Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JudkaDytka

wesele okolice Trzebini, Chrzanowa, Krzeszowic, Balic

Polecane posty

Gość zanim raz to już dwa
Nowak to faktycznie idzie na ilość teraz oszczędza jak może i jedzenie coraz bardziej byle jakie są lepsze kateringi i wcale nie droższe a często tańsze

Gość jasssminka
a jakie sprawdzone cateringi polecacie?

Gość zanim raz to już dwa
Ale jakie to ma w sumie znaczenie co kto poleca? niejeden poleca Nowaka bo był zadowolony i mu pasowało, ja byłam w zeszłym roku na weselu z jego cateringiem to tak biednej zastawy (ohydne szklanki wyszczerbione filiżanki) i niedobrego jedzenia nie jadłam dawno - a najlepsze były tzw placki po węgiersku czyli gumowe nie wiadomo co z ziemniaków polane jakimś rozwodnionym sokiem pomidorowym bleeee. A kiedyś się starał i było dobre. To samo foto video czy sala, jeden lubi to inny tamto, a s umie to każdy co innego.

Gość jasssmin
pytam o katering Pana Nowaka, bo polecala mi go osoba, ktora miala go na swoim weselu, lecz to bylo juz 2-3 lata temu... wiec standard co do jakosci mogl sie zmienic... i jak widze w powyzszych wypowiedziach to chyba faktycznie cos jest na rzeczy

Mnie również p.Nowaka polecała koleżanka, która miała wesele 3 lata temu. Ja szukam tylko kogoś, kto upiecze ciasta i tort. Ceny u p.Nowaka nie są najniższe, więc patrząc na opinie raczej tam nie zamówię. Mam na oku kilka cukierni z niższymi cenami i lepszymi opiniami

Gość zbyszek_speedy
u moich znajomych była firma z okolic nowego sącza chyba Raj się nazywa czy jakos tak wiem że płacili 130-140 za 2 dni i jedzenie na prawdę dobre z tego co mówili to bardzo często robią w tych okolicach, jest jeszcze jakiś dobry catering w Czernej ale nazwy nie pamiętam

Gość jasssminka
wiem, ze firma Raj na ten rok bierze około 100 zł / dzien. Jakieś opinie może ktoś jeszcze o nich słyszał albo o innych firmach cateringowych?

witam, nie znam cateringu RAJ o którym piszecie , ale wiem że u mojej kuzynki na weselu ma być antidotum- podobno bardzo dobry chociaż cena 150 zł za dwa dni z ciastami i napojami jakoś o tym nie świadczy ale zobaczymy, co do lokalu 4 pory roku to bawiłam się tam na Andrzejkach oraz na Sylwestrze - po andrzejkach wielkie rozczarowanie, sala owszem piękna wszystko zrobione z gustem ale jedzenie do kitu , obsługa strasznie długo roznosiła posiłki i impreza na ponad 200 osób tam nie ma prawa bytu chyba że połwoa ludzi nie będzie się bawiła ponieważ parkiet do tańczenia mały , natomiast zaskoczona zostałam na zabawie sylwestrowej - nie wiem czy zmienili kucharza czy też nauczyli się na własnych błędach ale jedzenie było pyszne, obsługa szybko rozniosła posiłki no i było trochę mniej ludzi niz na andrzejkach więc była możliwość zabawy na miejscu do tego przeznaczonym a nie w Holu. Co do fotografa to ja mogę polecić Tomasza Kolyla kraków (www.atofoto.pl) ja 2 lata temu płaciłam 1500 zł - zdjęcia naprawe ładne i co ważne każdy z gości mógł się odnaleźć w albumie. No i jeśli chodzi o zespół to polecam ADeHade bawił gości na naszym weselu, i nie było osoby która miała by jakieś ale ,zagrali i dla młodych i dla 70 letniej cioci i wujka jeśli ktoś mysli o zespole grającym na żywo to myślę że ten zespół można wziąć pod uwagę cena też jak na taki zespół nie odstraszająca.

Gość iwoneczka_88
Pochwalcie sie jak wam ida przygotowania :))) Ja nadal stoje w tym samym miejscu :)))

no moje tez stoją w miejscu;p tyle że już sie mniej wiecej na suknie zdecydowałam i teraz szukam krawcowej, może któraś z was może jakąś polecic? rozglądałam się też za fryzjerem i powiem wam, ze nie bede świrować tylko uczesze mnie babka do której chodze już od dawna, powiedziała ze z próbną fryzurą wezmie ode mnie 60zł. Nie obawiam się o efekty, bo czesała moją siostrę na studniówkę i na wesele (jako gościa), poza tym babka jest na czasie i jest szczera, nie wysle mnie z włosami jak czarownica na własne wesele;p

ii jeszcze takie pytanie do was, może wiecie coś o cenach makijażu ślubnego? bo nie wiem czy szukać w salonie, czy wziąć dziewczynę po studiach kosmetycznych (pracuje w salonie Inglota), ale właśnie nie wiem ile ona sobie zażyczy a nie chce też powiedzieć za mało i się zbłaźnić, no ale wiecie nie chce też przepłacić:p może któraś z was się już orientowała lub się zna na tym? bo ja się sama nie umaluję profesjonalnie, zero talentu mam, a trzeba przecież wyglądać rewelacyjnie no i to się musi trzymać całą noc!!:))

Gość szurabura
Dziś weszłam przypadkiem na stronę salonu kosmetycznego (nota bene szukając namiaru na polecanego mi fryzjera, który mnie uczesze) i cena makijażu ślubnego wynosiła tam 100 zł. Próbny za połowę ceny. Wolałabym dopłacić i iść do salonu. Makijaż ślubny ma się trzymać całą noc. Profesjonalne kosmetyczki mają utrwalacze i profesjonalne kosmetyki. Znajomą miała malować koleżanka i 3 dni przed dowiedziała się, że ona nie ma żadnego utrwalacza i może kupić sobie sama.... więc może warto zainwestować? :)

z tego co wiem, to ta dziewczyna ma profesjonalne kosmetyki bo maluje na rózne okazje i te wszelakie utwardzacze tez ma:) w najblizszym czasie ma jakis pokaz wiec mam zamiar sie tam wkrecic zeby mnie pomalowała i zobacze wtedy:) aaaa kiedys była rozmowa o fotografach i kamerzystach, my wybralismy dosc taniego, ale wydaje nam sie ze zdjecia sa spoko, a najwazniejsze jest miec pamiatke, nie musi ona kosztowac 4 tys, zł:) mamy foto i video za 2700zł to jest link http://www.film-wesele.pl/

Gość chrzanowianka
Film to spoko mają na tej stronie, ale zdjęcia kiszka, widać że to takie na siłę 2w1, czyli to, czego my unikamy, ale video jeszcze nie mamy ciągle.

ja wam powiem, że dla mnie wszystkie te oferty ... zdjecia i filmy to jest to samo, ja nie widze czym sie róznia od siebie zdjecia za 1000zł a za 1800, wszystko zalezne jest od tego gdzie sie zdjecia robi, jaki sie ma na to pomysł.. obejrzeliśmy multum zdjęć, ofert, mieliśmy wiele spotkań, bardzo cieżko jest wybrać, a że finanse grają u nas też dużą rolę to sie zdecydowalismy na nich. zawsze przecież jest robione bardzo dużo zdjęć, a później te najlepsze sie wybiera i obrabia, wiec ja nie widze problemu, fotoksiazke tez robia:) poza tym mają dobry sprzet i profesjonalna firme, która zajmuje sie nie tylko weselami. nooo zobaczymy, cos wiecej powiem jak bedzie po;p czyli po 10 sierpnia:d

Gość karooooo
Ja wybrałam suknie ślubną w salonie elizabeth passion, ,taka sama suknie uszyja mi w salonie p.małgorzaty obajtek w Krk za 999zl,kilka znajomych szyło tam swoje sukienki i byly zadowolone,wiec po co przepłacac:) ta pani szyje tez do salonów sukien ślubnych

Gość ramsey8282
napewno nie polecam "Gościniec na rozdrożu" w Libiążu!! byłem tam na weselu, totalna klapa, jedyne co było w miare ok to jedzenie, reszta kuleje!! nie polecam ich

Gość ramsey8282
napewno nie polecam "Gościniec na rozdrożu" w Libiążu!! byłem tam na weselu, totalna klapa, jedyne co było w miare ok to jedzenie, reszta kuleje!! ciagle wywalajacy prad, nie dzialajaca klima, sala beznadziejna, wszyscy sie gnietlismy, i te beznadziejne filary na srodkach!!! nie polecam tej firmy

Gość chrzanowianka
No właśnie profesjonalna firma co się zajmuje nie tylko zdjęciami, czyli wszystkim po trochu i to dlatego m.in. faktycznie nie ma różnicy między zdjęciami za 1000 czy za 1800zł, żeby zobaczyć różnicę trzeba dać trochę więcej i to u fotografa, a nie w jakims konsorcjum ślubnym. Jakieś nowe namiary na video macie ciekawe? Ale nie takie za 1300, ostatnio znajomi nas zaprosili, że mają super film z wesela, jak zobaczyliśmy to.... Bez komentarza.

Gość chrzanowianka
W Gościńcu byłam u kuzynki, owszem filar może przeszkadzać, choć z drugiej strony można pogadać jak gra orkiestra, ale nam się ogólnie podobało.

Gość gosc1234789
Czy ktoś się orientuje jak wyglądają 2dniowe nauki przedmałżeńskie w parafii św. Mikołaja w Chrzanowie?

Gość chrzanowianka
Pewnie tak jak wszędzie czyli obraza dla rozumu, trzeba zaliczyc i tyle.

Gość gosc1234789
Chodziło mi o konkrety, a raczej o atmosfere, jaka panuje na naukach.

Gość Kacper brygadzista
Stary jaka atmosfera? To nie koncert jazzowy, pierdolą o śluzie i inne debilizmy, aż się żal robi, jedyne mądre co mówią to żeby nie wplątywać starych w swoje kłótnie i że najlepiej mieszkać bez nich za ścianą. Dla mnie zwykłe wyciąganie kasy, jak by to było dobrowolne to by mało kto chodził.

Gość gosc1234789
Chodziło mi bardziej o to, czy ktoś by tam na naukach i może podzielić się wrażeniami i czy by je polecił. Wiem, ze polecane są u Dominikanów, a o tych nie ma żadnej informacji w necie.

Gość 00Markiza00
Nie polecam Starego Dworu!!! Byłam tam w tamtym miesiącu na weselu i to co się tam działo to totalna masakra!!! Nigdy nie jadłam tak wstrętnego jedzenia. Kelnerki krzątały się po sali jakby nie wiedziały po co tam są. Te stoły okrągłe są strasznie niepraktyczne a sala napewno nie jest na tyle osób co pisze na stronie [ciasnota przy 100 osobach na parkiecie]!!! Wygląd to nie wszystko niestety. A szkoda bo sala i okolica bardzo ładna. Może ktoś więc polecić jakąś salę by jedzenie było dobre i żeby zmieściło się ok 145 osób??? Nie musi być aż taka ładna jak Stary Dwór. Najważniejsze jest jedzenie.

Gość Małgosisko
My mamy w Stelli http://domweselnystella.pl/ w 2014, dowiadywałam się i pytałam, paru znajkomuch polecało i się zdecydowaliśmy, a sala super z wyglądu i jedzenie też ok ponoć.

Gość 00Markiza00
Dziękuję. Słyszałam dużo dobrego o Stelli (pomijając okolicę). Idę w tym roku tam na wesele do koleżanki, więc będę musiała się przyglądnąć.

Gość Małgosisko
Okolica nie ma znaczenia, przynajmniej goście siedzą na sali, a nie na ogrodach dzieląc imprezę na dwie. Parking jest ogrodzony i zamykany w razie czego.

Gość Lezka_Niebieska
Zgadzam się w 100% co do tego co napisałyście o Stelli i Starym Dworze :) Stary Dwór omijamy ze znajomymi szerokim łukiem. Nawet w ostateczności się na niego nie zdecyduję. W Stelli pyszne jedzonko :)