Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

każda kobieta ma prawo decydowac o sobie. zaraz ktoś wyskoczy, ze nie decyduje za siebie, ale także za dziecko. a ja powiem tak: dla Ciebie Karaoke to jest dziecko dla mnie i wielu innych kobiet zlepek komórek / embrion

A. Babinicz no weź się nie ośmieszaj, znasz stu procentową metodę antykoncepcyjną? jeśli tak to proszę podziel się z nami tą wiedzą.

Babinicz tak wyobraź to sobie, ze można się zabezpieczać i wpaść...nie wiesz ignorancie, ze zaden środek anty nie daje 100% pewności?:O XXI wiek a Ty nie wiesz takich rzeczy? żałosne...

emilkaaaaaaaa, jesli zarodek to nie czlowiek, to powiedz w którym momencie się nim staje? nie zasługuje na życie wg ciebie? To moze wyjdz na ulice i zabij kogos bo ta osoba moze tez na zycie nie zasługuje bo nie spełnia jakiś kryteriów człowieczeństwa? Człowiek jest czlowiekiem od poczęcia. Od momentu połaczenia komórki jajowej z plemnikiem. Wtedy zaczyna żyć. Powiedzenie, że zarodek to nie człowiek to nieudolne tłumaczenie morderstwa.

Karaoke-----w ogromnej części to czy stosunek nie skończy się ciążą zależy od mężczyzny. Dlaczego tylko my mamy zabezpieczać się na wszystkie sposoby? Dlaczego tylko kobieta ponosi odpowiedzialność? Najczęściej jest tak że decyzję o aborcji ponosi facet-bo się wypioł na dziewczynę i ma w dupie ze jest w ciąży,albo nie życzy sobie dziecka bo "nie dorósł" ,albo ma już inne i więcej nie chce...bla bla bla... Miliony powodów! Najczęściej na skrobankę decydują się kobiety,które zostały same z wielkim problemem jakim jest ciąża "nie w pore". Dlaczego wieszasz psy tylko na kobietach??? Gdzie w tym wszystkim są "dawcy spermy"????

taaaaak....a morderca powinien powiedziec ze nie zabil czlowieka tylko rozlal troche wody bo z niej jestesmy glownie zbudowani... soczek.....a widzialas kiedykolwiek aborcje???? nie zawsze jest to embrion!

Mówimy o aborcji, na którą decydują sie kobiety. Nie mówimy o dawcach spermy. Jesli mężczyzna zostawi kobiete w momencie kiedy dowiaduje sie o ciązy to nie załuguje nawet na pogarde. Nie musicie być matkami. Dlaczego nie chcecie dac dziecku prawa do życia? Można oddać je ludziom którzy pragna byc rodzicami.

widziałam, ale nie mówimy o aborcji w ósmym miesiącu przecież:O oczywiście chodzi o możliwość aborcji w pierwszych tygodniach-tak jak jest teraz w hiszpanii (ustawa ma wejść jeszcze w tym roku) na przykład. mowa o max 12-14 tygodniu. jeśli wg Ciebie coś co przypomina galaretkę jest człowiekiem to nie mam pytań

soczek śmieszy cię zabicie człowieka? współczuję. być moze zasługujesz na zycie mniej niż ten "zlepek komórek".

Gość inka3546
do karaoke-pewnie-zostają mi prezerwatywy albo podwiązanie jajowodów...oczywiście za granicą bo w polsce oczywiście zabronione. Nie moge przyjmować żadnych hormonów,a spirala...no cóż,taka jak ty też powinna być przeciwko.Co do mojego macierzyństwa...możesz pomarzyć o tym,że będziesz kiedyś taką matką jak ja.Nie można zmusić żadnej kobiety do ciąży.Poroniłam 3 razy i jakoś nie wydaje mi się żebym straciła 3 dzieci.Straciłam ciążę, a to różnica.

CZŁOWIEKIEM staje się w momencie gdy może samodzielnie przeżyć poza ustrojem matki,to moje zdanie i mam do niego prawo! Wcześniej człowiekiem nie jest-jest embrionem i tyle.

Karaoke-tak oddac je ludziom którzy bla bla bla:O byłaś kiedyś w domu dziecka? widziałąś te pękające w szwach miejsce dziecięcych tragedii? chyba nie byłaś więc nie chrzań...sierocińce są przepełnione do granic możliwości i jakoś nie ma tylu chętnych by te dzieci zaadoptować...

soczek :O tępa jesteś. W 14 tygodniu zarodek juz w pełni przypomina człowieka. Ma głowę, tłów, nózki, rączki. Mogę ci przesłac zdjecie usg z 14 tc ciąży i zobaczysz że to nie jest galaretka. już w 9 tygodniu dziecko ma głowe i tłów, zawiazki nóg i rąk.

śmieszy mnie Twoje gadanie. Jeśli morderstwem jest usunięcie z ciała kobiety czegoś co wygląda jak galatetka to tak-jest to śmieszne

Widziałam 9-cio tygodniowy płód po aborcji farmakologicznej...zdecydowanie nie przypomina człowieka,zdecydowanie nie ma uczuć,nawet nie przypomina waszej świętej fasolki...ot strzępek komórek.

domy dziecka sa przepelnione nie dlatego, ze ludzie nie chca adoptowac dzieci, ale dlatego, ze wiekszosc tych dzieci z winy rodziców nie ma uregulowanej sytuacji prawnej przez to tracą szanse na rodzine. orientuje sie w tym duzo lepiej niz myslisz.

tępa jesteś Ty moherowa babciu w wieku 22 lat:O idź do kościoła potępić wszystkie "morderczynie" a kobietom pozostwa wolny wybór :O

podszyw.....czyli nawet dziecko ktore sie urodzi mozna zabic bo nie potrafi samo przezyc???? czyli mozna zabic wszystkie dzieci do 15 roku zycia????

podszyw, ale Pano Moralnosć wie lepiej :D skoro tak gadasz to gówno sie orientujesz :O ja z tymi dziećmi przebywałam i wiem jak to wygląda...udajesz wszechwiedzącą, ale coś Ci nie wychodzi:O

A ja mam takie pytanie do was, czy w wyniku gwałtu bądź uszkodzenia płodu jesteście za aborcją? No i kolejne pytanie w jaki sposób pomagacie samotnym kobietom w ciąży bez środków finansowych, przekonujecie ich żeby nie usuwały ciąży czy tylko na forum sie tutaj mądrzycie a na co dzień uważacie że ten problem nie istnieje?

smutne jest to, ze zgrywacie ludzi mądrych a nie znacie podstaw biologii. możesz mnie soczku nazywać jak chcesz :) zwisa mi opinia osoby tak głupiej jak ty :D

soczek.....ja nie wierzacy jestem,co do tego ma kosciol????? jestescie pierdolonymi hipokrytami.....aborcje sie liczy w miliardy rocznie w krajach gdzie ludzie sa nie wierzacy..... i ci sami ludzie pisza pozniej ze najwiecej ludzi pochlonely wojny religijne,i TO wlasnie jest hipokryzja z waszej strony!!!!!!!!!!

Gość inka3546
to nie tak...I niech ktoś pomyli o psychice kobiet które nie chcą dzieci.Trudno.A jeśli Bóg istnieje to nie doprowadzi do tego żeby to życie zostało bezpowrotnie zmarnowane.A jeśli ktoś w niego nie wierzy i jest przeciwko aborcji,to niech pilnuje własnej d...i da żyć innym tak jak im się podoba.W końcu każdemu może zdarzyć się jakaś wpadka,mimo antykoncepcji.

Karaoke ty tu nie krzycz o adopcjach i domach dziecka, dobrze! Pierdolenie kotka z cudownymi rodzinami adopcyjnymi, znam dziewczynę z takiej rodziny...nie chciałabyś być adoptowana,przysięgam! Znam też jedną co donosiła ciąże i oddała, jest największą kurwą na dzielnicy, a mohery plują jej pod nogi... Widziałaś kiedyś dzieci z chorobą sierocą???właśnie z domów dziecka???? W życiu może być różnie....ja ci dobrze życzę,cieszę się że masz szczęśliwą rodzinę i twarde jak beton zasady....obyś nigdy nie musiała ich złamać,oby nigdy życie nie wypięło się na ciebie gołym dupskiem i nie plunęło ci w twarz....

malutka, ale na tym topicu nie zauważyłam ani jednej kobiety spodziewającej się dziecka chorego, lub dziecka które zostało poczęte podczas gwałtu. Najgłośniej krzyczą te które do czterdziechy chcą szaleć i używać życia bez żadnych konsekwencji.

Babicz-rozmawiamy o Polsce a tu dominujący głos (nie wiem z jakiej racji ) ma kościół dlatego się na niego powołałam Karaoke- z Tobą żałosna matko polko już kończę dyskusję bo faktycznie przy Twoim poziomie "wiedzy i elokwencji" nie powinnam się odzywać:D bez odbioru tak więc Babicz-a jak zaopatrujesz się na sytuację ciężko upośledzonego płodu lub ciąży w wyniku gwałtu? w tych wypadkach tez jesteś przeciwny aborcji?

Karaoke ale ja zapytałam tylko o Twoje poglądy w tej sprawie, nie chodziło mi o konkretny przypadek, poza tym na drugie pytanie jakoś nie odpowiedziałaś.