Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Blada Jaga

Jak wygląda proces zmiany religii?

Polecane posty

Czy musiałabym najpierw wystąpić z Kościoła katolickiego? Mam nadzieje ,że ktoś bedzie wiedział.

Nie znudził , juz od dawna jestem ateistką,ale jednak jestem ochrzczona i po Komunii , więc jak to będzie?

Tak, najpierw musisz wypisac sie z kosciola katolickiego. A przynajmniej moj kuzyn musial to zrobic :P a co pozniej, to nie wiem ;) On zostal ateista, hehe.. Tylko w swieta sie nawraca,zeby prezenty dostac :P materialista wstretny

No nie da rady.....:) jak Cię w dzieciństwie do kościoła zanieśli to "umarł w butach" i klamka zapadła !Ale możesz spróbować! Podanie,życiorys i trzy zdjęcia do Benedykta XVI musisz wysłać !

DearMissJC-dziękuje za poważną odpowiedz.A wiesz może czy długo trwa taki proces i czy są jakies problemy z tym wypisaniem? Bo wiadomo ,że księża lubią przedłużac.

Zostałam ochrzczona i przyjęłam Pierwszą Komunie ,ale od tego czasu nie byłam w Kościele , żyje jako ateistka , teraz chce przejść na religie , która zawsze była mi bliska i jest dla mnie bardzo ważna. Ale chce wszystko zrobić dokładnie ,zeby nie było niedomówień i niedokonczonych spraw w tej kwestii.