Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedlugo mamusia

kwestia pieluch - jendorazowe czy wielorazowe

Polecane posty

Gość prac i tak trzeba
ale nie wyobrazam sobie zebym do jednego prania wrzuciala ubranka z pieluchami . uwazam ze ubranka wystarczy wyprac w 40 st ale pieluski trzeba juz o wiele wyzszej temp

czyli trzeba wydac okolo 1500zl. za 1500 zl to ja kupie jednorazowek na 1,5 roku do tego odejdzie woda, prad , proszki to na jedno wyjdzie cenowo- nie widze oszczednosci

ja niestety jestem ekonegatywna- moze pokaza mnie w wiadomosciach jako ekologicznego przestepce. mam parcie na szklo;)

Gość do niedlugo mamusi
faktycznie w polsce te pieluchy sa dosc drogie, ja bede kupowac w uk to mi sie oplaci. zreszta kazdy wybiera inne rozwiazania co komu pasuje i nie widze potrzeby sie spierac.

Gość Pieluchy pieluchy
Pampersy za 100zl miesiecznie???? To jak czesto ty je zmieniasz??? 2 na dzien??? Koszt jednego pampersa to przynajmniej 1.5 -2 zl!!!! Jakim cudem wychodzi 100zl? I chce zobaczyc te 1500zl na 1.5 roku!!!! Nie oszukujcie sie - tak jak ktos napisal - na poczatke trzeba przynajmniej 12 pieluch dziennie. Dziecko srednio potrzebuje od 1500-1800 pampersów rocznie. A ich roczny koszt to przynajmniej 2000zl. Co prawda rozumiem mamy które uzywaja pampersow bo to naprawde wygoda... i to jest dla mnie jedyny sluszny argument. Ja bym natomiast sie nigdy nie przyznala ze mam w dupie ekologie i srodowiski naturalne bo to tak jakby miec w dupie caly swiat i to jak w przyszlosci bedzie zylo wasze dziecko i jego/jej dzieci. To tylko swiadczy o waszym egoizmie i znikomej wiedzy na ten temat:-(

nie wiem gdzie ty masz pampersy 2 zl za sztue. jak syn byl maly zuzywalam 2 paczki miesiecznie i uwierz mi- nie oszczedzalam na dziecku

z tego co mi sie wydaje to koszt jednego pampersa to okolo 0,6 zl ale zeby dziecko nie siedzialo we wlasnych sikach to trzeba je zmieniac przynajmniej 10 razy na dobe na poczatku, pozniej schodzac do 8. Liczac przecietnie dwa lata na pampersach wychodzi pewnie okolo 3 tys zl :)

w pampersach 3 masz okolo 80 szt. kosztuja one miedzy 42-50zl. podziel sobie i policz ile kosztuje sztuka

Gość ciekawa jestemmmmm
jajku - nie widziałam jesze żadnych pampersów po 2 zl za sztykę. ktoś tu chyba z księżyca się urwał!

zreszta ja sie nie przyszlam tu klocic z toras pania powyzej.ja was nie potepiam i nie zmyslam.nie oszczedzam tez na dziecku.stwierdzilam ze jestem za leniwa na ekopieluchy i ze moim zdaniem to zadna oszczednosc.a czego ta kobieta na mnie najezdza to nie wiem

Gość pampersy nie kosztuja
2 złoty za sztuke - wiem gdzie ty widziałas np. dla noworodkow pieluchy wychodza najtaniej bo jest ich bardzo duzo w paczce i wychodzi tanio około 50 gr ( albo i mniej zalezy od firmy )

Gość do wielbicielki środowiska
do pani wielbicielki srodowiska wywal kompa bo zapewniam cię, wiecej szkody dla srodowiska z elektrowni która napedza twój komputer niż z tych pampersow i 2 zł za sztuke to już masakra aa i dziecko jak starsze to ok. 5-6 pieluch tylko zużywa no i koło roku siada na nocnik a te wielorazowe tez czasami trzeba wymienic niestety bo się niszczą.

Gość do wielbicielki środowiska
no i pieluszki się pierze, czyli prad na pralke - co2 do środowiska, środki piorące - woadomo też zanieczyszczają. No i wodą - na świecie brakuje wody :):):):): no słuchajcie nie ma co się ścigac ale już teksty ze ktos pampersy stosuje ma w dupie srodowisko bo ty lalo tez masz w dupie jak siedzisz na kompie.

Gość Ale wy jestescie
Dziwczyny was prowokuja a wy sie dajecie:-) Stare bywalczynie kafeterii a wdaja sie w takie bezsensowne gadki:-) Niech kazdy po prostu pisze co woli i dlaczego. Nie ma sensu sie spierac. Kolezanka co pisze ze pampersy sa po 2 zl przeczytala to pewnie w internecie bo tam takie bzdury pisza a sama pewnie nie ma jeszcze dzieci. Jak bedzie miala to sobie wtedy wyliczy:-) Zobaczymy tez po jakie pieluchy siegnie. Dam sobie glowe uciac ze bedzie miala calkiem spory zapasik pampersow:-) Kazy ma wolny wybór i moze kupowac co mu sie podoba. Najwazniejsze jest dziecko!!! I o tym trzeba pamietac. Jezeli dba sie o jego higiene to rodzaj pieluszek nie ma znaczenia. Kazda jest dobra jezeli czysta i czesto zmieniana:-) Ja tam uzywalam troche tych... troche tetrowych:-)

Gość Wielbicielka srodowiska
Komputer mam w pracy i siedze przy nim bo nie mam wyboru! A jak ty nie widzisz róznicy miedzy praniem w nowoczesnej energooszczednej pralce a wywaleniem na smietnik 1800 plastikowych pieluszek ktore rozkaladaja sie kilkaset lat to juz twoj problem. A co do 2 zl... no dobra przesadzilam... ale chcialam tylko powiedziec ze pampersy tez kosztuja... a zreszta przeliczalam sobie to z funtów bo mieszkam w UK. Przepraszam za blad.

Gość mama też.
zmien prace :) dobro srodowiska najważniejsze :) w domu za to pewnie tez masz kompa telewizor, mikrofale, kuchenke, zelazko, pralke i wiele innych. Stosujesz dezodoranty, lakiery do włosów, środki do kibla i wiele wiele innych. :) wiec o ile nie zamieszkasz w jaskini z paleniskiem i nie bedziesz się żywić korzonkami, to nie zabieraj głosu w sprawie środowiska :):):):)

Gość ekologia ekologią
a pampersy trzeba stosować jednorazowe

moze będę złośliwa ale czy zamiast podpasek też używasz waty? ja nie krytykuje tych co chcą zrobić coś dla ekologi.chwała wam za to bo ja nie mam mocy babrać się w brudnych pieluchach. ale ni widze powodu żeby ktoś na mnie najeżdżał tylko dlatego ze uzywam pieluch jednorazowych. jak juz ktos napisal- w dzisiejszych czasach takie jest zycie ze prawie wszystko zanieczyszcza srodowisko. no chyba ze Wielbicielka srodowiska nie użuywa kosmetyów, zadnych sprzetow domowych, nie jezdzi zadnym srodkiem komunikacji, nie kupuje jedzenia w kolorowych opakowaniach, itd.jesli tak jest to przepraszam i chyle czola

Gość wilebicielka srodowiska
Masz racje ze mam wiekszosc z tych rzeczy w domu. I wcale nie mam zamiaru tego zmieniac bo nie jestem nawiedzonym ekologiem co je korzonki i przukuwa sie do drzew tylko normalna osoba ktora prowadzi normalne zycie i stara sie minimalizowac szkody jakie wyrzadza srodowisku naturalnemu... a to wcale nie jest trudne. Segreguje smieci, nie uzywam plastikowych toreb, staram sie nie marnowac jedzenia, do pracy jezdze rowerem bo mam blisko, kupuje lokalnie wyprodukowane warzywa i owoce, docieplilam dom zeby nie tracic w nim ciepla, itp. Proste rzeczy a robia róznice. Jezeli ty tak nie uwazasz to Twoj problem. A co do pracy... to pracuje przy mapach otniczych oraz numerycznych które sa wykorzystywane przez lesnictwo, rolnictwo i wiele instytucji zwiazanych z ochrona srodowiska. I nie mam zamiaru zmieniac tej pracy!!!!!

Gość Wielbicielka srodowiska
I na nikogo nie chcialam naskakiwac. Przepraszam jezeli ktos sie poczul urazony. Po prostu nie wierzylam ze tak malo wydajecie na pampersy. Nie mieszkam jednak w kraju wiec nie powinnam sie byla wypowaidac w tym temacie. Przepraszam bardzo. A co do podpasek to uzywam naturalnych tzn. tych troche grubszych... ale wiekszosc znanych firm je produkuje i mozna je wszedzie dostac. Ja nie widze w tym problemu. Przynajmniej nie odparzaja.

moje chłopie jest budowlańcem i czasami z powodu ekologów miał przestoje w pracy i jeszcze go zwyzywali ;) więc mam jakis uraz chyba :) na złość zilonym zawijałam w pampersy ;) ale podpasek tez tylko tych grubszych bo mi co nieco odparzało ;)

nie ja nie używam tych z siateczką. Bardziej o to chodzi. W sensie always chyba taką siatke mają co to nie przepuszcza :) ale bella cienkie mają bawełne i jest spoko :)