Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bagatelka

*Polacy za granica - gdzie mieszkacie? *

Polecane posty

:) bagatelka - sama juz nie wiem. :o Niech simonka nam rozjasni ta zagadke nad zagadkami :D Co do dentysty, to mnie czeka wizyta w styczniu. :o A potem najprawdopodobniej bede usuwac osemki... :o Nie bola mnie, jednej w ogole nie widac, a druga wyszla tylko w 10%, ale nie mam na nie miejsca w swcwece, wiec usuwanie chyba mnie nie ominie. Boje sie jak smok! :o

:) bagatelka - sama juz nie wiem. :o Niech simonka nam rozjasni ta zagadke nad zagadkami :D Co do dentysty, to mnie czeka wizyta w styczniu. :o A potem najprawdopodobniej bede usuwac osemki... :o Nie bola mnie, jednej w ogole nie widac, a druga wyszla tylko w 10%, ale nie mam na nie miejsca w szczece, wiec usuwanie chyba mnie nie ominie. Boje sie jak smok! :o

:) bagatelka - sama juz nie wiem. :o Niech simonka nam rozjasni ta zagadke nad zagadkami :D Co do dentysty, to mnie czeka wizyta w styczniu. :o A potem najprawdopodobniej bede usuwac osemki... :o Nie bola mnie, jednej w ogole nie widac, a druga wyszla tylko w 10%, ale nie mam na nie miejsca w szczece, wiec usuwanie chyba mnie nie ominie. Boje sie jak smok! :o

Czesc dziewczyny... Mi jakos ten Facebook nie spasowal.. Nie potrafie sie tam odnalezc, dodatkowo angielskie wstawki mi utrudniaja, nie zawsze wiem o co chodzi.. Mam jakies zaproszenia do czegos czego nie rozumiem, wiec sorki, jesli nie reaguje.. Pozdrowka...

Jay- przyjemnego lotu!!!i nie zmarznijcie nam w Polszy.... informuje ze dzis mam na liczniku 133 funtow yeah...czyli spadam do normalnego 130+/-, nadal walcze do 125, jak bylo przed Majencja;-) zalogowalam sie do facebooka ale mi nie podpasowal, za bardzo mi to przypomina my space.... eh... musze dzis siew pracy pokazac, praca czeka zaczynam w poniedzialek...i musze sie zdecydowac czy chce benefity czy nie...czyli cos o czym nie mam najmniejszego pojecia.... Majencja jest w szkole(brzmi duzo powazniej niz przedszkole nie?)i mi tak pusto w domu...nie dogodzisz.... ok ide pod prysznic- pierwszy!!!!

:) kokus - ja tez nie mam cos przekonania do FB; zwlaszcza, ze uwazam, ze nasze dane sa slabo chronione. Generalnie nie skasowalam jeszcze konta tylko dlatego, ze sporo moich znajomych korzysta z niego, zeby przesylac do mnie wiadomosci.

witam,witam,a ja nadal nie wiem co poczac z ta moja nieszczesna tesciowa! Aha,chcialam sie pochwalic ze zmienilam kolor wlosow z blondu (brr)przeszlam na czerwona czekolade tzn.jak spojrzysz pod slonce to widzisz czerwien przeplatana z brazem to nazywa sie"brazilian pouch",podobno to hit teraz,nawet Nicole Riche sie przefarbowala.Kocham uwielbiam muaa!

oj dziewczyny...dziewczyny-ale smieszne z tym face book:) ja wam sie tak naprawde nieprzedstawilam-no bo simonka to tylko moj nick mam na imie ewelina potocka mozecie mnie znalezc na face book space nasza klasa ZAPRASZAM BARDZO SERDECZNIE~ WSZYSTKICH!!:) bagatelka a na face book to w jakiej grupie jestescie? polacy za granica-taki sam temat jak tu????? i oczywiscie chyba wiekszosc z was mnie troszke pamieta z przed chyba 3-4 latek,bo pamietam jak tu pisalam to moja dzidzia byla w pieluszkach i ja na kolanie lulalam , a dzis juz w szkole:)-wiec pewnie uplynelo troche czasu..... no nie wazne zapraszam wszystkich-pamietajcie mieszka w luizjanie a z polski jestem z ostrowca sw.:)

he he he-chyba stara baba ze mnie sie zrobila i tyle:) no jestem tu jestem o czym chcesz rozmawiac:) teat tesciowej? swiat? czy o pracy?

ja wlasnie wracam z FB........bylam odgarnac kurze na stronie glownej,podlac kwiaty na profilu:) he he he dzieki za te extra lata,po 40 kobitka no prosze:) nie gniewam sie,to moze i lepiej dla mnie:)

wiesz sama nie wiem,bo to niezreczna sytuacja.....?????hm.....trudno mi cokolwiek doradzac,nie wiem??? jakby nie bylo to matka meza........nie wiem.....?

nie wiem o co ci chodzi?postapisz jak chcesz...jak by nie bylo to ona jest rodzina! i meza matka.......co wazniejsze.... a z drugiej strony nie wydaje ci sie ,ze jestes dosc konfliktowa osoba??? z szefowa masz problemy tesciowa nie jest dobra moze spojz na swoich wrogow bardziej z przymrozeniem oka swoja droga czy ty jestes takim idealem chodzacym????? moze przestan tak wrogo patrzec na wszystkich i wszystko co inni robia....wytykac bledy jest latwo,czesto niestety nie widzi sie swoich. przypominasz mi mojego meza,ktory twierdzi,ze jest chodzacym idealem.....zawsze to on jest poszkodowany przez los i innych ..... ehhh:(

nie gniewaj sie nie chce zranic twoich uczuc(wiedzac jaka jestes nadwrazliwa!) poprostu musisz do zycia i ludzi podejsc z humorkiem i dystansem! przestan wyszukiwac wad u ludzi...no co ty masz zrobic z tesciowa a nic!!! to matka twojego faceta...i nia zawsze bedzie-najlepie ta sprawe zostawic w spokoju maz nie chce jej widziec lub z nia gadac to jego sprawa zostaw mu wolny wybor nie mieszaj sie w to. przezentow proponuje nikomu nie kupowac,bo juz teraz moge sie zalozyc ,ze bedziesz tego zalowala!!!!!! zupelnie to moze byc niedocenione przez wspolpracownikow i szefowa ,a ty tylko wydasz kase i moze nic od nich niedostaniesz biorac pod uwage,ze ty tam tylko pracujesz 3 m. najlepiej kupic ciasto lub pyszne ciastka w ksztalcie gwiazdek lub cup-cakes cos w tym stylu-duzo!!~ by dla kazdego wystarczylo.

i wiesz wstydzilabys sie......bo widze,ze jestes bardzo dumna,ze postepujesz wedlug zasady oko za oko zab za zab:( mmmmmm........ a ja lubie zasade co tobie nie mile, nie czyn blizniemu swemu:) i tu zakoncze nasza rozmowe. dobranoc. ja znikam jutro mnie czeka dlugi dzien w pracy i mam christmas lunch w szkole u corki. MYSL POZYTYWNIE ROB POZYTYWNIE ZYCIE JEST PIEKNE ,GDY ZYC SIE UMIE!!! :)!!!!!!!

ps:ja tez mam dzis okres i co?? nie wyrzywam sie na innych..... pracuje .....oh pracuje! od 10-16!!! jestem matka,zona.....tez mam wredna tesciowa i ja rozumie cie z tym ,ze tesciowa potrafi dokopac:) moja tez nie jest idealem.....dlugo moglabym o niej pisac. moje zycie nie jest kolorowe ,ale ja zakladam rozowe okularki i do wszystkiego podchodze z usmiechem,zawsze jest jakies wyjscie:)- usmiechnij sie smutasku i nie badz taka negatywna!!!! wez meza do kina idz do resteuracji kup sobie nowe jeansy cokolwiek na poprawienie humorku:) na nie to dziala-to moja mala recepta na szczescie. taka skrocona to -tafelka dobrej czekolady tez pomaga w trudnych sytuacjach:) dobranoc i juz niezaprzataj swojej glowki tesciowa czy szefowa. zadbaj o siebie:)!!!!!bo kto inny to zrobi lepiej jak nie ty????? pozdrawiam z wielkim usmiechem i duzy caluskiem w prawy policzek:)

sheusa-hej mam wyrzuty sumienia:( nie chce cie atakowac...sorry bo kafeteria to miedzy innymi po to by sobie tak poprostu pomarudzic na zycie,poprosic innych o rade...troche sie pozalic troche poprzechwalac itd......:) mi tam nie przeszkadza pisz o wszystkim,mozliwe,ze z czasem sie okaze,ze bedziemy mialy inne opinie na niektore sprawy,ale to chyba normalne .kazdy ma inny charakter i roznorodnosc opini jest fajna,na tym polega dyskusja tutaj. na wymianie naszych przeroznych nawet najbardziej abstrakcyjnych opini:)hihihiii dobrej nocki :) ps:ja czekam na meza pojechal do IHOP po omleta. lubicie takie nadziewane omlety z czarnymi oliwkami,papryczka,pomidorkami,grzybkai,szynka...kielbaska..... ......ogolnie jestem na djecie,ale chyba by przybrac da wadze,a nie zrzucic kilka zbednych kg:)

Wstajesz i... snieg :) Pozdrowionka z Wrocka :) W niedziele sie zorientowalam ze lece 16tego a nie 17tego jak myslalam, dobrze ze w niedziele a nie w dniu wylotu :P No i postanowilam zrobic niespodzianke w domu, kuzynka mnie odebrala z lotniska :) Udalo sie z niespodzianka :) Ale sie rozgadaliscie :) Sheusa na temat o tesciowej powiem tylko jedno. Nie odpowiadaj na te maile i telefony a jesli nie potrafisz to odpowiadaj jak ona, ze po staremu i nic nowego i tyle. 102 wracaj szybko do zdrowka 🌻 zycie bez wyrostka tez jest piekne ;P Jay udanych swiat w PL :) Cekawe czy twojemu "7 miesiecznemu niemowleciu" :P bedzie sie podobac :) Squirley a no Twoj tato ma racje :) W R. ma byc w piatek nawet -20 stopni, siostra mojego H wlasnie narzekala wczoraj :) Dobrze, ze ja zostaje we Wrocku :) Bagatelka, detektywie, czy to na Twoje pozwolenie musze czekac, zeby zagladac na FB do kafeterii? :P Dotarlam po poszlakavch jakie zostawilas tutaj :) Nic to, zabieram moje psiaka na spacer, tylko najpier musze sie odziac calkiem mocno biorac pod uwage co za oknem. Pozdrowionka!!

Oooo, ale wstyd 😭 Moje detektywistyczne poszlaki kompletnie zawiodly 😭 Czuje sie jak skonczona idiotka :D Czyli zadna z tych osob na FB z leeko wloskimi koligacjami to nie byla simonka 😭 No, ale teraz juz ja mamy :) Joaska, ja Cie chcialam dzis przygarnac do naszej grupy, ale znowu mnie komputer blokuje i nic nie widze na FB :o sheusa - nie kupuj im prezentow, najlepiej (jesli bedziesz sie czuc lepiej, ze cos przyniesiesz) kup cos wspolnego, np. pudelko jakis fajnych czekoladek (np. Ferrero Rocher, albo Merci :classic_cool: ) do wspolnej konsumpcji. Ja to wlasnie zrobie, chociaz niektore babki w pracy sa na tyle nadgorliwe (tzn. to mile z ich strony), ze przynosza wszyskim z osobna jakies malutkie prezenciki, ciastka, swieczki ... simonka - ja sie nawet nie dziwie, ze sheusa myslala, ze jestes duzo starsza, bo jak sie tu zjawilas w swoim nowym wcieleniu, sprawiasz wrazenie bardzo dojzalej osoby, w porownaniu z niegdysiejszymi czasami, gdy bylas troche zagubiona itp :) A na dzien dzisiejszy Twoje podejscie do zycia jest po prostu rewelacyjne :) :)

My dzis mamy w pracy maly poczestunek swiateczny, ale dopiero o 11 😭 Mam nadzieje, ze nie bedzie samych ciastek, w razie czego wyjem caly moj wklad, czyli sery i krakersy :classic_cool: Zancie krekersy Carr's z rozmarynem? Jak dla mnie raj w paszczy i uzaleznienie :D Choc zawsze sobie obiecuje, ze bede jakdla bardziej 'low-carb' :P Co do FB to ja w sumie sie troche przekonalam, troche bardziej rozeznalam, ale nadal nie wiem jaki jest tego wszystkiego cel, ludzie maj po 700 i 1000 'znajomych', ale przeciez moge sie zalozyc, ze nie sa to emocjonalnie bliskie i na tym samym polu tworcze znajomosci, tylko tak aby sobie bylo ... Niektorzy z tego co slyszalam po prostu lubia anonimowo sledzic innych ... Sama tez czasem sie pokusze o to, szczegolnie jesli chodzi o 'podgladanie' znojomych z pracy mojego meza :P :D

simonka - nie wiedzialam, ze w IHOP maja takie pysznosci, juz sie tam widze w najblizszy weekend :D W jakiej czesci Luizjany przebywasz? 102 - jak tam zdrowko? A powiedzieli w szpitalu od czego sie to robi? Squirley - sprzedalas dom? Margot - kupilas psa? :D

he he he bagatelkka a to ci niespodzianke zrobilam:) ja mieszkam w polnocnej luizjanie....w shreveport... a moj skarbek jest 100% amerykanem-wybuchowa mieszanka krwi!!!!:)black,white and red:) wlasnie ogladam polka tv i uwaga w polsce nawet ponizej -10!!! a jutro ma byc zimniej-zaskoczyla mnie temperatura w rzeszowie chyba -10 to samo suwalki,w wawie -7.....brrrrr zimno!!! znikam sie malowac i upiekszac dzis lunch w szkole corka zazyczyla sobie bym wygladala slicznie-ok!:)-bo inaczej mam sie niepojawiac-mala zartownisia!

juz dodalam Simonke i Joaske na FB :) witajcie w grupie. Jay: trzymaj sie w podrozy, mam nadzieje, ze ci mala nie bedzie plakac za bardzo. Bagatelka: ja po raz pierwszy przywoze mojego mena. Moj ex nigdy nie poznal mojej rodziny. Jakos nie byl zainteresowany. I chyba dobrze ze sie go pozbylam... A CJ od prawie poczatku naszej znajomosci nalegal ze chce sobie emailowac z moja siostra wiec sie juz znaja i lubia wiec powinno byc fajnie. Kochany jest. Co do chaty to jeszcze nie sprzedalam i nie mam na razie ani zainteresowanych ani ofert... jak ktos sie chce przeprowadzic do Charlotte to mam dom na sprzedaz albo do wynajecia... Joaska - no moj tato wlasnie napisal, ze minus 8 stopni i 20 cm sniegu... o jezu ale bedzie!!! :) Ok spadam pracowac... Ciumki dla wszystkich!

batelka- nie wiem dlaczego mamy atak wyrostka, wiem tylko ze zbieraja sie tam wszystkie smiecia i wtedy pecznieje, robi sie duzy. i trzeba go usunac bo bieda bedzie jak peknie i te wszystkie smieci dostana sie do jamy brzusznej. bede musiala zapytac na wizycie czy mozliwe jest ze mialam juz ataki, i to schodzilo wszystko. zawsze takie bole kladlam na karb okresu, a mialam juz tak z 3 razy. dzisiaj u mnie cieplo i slonecznie tylko -10C;-), pierwszy raz prowadzilam po lodzie, zolnierz pojechal ze mna dla bezpieczenstwa odwiezc Maje do szkoly. w sumie trzeba jechac wolno...tym razem ja jestem takim dick head jadac 50m na autostradzie 70m limit;-) cynamonka- zrob sie na bostwo;-) bagatelka sie dzisiaj udziela;-)pysznego lunchu zycze pozdrawiam

Czesc 🖐️ Ale zimno sie zrobilo! Brrrr... Godzine temu wrocilam od okulisty i nadal nie moge sie rozgrzac! :) JoAska - udanego pobytu w Polsce! Dobrze, ze udalo Ci sie zdazyc na samolot. ;):D :) bagatelka - nie tylko Ciebie zawiodly poszlaki... :D Powinnysmy chyba poczytac Agathe Christe... zeby sie wprawic na przyszlosc ;);) Psa jeszcze nie kupilam, na razie probuje podejsc S. ;) :) simonka - black, white and red - to ci sie dopiero mieszanka trafila! :D :) Jay - szerokiej drogi! 🖐️ Mam nadzieje, ze malutka dobrze zniesie podroz! :) Squirley - dobrze sie opatul przed podroza! :D Do pozniej 🖐️

Margotku-a o jakim myslisz? dla mnie pies to cos wiekszego od mojego buta i kotow;-) wymarzony great dane, czyli nasz pospolity dog;-) srebrny mi sie marzy w rozmiarze malej krowy...ale to po kotach dopiero...czyli jeszcze jakies 10 lat min;-)

:) 102 - mam slabosc do mieszancow! A wzielabym takiego, ktory mialby to cos w oczach! :D I tez wolalbym cos wiekszego niz kot (bo cos mniejszego, to w moim odczuciu raczej ciezko nazwac psem :P ;) )... i cos nie za duzego, bo sama jestem raczej malego wzrostu. ;)

I nadal nikt sie nie zglasza z zeznaniami 😠 No ale kaman, musi ktos z was wiedziec kim sa te 3 panie, no powiedzcie .... :o Psy sa cudne, ale ja pozostane przy tygrysach (w liczbie pojedynczej)jako maskotkach, dosc ze dla jednego pyszczyska musze strawe szykowac i innych dbalosci zadawac ... Takze dzieci i zwierzeta domowe mie w tym zyciorysie raczej omina, nad czym zreszta zbytnio nie ubolewam ;) Squirley - no, jak pan CJ taki kontaktowy, to sobie pewnie calkiem dobrze w PL poradzi, z jezykiem czy bez. Gorzej jest jakiegos niesmialka miec na stanie, co sie bedzie czul zagubiony ;) Twoj domek to ja od razu biore, tyle ze nie moge sie tam przeprowadzic :o Tutaj jak na razie nie widzialam golym okiem nic ponetnego, w ogole strasznie malo jest kondominiuf, a normalnego domu z koszeniem trawy itp. to na pewno nie chce. Pech 😠