Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anatoliavb

kąpać noworodka codziennie jak sie urodzi na jesień?

Polecane posty

Gość anatoliavb

taką wczesną jesień. czy głowę myc codziennie?

Gość agula12
mój ma juz rok i jest od urodzenia kąpany codziennie

myc glowy moze codzinnie nie ale kapac zdecydowanie tak takie dziecko duzo ulewa, poci sie przy jedzeniu, moja potrafila obsrac sie po szyje :-P wiec nie bylo wyjscia teraz ma 7 miesiecy i staram sie kapac ja co 2 dzien juz, a tak to myje jej buzke, szyjke, pupe , bez wanienki chyba ze jeszcze mocno uleje

Ja tez kapię codziennie , a córcia jest z grudnia. Oprócz tych wszystkich higienicznych spraw wydaje mi sie że dobrze jest kapać codiennie ze względu na to że takie maluchy szybko sie przyzwyczają i po paru tygodniach kojarzą że po kapieli będzie jedzonko a po jedzonku spanko. Tym samym ucza się naszego 24 godziinnego rytmu dnia z oddzieleniem nocy i dni.

Gość asenapisze
mojej bratowej w niemczech,kaza kapac co dwa dni

my od urodzenia kąpiemy codziennie :) codziennie też myjemy główkę. mały bardzo ulewa i często cale wloski ma poklejone, szyjkę brudną, a poza tym dziecko lepiej śpi po kąpieli, przynajmniej moje :P no i jest to pewien rytuał, znak że czas spać.

Gość asenapisze
juz jest taki temat:)

Mój synek urodził się w grudniu i kąpiemy go codziennie, główkę też myjemy. Nie wyobrażam sobie nie kąpać go.

Gość ej no własnie jak to jest
bo spotkałam sie z tym, że za granicą nie zalecają codziennego kąpania niemowląt a w Polsce wszyscy twerdzą, że codziennie nalezy kąpać?

Gość pyt pyt
a ty na jesieni i w zime sie niekąpiesz????????

Gość do pyt pyt
nie widzisz rożnicy miedzy niemowlęciem a dorosłą osobą?😴

Gość pyt pyt
pod wzgledem chigieny niema róznicy dziecko tez nalezy kąpac co dzien, u dziecka bardziej trzeba dbac o chigiene bo np dorosl nie chodza cały dzien w pampersach wiec im sie dupa nie odpazy a dziecku i owszem to tylko 1 z wielu przykładów dlaczego dziecko musimy myc co dzien

Gość ta chigienap
myć a kąpać to roznica

Gość pytpytpyt
zamoast ciągle się kąpać usiądz do ksiażek bo Ci woda zasady pisowni wymyla

Gość no dokładnieee
ale jak widac dla niektórych mycie a kapanie to jedno i to samo.😴

Gość uk.....
ja bede rodzic w uk i tutaj tez nie zalecaja codziennie kapac niemowlat , tylko myc

Gość pytpytpyt
ja moje dziecko myje przy kazdej zmianie pampersa :-O a Ty nie myjesz,tylko kąpiesz wieczorem ?wtedy sie na pewno odparzy pupa

Gość myć sie myje przecież
codziennie natomiast kąpać codziennie niemowląt nie trzeba a wrecz nawet lekarze tego nie zalecają.

Gość kombobommmooo
mi babka w szpitalu mówiła, że codziennie nie.

Gość koronka32
no pewnie, że lekarze nie zalecają. to stara szkoła ta kąpiel codziennie, już się od tego odchodzi od dawna

Gość ja swojego maluszka
myje codziennie wieczorem,a przy zmianie pampersa wydzieram tylko chusteczkami. Nalewam do wanienki trochę ciepłej wody, wlewam kropelkę płynu Hipp do kąpieli, mydełka używam tylko do pupy, wszystko trwa jakieś 15 minut, łącznie z przygotowaniem i posprzątaniem, więc nie zajmuje duzo czasu. Mały jest zadowolony, dostaje jedzonko i idzie spać. Może to stara szkoła z tym kąpaniem, ale ja myślę (na podstawie własnych obserwacji), że takie przemycie wacikiem z wodą nie wystarcza, moje dziecko często miało odparzenia po takiej szybkiej toalecie. Czasem zdarzało się, że nie miałam już siły go myć, albo przysnęło nam się i były opłakane efekty:) No a teraz jak jest większy to często jest taki ubrudzony po całym dniu, że wieczorna kąpiel jest baaardzo wskazana.

Gość Beata Stepien-Sobczyk
Tylko raz dziennie myjecie obsrane tyłki swoim dzieciom?>??????????????? No to ładnie muszą śmierdzieć. Trzeba co najmniej 2 razy dziennie kąpać. Wy brudaski. Same to pewnie raz w tygodniu na niedziele sie kąpiecie!

Gość doobre
:D:D to te z jesieni nie potrzebują mycia czy jak??????????????

Gość doobre
zesraj sie 3 razy dziennie w gacie,ulej sobie 2 kawy pod brode i wykap sie co 3 dzień.Sama sobie odpowiesz na to pytanie:D

Gość ja swojego maluszka
Coraz więcej prymitywów na tym forum... żałosne. Nie wiem po co takie chamskie hasła....to niby ma jakąś sensację wzbudzić czy moze dowartościować osobę, która rzuci jakimś psudointeligentnym tekstem?

Gość serceeeeeeeeeeeeeeee
denerwuja cię głupie odpowiedzi a nie denerwuja głupie pytania?na takie pytania innej odpowiedzi być nie może. rozumiem pytanie czy noworodka należy kąpać codziennie,ale pytanie czy kąpac go codziennie jak się urodzi na jesień???????to w iglu ktos mieszka czy ma mróz w domu?czy o co jeszcze chodzi?

Gość jania to facet
częste mycie skraca życie 😴 🖐️

Gość kroooomka
tak na prawdę pocić z niczego zaczynamy się w wieku dojrzewania i to jest ta istotna różnica. ja nie kąpię dziecka codziennie, nawet w szpitalu mi tak położna radziła, od codziennej kąpieli siejuż odchodzi i tylko matki pouczone przez swoje matki tak robią. a pupkę myję dziecku przy każdej zmianie pieluchy. to logiczne.