Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dcvfs

panie jakmzoecie opisac bol przy porodzie tylko szczerze

Polecane posty

Gość dcvfs

chce sie przygotoeac realnie do tego bolu a nie sluchac ze to jest napiekniejsza i najbardziej naturalna rzecz... prosze ze szczegolami

Gość antyradio
Dla własnego dobra--------lepiej nie pytaj:D

Gość dcvfs
chce wiedziec , no powiedzcie

Gość dcvfs
upppp

Gość seennaalllll
bardzo boli najbardziej skurcze jakby rozdzierało c krzyże n no i boli jak musisz wypchac główke a pozniej jest spoko

Gość jak uszczypniecie komara
i sama radosc :P

Gość to raczej lata siedemdziesiąte
to zależy od indywidualnego progu bólowego. Dla mnie to był powiedzmy 10 krotnie wzmocniony ból miesiączkowy, ale trwający tylko w fazie parcia, co trwało jakieś 10 minut. Moja siostra powiedziała, że drugi raz nie przeżyłaby czegos podobnego. Dodam, że siostra zbudowana raczej normalnie, a ja notoryczny chudzielec

nie jest źle bynajmniej u mnie tak było,szybko,sprawnie i przeżyłam:) a panikara ze mnie straszna:)

Gość do przeżycia bez przesady
bardziej się boje i bardziej mnie boli jak mi zęba borują brrrrrrrrrrr

Gość seennaalllll
wcale nie cesarka to najgorsza rzecz jaka może byc, ja rodziłam 2 razy i już zaraz 2 godzinki po porodzie był super mogłam chodzic,,,a cesarka jak sie napatrzyłam na babki szok nie polecam

Gość dcvfs
no ja jestem po cesrace jednej z przyczyn zdrowotnych i sie zastanawiam czy podjac ryzyko porodu naturalnego dlatego chce wiedziec jak to boli, llekarz mi odradza naturalny i nie wime co wybrac

a po cholerę oglądać filmy z porodów??? To tak jakbyś oglądała film z operacji wyrostka robaczkowego a potem na nią nie poszła ze strachu i umarła. Co innego rodzić, a co innego obserwować od strony lekarza

Gość dcvfs
a jakie to uczucie jak wypycha sie juz glowke? jak to wszytko sie tak straszliwue rozciaga? jezu nie wiem co wybrac

ale jak lubisz horrory to pooglądaj jeszcze filmy z borowania zębów i ich resekcji. Tez potem już do dentysty nie pójdziesz

Gość seennaalllll
chyba ze z przyczyn zdrowotnych i ci lekarze polecaja,,no to chyba cesarka,,,ale poród naturalny jest do przezycia i nie słuchaj jak opowiadaja brednie o strasznym bólu,,,,boli ale da sie przeżyc chwila i po wszystkim

Gość dcvfs
ja mialam pierwsza cesarke z powodu ryzyka odwarstwienia siatkowki jako ze jestem slepa jak kret, lekaz mi mowi ze lepiej nie ryzykowac ale tyle sie nasluchalam ze lepiej jednak naturalnie

Gość seennaalllll
jak sie wypcha główke to jest najgorzej,,mi położna paluchem jeszcze grzebała zeby pomóc wypchac,,bolało,,,a pózniej jak główka wyjdzie to oni sami ciągną maluszka 2 sekundy i po wszystkim,,no i boli szcie

to wszystko już tak naciągnięte, że jak głowka wychodzi to praktycznie nie czujesz. Gorzej jak przeciska się przez kanał rrodny. Ja miałam tylko 3 takie skurcze parte (te najboleśniejsze) i córka pojawiła się na świecie

Gość kekekekke
Stopień bólu zależy od tego czy masz dużą rozklapiochę, czy nie.

Gość kekekekke
pozdrawiam środkowym palcem No fakt niby... Rozcinają bebech Ale z piczką też to robią Draaamaaat ! Nie wyobrażam sobie porodu. Ciąży z resztą też. Chyba się nie nadaję ze względu na moje niemożebne panikarstwo Ale przy zaszywaniu mogą ci piczkę zwęzić i chociaż raz uszczęśliwisz faceta :D

Gość seennaalllll
kekekekke ile ty masz lat albo jesteś troche nie ten tego,,albo głupiutką smarkulą

Gość dcvfs
a czy to prawda ze po naturalnym latwiej dochoadzi sie do orgazmu?

Gość Szesnaście godzin
bólu nie do opisania!!!w tym trzy ostatnie jakby coś rozrywało ci kręgosłup i jelita...napływa falami,co kilka minut. Sam poród...taki ból że nawet nie czujesz kiedy cię rozcinają. Po wszystkim, kiedy już wycisną z ciebie dziecko, ale nie wyjdzie w całości łożysko, czeka cię skrobanka-na żywca-bez znieczulenia. Później już tylko zszywanie. Jeśli masz okazję zrobić cesarkę-nie zastanawiaj się. A te co piszą że wolą borowanie zębów,są jakieś nienormalne,albo mają pizdy jak garaż dla tirów:)

Gość dcvfs
no to chyba jednakl bedzi 2 cesarka, jesli to taki straszny bol, a moja corka 1 wazyla 5400 wiec sie boje troche naturalnego

Gość ghhghghg
Szesnaście godzin bólu nie do opisania!!!w tym trzy ostatnie jakby coś rozrywało ci kręgosłup i jelita...napływa falami,co kilka minut. Sam poród...taki ból że nawet nie czujesz kiedy cię rozcinają. Po wszystkim, kiedy już wycisną z ciebie dziecko, ale nie wyjdzie w całości łożysko, czeka cię skrobanka-na żywca-bez znieczulenia. Później już tylko zszywanie. Jeśli masz okazję zrobić cesarkę-nie zastanawiaj się. A te co piszą że wolą borowanie zębów,są jakieś nienormalne,albo mają pi**y jak garaż dla tirów To pewnie jakieś głupiutkie smarkule, albo nienormalne.

Gość Szesnaście godzin
Przy drugim już cię nie rozetną-powiedzą że masz urodzić sama- więc popękasz jak balonik, zszywanie będzie dłużej trwało i bądź pewna że zastrzyk przeciwbólowy gdzieś w połowie przestanie działać.

Gość ghhghghg
dcvfs no to chyba jednakl bedzi 2 cesarka, jesli to taki straszny bol, a moja corka 1 wazyla 5400 wiec sie boje troche naturalnego Ooooo grubasek po mamusi :)

Gość dcvfs
nie grubasek, bardo dluga byla w smue to moa po mamusi bo jetesmy z mezem bardzo wysocy 189cm ja i 205cm on, diecko bylo normalnie tylko ze bardzo dlugie

Gość ghhghghg
Aaaa pełzaczek :)

Gość dcvfs
uoppppp