Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karmazynowy przypłwy

O biciu Twojego dziecka.

Polecane posty

Gość mamakaja
Zmanierowana--jesli moge tak to ujac,ostatnia twoja wypowiedz jest wyjest z moich ust:)Dokladnie to samo chcialam przekazac chwile przed toba:)

Już się połapałam :) A cytatów nie umiem dołączać :(

Gość zmanierrowana
zawsze szczery tak czy inaczej ty nigdy nie bedziesz matka a to matka jest swieta ojciec jest tylko facetem, ktory uprawial seks bez zabezpiecznia i teraz musi starac sie o lepsze zarobki za kare

zawsze szczery tak czy inaczej ty nigdy nie bedziesz matka a to matka jest swieta ojciec jest tylko facetem, ktory uprawial seks bez zabezpiecznia i teraz musi starac sie o lepsze zarobki za kare hahahahaha, no nie potrafie z tym polemizowac :-)

Gość zmanierrowana
"bo przeciez ty wiesz, ze ja wiem i rozumiem" oswiec mnie ! zielona niepotrzebnie calkiem wzielas to do siebie :)

Szczery - dzięki za pomoc :) Będę działać :)

Zmanierowana , skad wiesz co ja biore ? moze nie czyta miedzy wierszami tylko uzywa inteligencji ? tak tylko glosno mysle :-)

Gość zmanierrowana
Zmanierowana , skad wiesz co ja biore ? tajemnica zawodowa, kotku 👄

Gość zmanierrowana
heroiniste od lapowkarza odrozniam na oko ;)

Gość mamakaja
Mam do was pytanie,do rodzicow propagujacych ten nieszczesny klaps jako metode wyhowawcza.I podkreslam,ze nie jest to pytanie ironiczne ani zlosliwe. Jak wytlumaczyc dziecku,ze przemoc jest zla,ze nie powinno bic kolegow ani nikogo innego??skoro to dziecko zna tylko ten sposob na uzyskanie posluszenstwa??Moja znajoma,o ktorej wczesniej pisalam,robi cos czego ja nie pojmuje.Sama wymierza synowi klapsy za jej zdaniem zle zachowanie i ciekawosc swiata,natomist kiedy maly w przedszkolu kogos uderzy..tlumaczy mu,ze nie wolno bic.Moim skromnym zdaniem brakuje w tym jakiegokolwiek sensu.

Moim skromnym zdaniem brakuje w tym jakiegokolwiek sensu. oj tam, czepiasz sie, rodzic mowi dziecko ma sluchac :-) dzieci nie sa od myslenia ;-) wazne, ze wiedza, ze zasluzyli

Gość mamakaja
Zawsze szczery---hehe:)no tak..a ja glupia cobie cos tu wymyslam..

Gość bicie dzieci....
mamakaja ma racje. "incydentalny" klaps to nic innego jak uczenie dziecka, ze przemoc jest roziwazaniem problemu. a potem sie dziwia, ze synek im funduje "ballade o januszku". kobiety obudzcie sie! to sa wasze dzieci!

Gość mamakaja
Uwazam,ze w tym temacie powinno sie edukowac spoleczenstwo.Zakaz klapsowania,jaki mila zaistniec,nie rozwiazalby problemu,tak mi sie wydaje.Bo jest zakaz prowadzenia pojazdu po spozyciu alko..i co??kierowcy i tak prowadza na dwoch gazach..nie wszyscy ale ten zakaz nie sprawil,ze problem pijanych kierowcow odszedl do lamusa.Tylko czy edukacja rodzicow cos pomoze??moze tak,moze choc kilku zrozumie,ze to zle, wten sposob karac dzieci..ciezki to temat i mysle,ze jeszcze kilka pokolen i problem zniknie..a przynajmniej mam ogromna nadzieje .

mamakaja masz racje, to trudny temat, ale nie jestem przekonany czy zmiana pokolen pomoze, bo widzisz w mojej ocenie, to zmiany ida z jednej strony na lepsze (swiadomosc, dostep do wiedzy, programy edukacyjne, ksiazki itd) z drugiej coraz bardziej konsumpycjny styl zycia, utrata wartosci, coraz mniej czasu poswiecanego dzieciom, pogon za sianem, zwalanie wychowania na przedszkola i szkoly itd itd czas pokaze

Gość mamakaja
Zgadzam sie.KOnsupcjonizm przeslania wszystkie wartosci.Przykre to ..byc moze kiedys cos sie zmieni w kwestii klapsow.Pieknie byloby gdyby zmienila sie swiadomosc rodzicow.Narazie uciekam. Do nastepnego:)

Gość do....
zawsze szczery tak, uważam, że jak ktoś napisze, że ma 10 dzieci lub, że jest pedagogiem - to podnosi jego wiarygodność i to bardzo!

Gość bicie dzieci....
mysle, ze to sie nie zmieni w naszym pokoleniu, a co za tym idzie w nastepnych chyab tez nie. problem polega na tym, ze w polsce jest spoleczne przywolenie na bicie dzieci, jazde po kielichu, oszukiwanie urzedow podtakowych i wiele innych relatywnie moralnych zachowan ;)

Gość bicie dzieci....
do do...czyli jak pedagog tlucze swoje dziecko, to jest OK?