Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość PRAWO DO ŻYCIA
ty też kiedyś byłaś tym zlepkiem :o

Ale co wy w kółko piszecie o kobietach co się nie zabezpieczają? Ja mam na myśli te, które świadomie nie chcą mieć dzieci, stosują antykoncepcję a nagle zdarza się, że ona zawiodła. Nie dla każdego dziecko to dar boży, nie każdy chce być matką to też trzeba uszanować

otóż to..nie kazda kobieta chce byc matka...to kwestia prawa do decydowania...syty glodnego nie zrozumie,ale nie sposob zmusic kogos do milosci...to sie jeszcze nikomu nie udalo...i nauczmy sie o tym mowic...rocznie w Polsce dokonuje sie kilkadziesiat tysiecy aborcji....udawanie swietoje...ch nic tu nie pomoze.

Gość TEMAT RZEKA
ja rozumiem nie kazdy chce miec dzieci tak wiec zamiast dokonywac aborcji mozna donosic ciaze i oddac dziecko komus kto je pragnie a miec nie moze czy tak nie prosciej? kobieta bedzie wiedziala ze zrobila bardzo dobry uczunek - nie dosc ze dala zycie innemu czlowiekowi to jeszcze dzieki temu kilka innych osob bedzie bardziej szczesliwsze.

Gość TEMAT RZEKA
innym ludziom ktorzy latami staraja sie o potomstwo a miec go nie moga. nie mowie o zakonnicach i domach dziecka. i nie przekrecaj.

Ja również nie widzę nic dobrego w oddaniu dziecka, poza tym niektore kobiety po prostu nie chcą być w ciąży więc niech nikt ich nie zmusza do chodzenia z brzuchem i do porodu

Gość TEMAT RZEKA
ah dobrego w dawaniu zycia nie ma nic tak natomiast dobre jest skrobanie sioe na zyczeniev ? załosne co piszesz.

Gość TEMAT RZEKA
do seksu tez ich nikt nie zmusza prawda ? seks = odpowiedzialnosc .

Seks nie rowna się prokreacji, to, że nie chce mieć dzieci nie oznacza, że mam nie uprawiać seksu

Gość cosa nostra
a kto mnie zmusi do urodzenia....bzdurne gadanie...aborcja jest dostepna na każdym kroku...o co ten halas?

Gość TEMAT RZEKA
tak nie opznacza ale decydujac sie na seks powinno sie miec jakas wiedze o nim i powino sie wiedziec ze moze z tego wyjsc ciaza a w tej sytuacji powinno sie wykazac odpowiedzialnoscia.

Skoro jakieś kobiety nie chcą mieć dzieci w ogóle albo już mają i nie chcą więcej powinny walczyć o legalną sterylizację. A co do wpadki no to sorry ludzie , wiemy skąd się biorą dzieci i WIEMY, że nie ma 100% antykoncepcji to pozostaje albo liczyć się z wpadką albo nie uprawiać seksu. I tyle. Jest jeszcze oral, anal i wibratory, że tak po chamsku powiem. Także legalna i nawet refundowana sterylizacja- tak, legalna aborcja- tak ( jak ktoś chce usunąć to niech weźmie kredyt) ale refundowana w życiu nie. In vitro, które daje życie nie jest refundowane ( bo tam się zarodki zabija) to aborcja tym bardziej nie.

Gość cs
ale masz narabane w glowie...zarodki...kto widzial kiedys zarodka :)

Gość PRAWO DO ŻYCIA
Ma kilka koleżanek które w wieku 18-25 lat dokonały aborcji i uwierzcie mi ,że żadna z nich dzisiaj nie jest normalna. 1.Jedna leczy swoją zszarganą psychikę, bo do dzisiaj się po tym nie pozbierała(dla niej ważniejsza była kariera dlatego dokonała aborcji,dzisiaj jej kariery już nie ma bo dziewczyna się leczy na głowę)... 2.Druga młoda dziewczyna z problemem alkoholowym bo nigdy sobie (jak sama mówi) nie wybaczy tego co zrobiła...3. trzecia ćpa i się bawi, próbuje o tym zapomnieć i nie może.. 4. czwarta dzisiaj ma chłopaka i baaaardzo sobie życzą potomka,ale jak się okazało ona po aborcji nie może już mieć dzieci strasznie to przeżywa, jej chłopak nie może się z tym pogodzić przechodzą ciężki kryzys. 5.piąta dzisiaj ma 30 lat i też nie może mieć dzieci,po ab... chociaż bardzo by tego chciała. One wszystkie były kiedyś wesołymi uśmiechniętymi dziewczynami, a dzisiaj ? żal mi ich chociaż to moje dobre koleżanki. One same mówią,że gdyby mogły cofnąć czas nie zrobiły by tego !! a to chyba mówi samo za siebie :-(

Fajne masz koleżanki skoro aż tyle z nich usunęło ciążę:P Moja jedna usunęła i jakoś nie ćpa, nie pije, może mieć dzieci i nie żałuje

Gość usunelam
ale podpucha...a ja usunelam i w ogole nie zaluje...ulzylo mi jak cholera...wiele lat temu i nie ma tematu...i zdania nie zmienie...jak sie nie chce to sie nie chce dzieciaka i koniec.

Ado koleżanki wyżej: seks= prokreacja właśnie, a że ludzie uprawiają go z zabezpieczeniem to już inna bajka. Współżycie jest po to, żeby robić dzieci:P A tak szczerze to powiedzmy sobie wprost: ile jest przypadków gdzie stosując regularnie tabletki+gumki nastąpiła wpadka? Niewiele, albo wcale. Najgłośniej o tą aborcję krzyczą kobiety, które chcą uprawiać seks BEZ zabezpieczenia i to często nie ze stałym partnerem. Ja też zaliczyłam wpadkę tak jak TEMAT RZEKA i też pomimo młodego wieku nie myślałam o aborcji. I też mam wspaniałego syna, bo nie poszłam go wyskrobać tylko dlatego, że zabezpieczenie zawiodło. Odpowiedzialność to właśnie dokonanie wyboru współżyć czy nie mając na uwadze ewentualne konsekwencje.

Ja współżyje i biorę tabletki i to jest dla mnie odpowiedzialność, nie chce mieć dziecka więc się zabezpieczam. Ale gdybym nie daj boże wpadla mimo tego to nie wiem czy bym nie usunęła. Tak więc skoro kobieta nie chce miec dzieci i zabezpiecza się a mimo to zajdzie w ciążę to powinna mieć prawo wyboru.

Malutka22222 przedstawila bardzo ciekawy argument o tych relatywnych morderstwach. Ja jestem przeciwna aborcji, mysle, ze w zyciu bym jej nie zrobila, no chyba ze przy zagrozeniu zycia, ale jestem za legalizacja z innego powodu. Bo przeciez aborcja istnieje, dokonuje sie tego mnostwo, za wielka kase, w warunkach czesto watpliwych - a legalizacja pozwolilaby na kontrolowanie tego.

Gość usunelam
i o to chodzi...kto ma dwa tysie na wyrzucenie,jest wyluzowany....jeszcze moze berlin pozwiedzac :)

No tak, niech aborcja będzie legalna, ale odpłatna. Wtedy faktycznie będzie można iść do normalnego gabinetu i się jej poddać. Ale refundowanie jej byłoby przesadą moim zdaniem.

No właśnie kogo stać to i tak usunie więc dlaczego te, które są przeciw aborcji udają, że tego problemu akurat nie ma. Dlatego, że nie jest to legalny zabieg, nie jest to oficjalną procedurą? Najlepiej właśnie siedzieć cicho i udawać, że problemu nie ma.

Refundowanie uwazam, ze powinno przyslugiwac tym, ktorych nie stac, a maja 'wazne' powody [typu gwalt czy choroby]. Choc panstwa nie byloby na to stac i tak. Gorzej, ze nie potafilibysmy tez tego kontrolowac, nie polskie prawo. I nie bardzo rozumiem, czemu o aborcji wypowiada sie Kosciol. Przeciez ich to z zalozenia nie dotyczy, po co im prawo zabraniajace tego?

Gość TEMAT RZEKA
a o tabletkach "po" nikt nie slyszal ? dziewczyny w W.B dokonuje sie legalnie aborcji do az 25 tyg ciazy. Byl ostatnio artykul na o2 o tym i byly zdjecia tych malenkich nożek rączek i tego lekarza ktory te dziecko wyciągal za pomocą " czegos" bylo to okropne. Tak chetnie o aborcje prosicie ale gdybyscie zobaczyly te zdjecia chociaz to pewnie by wam choc troszke przeszlo i dotarlo by do was ze to czlowiek a nie zygota.

Gość PRAWO DO ŻYCIA
Tak się złożyło,że akurat byłam z nimi tak blisko i wiedziałam o tym. i tyle na ten temat...

Temat Rzeka a ja widziałam i zdjęcia i filmiki i wiesz co stwierdziłam? Ze większość tych zabiegów "aborcyjnych" to usuwanie martwego płodu. A co do UK to tam ciążę można usunąć do 24 tygodnia co według mnie jest już lekką przesadą, bo po pierwsze usuwanie ciąży w tak późnym stadium jest ryzykowne dla zdrowia kobiety.

Gość MORDUJECIE własne dzieci
WAS TRZEBA BYŁO USUNĄĆ W PIERWSZEJ KOLEJNOŚĆI ŻENADA NAJPIERW SIĘ PIERD.....LICIE A POTEM UCIEKACIE OD ODPOWIEDZIALNOŚĆI POJEBANE BABY :o