Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miskowska

Czy Wy tez się nad tym zastanawiałsycie...?

Polecane posty

Gość miskowska

Chodzi mi o to ze n.p w krajach słabo rozwinietych nie ma problemu z płodnoscią wrecz przeciwnie, zastanawia mnie fakt jak to mozliwe skoro często nie ma nic do jedzenia czy do picia, higiena w ogole nie istnieje. Jak to mozliwe ze skoro kobiety nie maja co jesc pic nie maja dostepu do medycyny rodza po 5-8 dzieci czy nawet wiecej , a np, chodzby taka Polska kraj lepiej rozwiniety kobiety maja dostep do wody , jedzenie czesto jest w nadmiarze , kobiety dbaja o siebie o swoje zdrowie bez skutku starają się o dziecko .. jak to jest mozliwe

ja też sie nad tym zastanawiałam. Odpowiedz: choroby cywilizacyjne, chemia w jedzeniu, stres.

ja myślę że środowisko w którym żyjemy ( pewnie bardziej zanieczyszczone...) może miec na to wpływ... moze stres... ale nie jest powiedziane, ze w krajach słabo rozwiniętych nie ma kobiet bezpłodnych.

Gość miskowska
no a tam : głod zaraski , jak w ogole dziecko wytrzymuje w łonie matki przeciez isteniej n.p cos takiego jak anemia ciazaowa ktora jest dosc niebezpieczna a tam dziecku nie daje sie zadnych witamin , albo np. to kobiety w ciazy nawet bardziej niz zwykle dbaja o swoja higiene a mimo to czesto lapią n.p grzybice nie leczenie tego moze powodowac poronienie , a tam kobiety nie myjac sie nie maja jakos tego problemu

Gość bez sensu ..
Przecież w krajach wysoko rozwiniętych kobiety stosuja antykoncepcje i rodzą w zyciu średnio 2 dzieci chyba a w krajkach nisko rozwiniętych nie prowadzi sie badań statystycznych nad płodościa kobiety a nawet gdyby się prowadziło to ta, przeciętna kobieta rodzi tyle dzieci że nadrabia za dwie inne niepłodne. Bez sensu takie rozumowanie i nie poparte niczym

Gość ghjgh
Cóż... tam już od życia płodowego przeżywają najsilniejsi.

Gość miskowska
no amyslicie ze ze kobiety nie maja tam stresu >? pewnie codzienie sie zastanaiwaja czy coś bedą wogole jadly, czy bedą cos piły , i przeciez tam tez są choroby Aids i te co u nas

chemia chemia chemia chemia spaliny chemia spaliny chemia

Gość miskowska
no ale czesto jest tak ze kobiety nie stosowaly hormonalnej antykoncepcji a mimio to nie umią zajsc w ciąze , poza tym gdyby przez hormony kobiety wiedzialy ze pozniej nie zajda w ciaze to raczej by jej nie stosowaly mimo to lekarze mowia ze ejst to bardzo bezpieczne

Gość miskowska
oczywiscie ze traca tego nie powiedzialam chodzi mi o to ze i tak rodzą mimo tylu przeciwieństw spore gromadki dzieci ,

Gość miskowska
ok. rozumiem to znaczy ze nasza chemia jest gorsza od od głodu zarasków , i tego calego syfu ?

zarazki awsze były są i będą, na płodność większego wpływu nie mają.Głód ma - w krajach, gdzie panuje głód - do ciąż dochodzi w miesiącach, kiedy plony obfitują i akurat to zostało stwierdzone. bo wtedy reguluje się gosp hormonalna. Gdy kobiety głodują, cyklu nie ma. podobnie jest u anorektyczek i bulimiczek. Owulacji brak, bo organizm zajmuje się przetrwaniem a nie reprodukcją.Zaś chemia - owszem. W Europie co trzecia para ma problemy z poczęciem. Takich par jest coraz więcej. O czymś to świadczy.

Gość miskowska
dzieki fajnie to wytlumaczyłas :)

Gość znam takieeeeee
po 5-6 dzieci to i w naszym kraju co niektóre kobiety rodzą, do tego żyją bardzo biednie i niby cywilizowany kraj a zachowują się jak w tych krajach afrykańskich. One by się tam nadawały do tych warunków życia.

Gość skąd wy takie bzdury bierzecie
w krajach mniej rozwiniętych jest tyle samo bezpłodnych kobiet i mężczyzn co gdzie indziej a , że baby rodzą po 5 dzieci? bo nie mają dostępu do lekarza i antykoncepcji, po za tym śmiertelność noworodków jest bardzo wysoka