Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Katarzyna Wielka II

KTO W TYM ROKU 2009 BRONI MAGISTERKĘ?

Polecane posty

Persephone - gdybym ja śpiewała tak jak Ty, to też bym umieszczała me wykonania w publicznej galerii. Moje Yesterday było cudaczne:P Achhhh, też ostatnio za mną chodzi ciasto marchewkowe! Będzie trochę więcej czasu, to muszę upiec! Dziś wstałam też bardzo wcześnie, bo mój P. wyjeżdżał na zajęcia, ale co z tego, skoro do 12.00 nic nie napisałam. Stan na godzinę 16.00 - jedna strona:P Wiem, ze kiepskawo, ale przynajmniej to jakiś postęp. Może dziś jeszcze coś napiszę, chociaż wieczorem mamy wychodne, więc pewnie nad pracą zasiądę dopiero jutro. Szybkiego i owocnego pisania życzę!

Napisałam się, napisałam i całą notkę szlag trafił, bo net padł... Solsk, mam nadzieję, że u Ciebie są postępy. Ja mam dotychczas 2 linijki i ciasto ;) Z tym śpiewaniem to prawda jest taka, że z wielu nagranych tylko to się jakoś w miarę nadawało. A jako samostresor ustawiłam sobie zdjęcie pani promotor na pulpicie, żeby na mnie się przenikliwie patrzyła (bo jej wcale nie widuję, jako że nie jestem w PL). Zobaczymy, czy pomoże... Jutro i pojutrze szkolenie, także pisania nie będzie.

U mnie stanęło na tej jednej stronie na dziś:P Jutro mam nadzieje, że dokończę rozdział! Dobry pomysł z tym zdjęciem promotorki! Pewnie w jakims stopniu mobilizuje:) Oooo, jestes na Erasmusie, czy zamieszkujesz inny kraj?:) Dobranoc!

Dobijam pomału do końca strony i na tym raczej sie zatrzymam. Zdjęcie się we mnie wpatruje, ale jak mam otworzoną np. Kafeterię, to już nie, i to jest zasadniczy problem ;) Od marca zamieszkuję Austrię, na trzecim roku byłam tu na Erasmusie, no i znów mnie przywiało (tym razem do mojego kochania), za co pani promotor i jednemu panu dr dziękuję, bo mi na to pozwolili. Tak więc mam siedzieć i pisać, tylko trochę to problematyczne, jak widać ;) A jutro i pojutrze druga część szkolenia i jak dobrze pójdzie i będzie grupa, będę uczyć polskiego, hihi :) Dobrej nocki Tobie i wszystkim!

ooo, super z mieszkaniem w Austrii! Rozumiem już teraz dlaczego też piszesz auf Deutsch:) W moim przypadku to tylko studia germanistyczne w Kraku. Zazdroszczę, że z powodu szkolenia możesz sobie odpuścić pisanie! Powodzenia w nauczaniu polskiego i dobranoc:)

No niby super i bardzo Austrię lubię, ale rynek pracy jeszcze dwa lata jest zamknięty, a z pozwoleniem na pracę są hocki-klocki i nie wygląda to specjalnie optymistycznie. Jak nie jesteś personelem kluczowym (czym mogę być w szkole języko, bo polski jest moim ojczystym i do tego jestem filologiem), to nawet w głupim markecie nie mogę ot tak towaru rozkładać... Ale ogólnie to studiuję germanistykę w Łodzi na UŁ i jestem stuprocentowo polska :) Z tym szkoleniem wcale się aż tak nie cieszę. To znaczy tak: grupa jest przesympatyczna, ale samo szkolenie długaśne straszliwie. Dziś część 3. z czterech, jutro ostatnia. Dziś od 16 do 22, jutro od 9 do 17. Chyba juz wolę się jednak modlić do komputera :) Miłego dnia i owoców rąk (palców) naszych :P

uuu, no to się trochę nasiedzisz na tym szkoleniu. Może takie dwa dni przerwy od pracy sprawi, że pełna nowych sił i pomysłów stworzysz po tej przerwie coś wybitnego:D Ja tymczasem zasiadam, daję sobie czas do 18.00 na skończenie rozdziału. Miłego dnia!

Wybitne osiągnięcia już mam-w niepisaniu ;) Trzymam kciuki za Twojego powera! Do ataku! :) Miłego dnia

Dokończyłam rozdział:) Tym sposobem pozostał mi już tylko wstęp i zakończenie. Przez tydzień muszę się z tym uporać:)

Spis literatury już mam:) Od jutra biorę się za pisanie wstępu:)

Spis literatury i załączniki też już mam, 3 dni nie pisałam, bo najpierw szkolenie, a wczoraj niedziela i tak mi się strasznie nie chciało. Dziś muszę coś napisać, nie ma bata!

ja też powinnam zaraz coś napisać, ale jakoś nie mam dziś serca do pracy, więc nie wiem, co z tego mojego pisania wyjdzie. Miłego dnia!:)

Kochane!powiedzcie proszę,co się pisze we wstępie i w zakonczeniu,tak standardowo???

We wstępie chyba, czemu akurat ten temat, na jakich aspektach się skupisz, pokrótce, o czym traktuje praca, jaka literatura lub inne źródła zostaną uwzględnione, na jakie pytania odpowiada Twoja praca. Zakończenie: Najważniejsze wyniki analizy, odpowiedź na pytania postawione we wstępie, podsumowanie Jak mówię CHYBA, bo nikt mi tego też nigdy nie powiedział, ale na moje oko tak jest ok. Przygotowuję własnie ostatecznie ankietę, żeby od maja była dostępna, a potem pisanko trzeba uskutecznić :) Pierwszego wyślę p. promotor to, co napisałam, a czego ona nie czytała, zeby nie było, że nic nie robię. Nie jest to wprawdzie 2. rozdział, ale on jest na tyle charakterystyczny i rozbudowany, że nie dam rady. Dobre chociaż i to, że mam z jakieś 10 stron, których promotorka nie widziała, to chociaż to sobie poczyta, a może wyprodukuję jakieś nowe, to się zapozna i z tym. Lecę, miłego dziona :)

dzięki:) moja beznadziejna promotorka niczego nie powie,o wszystkich detalach, zwlaszcza technicznych musze sie dowiadywac od kogos innego:/

Nie ma za co :) Ale to, co Ci napisałam, to też tylko na oko, bo sama się nie znam ;) tym niemniej ja tak to widzę :)

Wiem, że nieładnie, ale coż począć, jak leń przyćmiewa wszystko ine?:P Jutro też nic nie napiszę, bo zajęcia do późna, za to w środę już się zabieram do roboty!

czesc dziewczyny!! widze na forume działacie. a ja anie na forum, ani nad pracą :o w weekend nie napisałam ani słowa. a musze sie streszczac...zeby do 15 maja zdazyc oddac profesor do sprawdzenia całosc. ale jak mi sie pisac nie chce!! Wy nawet nie macie pojecia :P

Solsk, ja też nic :) I dziś też nic nie zrobię, bo rocznica ;) Sweet... ::: ty już w nagrodę mozesz sobie kupować topy, my musimy poczekać ;) Grejpfrutowa::: i skąd ja wiem, o czym Ty mówisz? :) Pozdrówki dziewczynki, miłego dnia :):):):):)

Gość klaudia..
solsk bo ty chyba piszesz prace w obcym jezyku lub inne dziewczyny wytlumaczcie mi czy prace licencjackie sa sprowadzane na uczelnie na ktorej bede sie bronic? chodzi o to, ze ja dawno temu pisalam licencjat i bronilam sie na innej niz ta uczelni i teraz bede bronic mgr a w pracy kontynuuje temat z licencjata i duzo rzeczy spisalam poprostu. jak to jest orientujecie sie?

klaudia - ja też nie mam pojęcia jak to jest. Na chłopski rozum - wydaje mi się, że sprawdzać nie będą. Persephone - gratuluję rocznicy! Spędźcie miło czas!:) Grejpfrutowa - oj, ja wiem o czym mówisz!!!!:) Nastawiam się, że jutro już coś napiszę, ale nie mam pojęcia czy dam radę:P

Potwierdzam, że żyję :) Praca od czasu ostatniego wpisu nie posunęła się za bardzo, ale jakoś to będzie :) Pozdrawiam wszystkich piszących!!! :)

moja praca w ogóle się nie posunęła. Jutro już musze powaznie podejść do sprawy!:P