mowic ze jesli jestes na tyle dorosla by uprawiac seks to musissz brac za to odpowiedzialnosc. To jest sytuacja idealna. Ale teraz mlodziez zaczyna seks w tkaim wieku ze nie sa gotowi na ewentualne konsekwencje tego co sie stanie jesli zabezpieczenie nie zadziala. Mnie sie to zdarzylo wiele lat temu. Nikt wtedy nie mowil o postinorze...

Gość hehe__
Moze i spokojniej ale nie koniecznie inne osoby ;) Takie pytanie wyjete z kontekstu, po co te dzieciaki laduja sie tak szybko do lozka.... 14 15 czy 16 lat czy kto ile ma ochote... ?

Gość Jest i bedzie
A po co male dziecko dotyka goracego piekarnika choc matka mowi ze nie wolno? Z ciekawosci najczesciej.

Gość hehe__
A moze z braku zajecia i z ogarniajacej glupoty z kolorowych pisemek typu bravo o internecie nie wspomne.

Gość Jest i bedzie
Moze rowniez i z tego powodu. Ale czy to cos zmienia?

Gość hehe__
Nie zmienia... tylko tak mysle ze powinno sie zapobiegac tzn. uczyć a nie leczyć czyli skrobać. A u nas edukacja w tej materii opiera sie o bravo.... w ktorym to 15 letnia zosia traci dziewictwo z 16 letnim jankiem, krwawi 2 dni i nie wie czy umiera.

Gość juhanka
Faktycznie , jak tu pamiętać że trzeba zażyć tabletkę , jak tu akurat dwa tipsy się połamały Hehe Wiem że żadne zabezpieczenie nie jst w 100 procentach idealne , ale wiele pierwszych kontaktów seksualny to żywioł i tu widzę tę rolę rodziców , niech rozmawiają , uświadamiają . Dzisiaj faktycznie prawie dzieci zaczynają uprawiać seks , bo mamy totalny natłok w telewizji , internecie , gazetach , wszędzie golizna ...a dzieciaki nie mają podstawowych informacji w tej dziedzinie.Stąd potem nastolatki w listach do różnych pisemek typu ,,dziewczyna itp zadają pytanie czy przez pocałunek można zajść w ciążę , często zadają to pytanie kiedy już zaczęły swoje życie seksualne. Więc jednak najpierw porządne informacje i uświadomienie a potem można zacząć uprawiać seks.

Gość Jest i bedzie
Wiec czemu porzadne wychowanie seksualne nie jest czescia edukacji? Nazwijmy po imieniu kto i dlaczego tak bardzo nie chce aby mlodziez stala sie swiadoma?

Gość juhanka
Cóż ....myślę że kościół spełnia tu niedzwiedzią przysługę naszemu społeczeństwu , jeżeli kościól nie zmieni swojego podejścia do antykoncepcji i nie przestanie mówić że jest to grzechem to chyba niewiele się zmieni . podobno mamy wybierać mniejsze zło a dla mnie tym mniejszym złem jest antykoncepcja niż aborcja .Dlaczego kościól nie zmieni swego stanowiska w tej sprawie to już nie wiem.

Gość Jest i bedzie
I dotykamy sedna sprawy. Kosciol w wielu krajach nieco oslabil swoje zapedy do kontroli swiadomosci seksualnej nie tylko mlodziezy ale i doroslych. Jednak dla Polski jeszcze daleka droga. Tylko rozwazni rodzice, nauczyciele moga poprawic sytuacje.