Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anonnimmka

byłam molestowana

Polecane posty

Gość anonnimmka

jak bylam mala, mialam jakieś 67 lat, przychodzil do moich rodziców wujek i dobieral sie do mnie gdy ich nie było, chociaż pełnego stosunku nie było , do dziś nie mogę sobie z tym poradzic, ktoś mial podobnie?

czyli 6-7 ? Smutny temat, a tak śmiesznie zabrzmiało: "jak bylam mala, mialam jakieś 67 lat..". Trudno jest o takim czymś gadać z rodzicami, prawda? Powiedziałaś im o tym? Jak zareagowali? -

Gość lisiczka Lena
NIe tobie pierwszej i nie ostatniej przytrafilo sie takie nieszczescie, niestety :(

Gość cindy loo
powinnaś iść do psychiatry, on Ci pomoże.

Ja tez bylam molestowana. Nigdy nie bylam ani u psychologa ani u psychiatry a wiem zeby mi to pomoglo. Mimo tego ze minelo 10 lat od ostatniego razu to wciaz odbija sie na mojej psychice :(

Gość zależy...
zależy czy w życiu sprawia ci to problemy, czy przekłada się to na twój stosunek do mężczyzn,czy czujesz się tylko ofiarą tych czynów, czy też podświadomie bierzesz część odpowiedzialności na siebie ( tak niestety często bywa, że ofiary takich czynów czują sie odpowiedzialne za to czego dokonał sprawca :( ) i czy potrafisz się pogodzić z przeszłością.Życie dziecka molestowanego to trudna sprawa, w życiu dorosłym przeszłość wraca jak bumerang, ale można to pokonać, mam nadzieję że ci się uda :)

Wspólczuje czujac z toba :-( Pamietaj, nie ukladaj sobie zycia pod katem tej tragedii. Polecam psychoterapie. Nie zniweluje zdarzenia, ale pomoze inaczej spojrzec na siebie.