Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpoaczona2105

Błagam was o pomoc.. błagam

Polecane posty

Gość maliolada22
zrozpoaczona2105 -- trzeba miec nadzieje ze odetchniemy z ulga wszystkie , bo to czekanie jest najgorsze :O :( a myślisz ze to brązowe co mam an wkładce to moze to byc oznaka zblizającego sie okresu?????

Gość maliolada22
a mojej kolezance okres spoznił sie 4 miesiace , bo drastycznie sie odchudzała .. , ale to nieco inna sprawa troche , mysle ze przez stres tez sie opoznia , moja kuzynka 3 lata kocha sie z męzem bez zabezpieczenia i stosunek przerywany i nie wpadli zrozpoaczona2105 , mysle ze u ciebie na bank bedzie wszystko ok , skoro nie mial w srodku wytrysku to w ciazy nie bedziesz , okres dostaniesz

Gość zrozpaczona2105
wiesz co ja mialam kilkla razy tak ze przed okresem mialam sluz z krwia albo takie brazowe plamienia wiec mozliwe ze niedlugo dostaniesz okres:)

Gość maliolada22
zrozpoaczona2105 oby było tak jak mówisz bo juz naprawde sie boje jejku :O

Gość maliolada22
i teraz w tym momencie bardzo zaczął boleć mnie brzuch .. moze dostane .. juz niewiem co myslec i mam wzdęcia ..

Gość zrozpaczona2105
jeju to moze okres sie zbliza:) oby:) 3mam kciuki mocno:) ja idę sie wykąpac jutro jak bede to odrazu tu napisze:) dobranoc kochana i mam nadzieje ze jutro napiszesz ze dostalas okres:)

Gość maliolada22
zrozpoaczona2105 dzieki za pocieszenie , jak cos to jutro napisze , ja tez juz lece , milego wieczorku 3 maj sie papa do jutra pa

Witam Was Moje Drogie Przepraszam,ale czesto w dzień nie mam czasu zajrzeć do Was. HUmory dalej w podobnych nastrojach,ale ciesze sie ,ze nei jest gorzej. Co ciemnych plam to ja mam zawsze takie przed okresem tazke mysle,ze to TO :) i kochane jak widzicie nie tak łatwo w ciaze zajsc, testy Wam zaprzeczaja, objawy są raczej okresowe i nie ma co sie tak zamartwiac. Trzymam za Was kciuki i czekam az mi tu napiszecie UFF juz po wszystkim :)

Gość zrozpoaczona2105
hej ja jeszcze jednak jestem :) ja niestety testu jeszcze nie robilam a juz tak bardzo chcialabym wiedziec... niech te dni szybko mijają :( tak mi się ciągnie to wszystko jak nigdy

zrozpaczona z tego co ja liczylam to mozesz zrobic test w pt lub sob (9dni) ale mysle ze nei ma potrzeby,powinnas poczekac do neidzieli na okres,a jak nie bedziesz miala to w pon zrob tescik. :*

Gość zrozpoaczona2105
ja kupie sobie 2 testy w piatek i jeden zrobie w piatek a drugi w dniu spodziewanej miesiaczki..

Gość zrozpaczona2105
hej dziewczynki co u was:)?? mnie dzis caly dzien boli brzuch, temperatura w pochwie spadla mi juz na 36,7 wiec mam nadzieje ze to objawy zblizajacego sie okresu:) gdyby temp.utrzymywala sie wyzej niz 37 st. to juz bym niezle schizowala:( ale mam nadzieje ze bedzie ok a wy jak tam moje kochane:)

Gość maliolada22
witam hej :) dobry wieczór dziewczyny !!:) jak wasze samopoczucie dzisiaj? moje rewelacyjne bo dostałam dzisiaj okres !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D :):) jak byłam dzisiaj z mama na zakupach , łaziłyśmy po sklepach.... i bardzo rozbolał mnie brzuch i dostałam okres , co prawda nie leci duzo bo tak zawsze mam w pierwszy dzien cyklu .. , ale boli mnie brzuch bardzo , wziełam tabletke przeciwbólowa... :) i wam tez zycze zebyscie dostały okres i odetchnęły , stres robi swoje , klimat , pogoda itd trzymam za was mocno kciuki zebyscie dostały okres !!! :)

Gość maliolada22
witam hej dobry wieczór dziewczyny !! jak wasze samopoczucie dzisiaj? moje rewelacyjne bo dostałam dzisiaj okres !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) jak byłam dzisiaj z mama na zakupach , łaziłyśmy po sklepach.... i bardzo rozbolał mnie brzuch i dostałam okres , co prawda nie leci duzo bo tak zawsze mam w pierwszy dzien cyklu .. , ale boli mnie brzuch bardzo , wziełam tabletke przeciwbólowa... i wam tez zycze zebyscie dostały okres i odetchnęły , stres robi swoje , klimat , pogoda itd trzymam za was mocno kciuki zebyscie dostały okres !!!

Gość maliolada22
mam nadzieje ze wy tez dostaniecie szybko ten okres , najgorsze jest to czekanie , wiem , rozumiem was dziewczyny ,,.. przez stres tez moze sie spoznic okres ..

Gość zrozpaczona2105
to super ja niestety nie mam jeszcze ale termin mam w niedziele dopiero :) w sobote robie test.. jak myslicie po 10 dniahc juz wykaze prawidlowo?

Gość zrozpaczona2105
ja sie boje ze nie dostane eh:(

Gość maliolada22
trzymam za was mocno kciuki jak cos to odezwijcie sie :)

Gość maliolada22
nic sie nie bój , mysle ze test wykaze , ale najlepiej zrób go w dniu spodziewanej miesiaczki jesli nie bedziesz jeszcze miala okresu , ale napewno okres dostaniesz i bedziesz sie cieszyc tak jak ja teraz :) ZOBACZYSZ!!!!!!! :D

Gość zrozpaczona2105
a 11 dni po stosunku ale ten 11 dzien to w dniu spodziewanej miesiaczki to wykaze??

Gość maliolada22
z tego co wiem to test wykazuje kilkanascie dni po owulacji (chyba 14) czyli w dniu spodziewanej miesiaczki test powinno sie robic najwczesniej

Gość maliolada22
zrozpoaczona 2105 wykaze w dniu spodziewnej miesiaczki

Gość maliolada22
Test ciazowy na obecnosc w moczu hormonu betaHCG wykonujemy nie wczesniej niz 10 dni po stosunku. Najlepszy czas to 14 dni od stosunku. Dlaczego wiec na opakowaniach napisane jest, ze moga wykrywac juz 6 dniowa ciaze? O ciazy mowimy wowczas, gdy zaplodniona komorka jajowa przesuwa sie wzdluz jajowodu, w ktorym zostala zaplodniona, do macicy, gdzie sie zadniezdza. Gdy sie zagniezdzi powstaje kosmowka, ktora wlasnie wytwarza w/w hormon, czyli beta HCG. Niestety, albo i stety, jakoze komorka jajowa jest duza, do tego nie posiada zadnych wici, jak plemnik, dzieki ktorymi moze sie poruszac, droge od jajowodu do macicu pokonuje w ok 4 dni. Jesli doliczymy do tego czas, w ktorym plemniki moga oczekiwac w jajowodzie na komorke jajowa (nawet do 4 dni), powiedzmy 3 dni, otrzymujemy wynik 7 dni. Czyli, ze od momentu stosunku do faktycznej ciazy mija srednio nawet do 8 dni. Dodatkowo musimy doliczyc te 6 dni, aby stezenie hormonu w moczu wzroslo na tyle, aby test mogl go wykryc. W sumie wychodzi wiec nam 13 dni. Ale jakoze test robi sie zawsze z moczu porannego to trzeba doliczyc jeszcze 1 dzien. Tak wiec 14 dni to optymalny czas, po ktorym wynik testu "siusianego" jest wiarygodny.

Gość maliolada22
:)

Gość ona198007
Dziewczyny- mam pytanie jakich pewnie juz tu wiele padło... Kochałam się z moim facetem w 12-tym dniu po okresie. Zrobilismy to raz z prezerwatywą i po jakis 4-5 godz BEZ. On niby mowi ze do wytrysku nie doszło, ale czy to mozliwe, że skonczył i nie spuscil sie? myslimy o dziecku, ale gdzies z rok. Czy jesli mozliwosc ze ...jestem w @ ? okres spoznia mi sie dopiero 3 dni, ale zaczynam sie zastanawiac ;-(

Gość ona198007
aha- w niedz bolały mnie piersi jak przed okresem ale minelo a okresu nie mam ....a od 3 dni bolało mnie troche podbrzusze ale nie taki uporczywy bol jak zawsze tylko ukłucia- jak szpilki...

Gość maliolada22
ona.. hmmm zalezy ilu dniowe masz cykle , ale 12 dzien cyklu to tak czy siak wydaje mi sie ze padnie na dzień płodny , juzeli facet nie doszedł to nie miał wytrysku , mysle ze to nie z powodu ciązy ci sie okres spoznia

Gość maliolada22
ona198700 czyli piersi juz cie nie bolą a wczesniej bolały ? tak? hmmm to teraz niewiem ale mysle ze to z innych czynników opóznia ci sie okres , a dlaczego nierobisz testu ??? skoro chcesz wiedziec :)