Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Myszkaa komputerowaa

INFORMATYK POSZUKIWANY LUB KTOS KTO ZNA SIE NA KOMPUTERZE.

Polecane posty

Od dluzszego czasu zacina mi sie komputer. Przy ponownym jego uruchomieniu jest zepsuta grafika, czasami w ogole nie da sie go wlaczyc. Teraz o dziwo udalo mi sie wlaczyc w trybie awaryjnym. Przez 10 minut grafila byla zepsuta a teraz znowu jest dobra. Czy ktos moze mi pomoc i powiedziec jak naprawic ten problem? Otwarlam juz komputer, wyczyscilam z kurzu, docisnelam karte graficzna, wgralam nowego windowsa viste i nic.

Nikt nie wiem co moze byc przyczyną zawieszania się komputera i zepsutej grafiki?? :(

Gość w ustawieniach przeglądarki
trza odzanczyć, zeby nie zapamietywał haseł... w Mozilli to narzędzia/ opcje/bezpieczeństwo..... w eksplorerze narzędzia/opcje internetowe/zawartość/autouzupełnianie ustawienia

a co przegladarka ma do zepsutej grafiki w komputerze i zawieszania sie komputera?

Gość a-s-d-f-g
może wyjmij kartę i popatrz czy styki nie są brudne Popatrz też na pamieci RAM czy są mocno osadzone w gniazdach Na koniec warto sprawdzić dysk twardy jakikmś programem diagnostycznym , np. MHDD, bo jak dysk się sypie to Windows wariuje i przeinstalowanie nic nie daje

Wszystkie kabelki podociskalam, komputer w zasadzie jest dosc nowy, ma rok. Za chwilke sprawdze tym programem dysk. Nie wiem czy to zbieg okolicznosci, ale to zaczelo sie kilka dni po tym jak podpielam dysk zewnetrzny. No ale jak jest odpiety to problem nie znika :(

I w tym momencie znowu padla mi grafika, pewnie za jakies 10 minut sie naprawi. Nie wiem czy nie robie bledow, ale pisze nic nie widzac :)

Gość a-s-d-f-g
ale ten zewnętrzy był podpiety pod USB? To sprawdz czy nie ma jakiegoś zwarcia w tym porcie, bo czasem niektórzy wpychają wtyk USB odwrotnie na siłę i potem komp nie chce działać

Teraz dysk jest wylaczony z pradu, wiec to pewnie byl zwykly zbieg okolicznosci. Cala grafika jest zamazana, kursorkiem myszki robie sobie na monitorze szlaczki. Podejrzewam, ze za jakies 10, 15 minut grafika sie poprawi. Gdybym wylaczyla teraz komputer, to pewnie by sie nie chcial zalaczyc, nawet kiedy wlanczam ostatnia poprawna konfiguracja. Czasami zaskoczy, ale po chwili sie zawiesza i nic wiecej zrobic nie mozna.