Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasia_Jot

Do zwolenniczek aborcji

Polecane posty

Gość mcmer
popieram aneciuszka wiecie co ja nie byłam w ciąży ale bałam że jestem i wiecie co powiedziałam mamie że jak by co oddałam do adopcji a mama powiedziała że tylko wyrodna matka oddaje dziecko a co miało by po mnie biedę kłótnie jego rodziców dziadków wyzwiska że je zostawiłam a gorzej ze odlałam i to koszmar i to i np które wybrać?? bogu dziecka że nie jestem w ciąży bo do worka i do Wisły bo co dziewczyna ma powiedzieć jak wpada i nie czeka upragnienie na 2 kreski na teście bo wie że go nie uczy ma niech przeciwniczki zobaczą ile kosztuje uczy manie miesięcznie dziecka ciuszki papersy kaszki kosmetyki itp powiem tyle majątek z czego ma np samotna mama uczy mać się z 504 socjalnego powiecie mi na co ma to jej wystarczyć??. Ja nie popieram dziewczyn które się "puszczają" na prawo i na lewo bez zabezpieczenia bo może jednak nic nie będzie o co to nie ale dziewczyny co maja stałych chłopaków i sie zabezpieczającą ale wpadają i co szybki byle jaki ślub maż do pracy itp za marne kasę =depresja kobiety to jest moje zdanie

Gość jfvn f
Kasia ja bym uzuneła i nie miałabym żadych wyrzutow sumienia,bo stosuje srodki antykonce[cyjne od lat i robie to prawidłowo,.ale jezeli anwet przez to prawidłowe zabezpeiczenie bym zaszłą to nie wahałabym sie,usuneła i juz.

Gość jfvn f
mcmer--to niech kobieta,dziewczyna nie wpada :-) to nie bedzie miała problemuu.Trzeba miec głowe na karku i nie tylko dupa myslec :-)

Każda z nas ma swoje zdanie na każdy temat i nie uważam , żeby to był powód do kłótni :) Szanuję wszystkie Wasze poglądy i dziękuję , że o tym mówicie . Trzeba o tym mówić !

Gość mcmer
jfvn f nio owszem tylko zabezpieczania też zawodzą sama jestem tego przykładem rodzica pękła prezerwatywa a tabletki do 72 nie było kalendarzyk gumka i tyle dobrze że są środki anty bo było by ciężka jak ja bym poszła z moim misiem do łózka to prezerwatywy i tabletki a po slubie kupie sobie babycomp fajne ale drogie

słuchajcie jeszcze wracając do mojej poprzedniej wypowiedzi chce tylko dodac jedno, że przede wszystkim za mało sie mówi o antykoncepcji wsród naszej młodziezy kwiatu:) za mało! co trzecia małolta nie wie, jak prawidłowo załozyc prezerwatywe, a co czwarta musli że jak sie uprawia seks po raz pierwszy to sie w ciąze nie zachodzi... tych przykładów mozna by było wymieniac milion.. tak ze po pierwsze profilaktyka, a po drugie koło ratunkowe w postaci pigułek tzw. ''po'', które winny byc dostepne w przyszpitalnych przychodniach czynnych 24h/dobre, tzw. ''ostre dyzury''... no bo słuchajcie: skoro sie kochasz z facetem, wytrysk jest niekontrolowany, tabletka anty moze zawiesc, prezerwatywa peknac, wedy jest koło ratunkowe... nie wiem jak do tego podchodza katolicy, ale ci z prawdziwego zdarzenia nie mohery, i jak podchodzą etycy... ale mysle ze pomysł nie głupi, jak jeden z drugim połaczyc... pewnie sie myle, ale co tam, pakie mam poglądy i marzenia

Gość jfvn f
Kasia,ale Ty mimo,ze uwazasz,ze kazda ma parwo do swojej opinii to chcesz po prostu wmowic,ze aborcja jest be,lepiej ur.i oddac.

Gość jfvn f
aCoTyMiTu--a co sie dzieic ,ze małolaty nie zabezpeiczaja sie jak ich mamuski ,te nawet przed 50 nie wiedza co to słowo aborcja.Ogladałam ostanio program o nastolatkach w ciazy(Rozmowy w Toku) i w tym programie mamuski tych dziewczat tez wpadały w nichciana ciaze i tak samo jako nastoletnie dziewczyny.Ciemnogrod panuje wsrod dziewczat i kovbiet w kazdym wieku.A jak juz jakas zazywa tabl.anty to czesto nieumiejętnie.

http://aborc.bloog.pl/gal,330177,title,Zdjecia-po-zabiegach-aborcyjnych,index.html?_ticrsn=3&ticaid=67acb prosze, moze skorzystacie a w zasadzie licze na jfvn f bo samej w pojedynke ciezko sie walczy, mimo ze daje rady dzielnie :P

Gość off topic
a jak tak off topic, ale jestem wkurzona i muszę napisać. Dla kościoła ten zlepek komórek to dziecko i nie wolno go usunąć (mówię o płodzie do 12 tyg), a moja siostra ostatnio poroniła dwa tyg przed porodem, dostała zakażenia wód płodowych i dziecko zmarło i wiecie co? ksiądz nie chciał go pochować bo to jeszcze nie dziecko :/

alez oczywicie, dlatego pisze, że to jest właśnie niepokojace, ze nie mają małolaty zadnej wiedzy na ten temat, a potem patologia rodzi patologie nic wiecej. i to jest dramat a nie aborcja... brak wiedzy jest tym czym nas wszystkich powoli wykonczy..

Ja wierzę w Boga. Dla mnie zlepek komórek staję się człowiekiem po urodzeniu, nigdy przed. Nie zastanawiałabym się na usunięciem tego gdybym wpadła. Zasrane katoliczki, uważające, że po co się puszczam przed ślubem, a potem żałuję, że ktoś mi dziecko zrobi zakopać najlepiej. Seks dopiero po ślubie to głupota.

Gość droga autorko
zgadzam się z tobą w jednej sprawie - jeżeli kobieta zdecydowała się urodzić, a nie chce dziecka, to niech go nie katuje, nie wyrzuca na śmietnik - można dziecko oddać bez żadnej konsekwencji

ale 9 miesiećy noszenia bachora, złe samopoczucie, bóle przecież to wszystko niewarte jest dziecka którego nie będzie z tobą i którego nie kochasz. Czy przez 9 miesiecy czułabyś się źle żebym ja, ruskaja żyła w luksusach? Bo ja nie,......

Gość pupapupa
upup

Gość hduhgfryweyrgu
Jeśli w taki okropny sposób traktuję się kobiety to nie ma co się dziwić że wolą dokonać aborcji niż narazić się na idiotyzmu wysłuchiwane przez całą ciążę w stylu: rodź, było trzeba się nie puszczać, nie masz nic do gadania, płód ma większą wartosć niż ty itd... Dopóki nie zmieni się ten ciemnogród to aborcja zawsze będzie lepszym wyborem niż narażenie się pseudo bogom, sędziom i znawcom życia i śmierci...

Matką staje się gdy urodzę dziecko. Każdy ma prawo decydować o swoim ciele. A skoro ktoś ma proglem bo nie może mnieć dzieci, to niestety ja nic na to nieporadzę, i nie będę się meeczyc rok by jakaś parka miała bachora

Bachora ? Mój Boże ... Przeciez mówisz o dziecku ... o swoim dziecku O swoim ciele owszem , może decydowac kobieta , ale o czyimś ...

Mam nadzieję , że wejdziesz tu kiedyś , kiedy za ścianą będzie spało Twoje dziecko , przeczytasz co napisałaś i zrozumiesz co mnie w Twojej wypowiedzi tak ubodło ...

Gość o matko i córko..........
a jak ma mówić? Fasolka? Dzidzia? Pi*dzia? Czy jak? Dla ciebie dziecko to taka różówa landrynka którą osładzasz aż do obrzydzenia, dla kogoś innego bachor. Ot wielka mi tsensacja.

Dla mnie życie jest nieco więcej warte niż dla Was . Dla mnie to dar , odrębna istota żyjąca tylko raz a nie zasrany bachor , bo z pieluch sie wyrasta . Każda istota to inna historia . Głębokie ? Skomplikowane ? Nie rozumiesz o czym piszę , bo metafory są zawiłe ? Współczuję toku rozumowania ... Widać , że nie macie własnych dzieci i widac , że jeszcze do tego nie dorosłyście , bo dojrzała kobieta nigdy by tak nie napisała .

Gość o matko i córko..........
I tu cię zdziwie... Bo mam dziecko. I zawsze twierdziłam i twierdze nadal że każde dziecko to bachor. Czemu? Własnie jako matka powinnaś wiedzieć dlaczego. Urodzenie i wychowywanie dziecko jeszcze bardziej utwierdziło mnie w tym przekonaniu że dziecko przydomek bachor ma nadany słusznie. I załamie cie jeszcze bardziej bo większość ludzi których znam są takiego samego zdania a część z nich to już nie młodzi a seniorzy którzy już odchowali własne bachory.

Nie żebym pisała złośliwie czy zaczepnie . Po prostu chciałabym wiedziec jak postrzegane jest "TO COŚ" przez kobiety inne niż ja ... z innymi poglądami