Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 reactiva

jak sie czujecie gdy pomyslicie ze i tak kiedys umrzecie..?

Polecane posty

Go艣膰 Da da hojte b臋dzien grupen
sex, b臋dzien ich, und du, und zweite bolszen malczyszki

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 reactiva
jak dotad wszystko co czytam sprowadza sie do tego, ze jest pisane albo dla kosciola albo przez kosciol.Nie ma nic objektywnego.Dowody sa takie, ze istnieja jednak miejsca juz moze pod inna nazwa niz za czasow Chrystusa w ktorych zyl i naucza艂.Slady po nim s膮 ale czy byl synem Boga? Wogole kim jest Bog? I czy wogole jest Bog?Chcialabym zeby byl bo boje sie nico艣ci.Sama swiadomosc ze nie bedzie mnie przyprawia mnie o dreszcze.Czy czlowiek nie wyznajacy zadnej wiary ale dobry czlowiek zyjacy z zasadami nikogo nie krzywdzacy ma jakies szanse?Nie ma takich ludzi.Moze nasz papie偶 byl taki albo matka Teresa z Kalkuty.Zdaza sie taka osoba np. co 20 lat a reszta? pojdzie na straty?O co wtym wszystkim biega.Kazdy z nas jest podobny.Popelnia podobne grzechy.Nie mowiac o patologii jak np o Hitlerze o zwyklych b艂adzacych ludziach.Nie wazne od wiary czy przekonan.Paranormalne zjawiska...ktoje przezyl?ile osob?i czy to prawda? smierc kliniczna...z tym trudno mi sie zgodzic.A przykladem jest moj m膮偶, ktory do 30 roku zycia przynajmniej 2 razy wroku mdla艂 ale nie umieral po 3 minutach odzyskiwal przytomnosc.I widzial to swiatlo i ten szybki film swojego zycia.Prawie za kazdym razem.Smierc kliniczna moze nastepowac jeszcze za zycia a nie w momencie smierci.Nikt do konca nie udowodnil jakie zdolnosci ma m贸zg.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 luzak gepard chester
Rany boskie, tego o chuju to jeszcze nie s艂ysza艂am :D:D:D:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czyta艂am o 艣mierci m贸zgu
w momencie 艣mierci kiedy zaczynaj膮 umiera膰 kom贸rki m贸zgu (kt贸re 偶yj膮 zrest膮 jeszcze 2 godz. po zgonie) wydziela si臋 tak du偶a ilo艣膰 endorfin. Dlatego cz艂owiek "po drugiej stronie" odczuwa ogromn膮 przyjemno艣膰 i b艂ogo艣膰. O 艣wietle i tunelu te偶 czyta艂am, 偶e jest to naukowo potwierdzone, 偶e tak wygl膮da 艣mier膰 m贸zgu. Szczeg贸艂贸w nie opisz臋....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czyta艂am o 艣mierci m贸zgu
bo nie pami臋tam i ju偶 przysypiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 karrrolina
wed艂ug mnie te偶 to wszystko jest dziwne i nie jasne. W艂a艣ciwie co B贸g ma z tego 偶e my tacy marni ludzie sobie w niego wierzymy? A kto stworzy艂 Boga? Co b臋dziemy robic niby w tym cudownym niebie? przcie偶 nie b臋dziemy tam ksi膮偶ek czyta膰 anio tv oglada膰 na piwo raczej te偶 nie wyskoczymy chyba tylko bardzo ortodoksyjni chrze艣nijanie wiedz膮 co tam takiego cudownego mo偶na robi膰... przera偶a mnie te偶 ta nico艣膰 i brak 艣wiadomo艣ci... jezli nie ma nic potem. ;| ale w艂a艣ciwie wszystkie te cuda opetania itp musz膮 si臋 skad艣 bra膰....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ererrer
Czy b贸g mo偶e stworzy膰 tak wielki kamie艅, 偶e nie b臋dzie w stanie go unie艣膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 karrrolina
a je艣li chodzi o ludzi kt贸rzy nie mieli okazji przekona膰 si臋 o w艂a艣ciwo艣膰i naszej wiary... jezeli to nasza jest w艂a艣ciwa.... to wydaje mi si臋, 偶e ka偶dy kto 偶yje zgodnie z kodeksem moralnym powinien i艣c do nieba... jezeli owo istnieje

Udost臋pnij ten post

bior膮 si臋 z niezbadanych mo偶liwo艣ci ludzkiego m贸zgu. Jako duchy to mo偶emy co najwy偶ej piardn膮膰, bo kupki ju偶 si臋 zrobi膰 nie da , niestety

Udost臋pnij ten post

Je偶eli b贸g jest wszechmog膮cy a pozwala na istnienie na 艣wiecie ludzi, kt贸rzy w niego nie wierz膮, to znaczy, 偶e taka by艂a jego wola.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 reactiva
Tez czyta艂am ze w momencie smierci wydziela sie cos co wprawia w stan b艂ogosci.Ale znam przypadek z pierwszek reki jak 3 miesiace po smierci matki mojej kolezanki przyszla do jej domu.Przeszla w szlafroku do swojego pokoju a wczesniej w kuchni stukala widelcem.To byl t艂usty czwartek.Widzial to rowniez jej m膮偶.Nie wymyslilaby sobie tego.jej maz jest realist膮 ale widzial to

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kazik0000
Je艣li chodzi o 艣mier膰 to przez my艣li o niej nie cale 2 lata temu si臋 o ni膮 otar艂em tak mnie ten fakt do艂owa艂 偶e dosta艂em i normalnej nerwicy i nerwicy serca. Mia艂em 16 lat a przez 3 tyg jak by艂em w irlandi codziennie by艂em pijany wszed艂em w haszysz mary艣ke. Kilka razy narobi艂em niez艂ego ba艂aganu nieraz film straci艂em potrafi艂em spa膰 na ziemi. A robi艂em to by zag艂uszy膰 my艣li o smierci po powrocie do polski poszed艂em do szpitala bo mia艂em wady serca (niedomykalno艣膰 zastawek) ale podczas moich "zabaw" krew si臋 cofn臋艂a i pougina艂y mi p艂atki w zastawkach. Ledwie wyszed艂em z tego bajzlu . Z picia wyszed艂em dzi臋ki rodzicom ale cz臋sto przez nerwice mia艂em k艂ucia w klatce piersiowej i wtedy panikowa艂em 偶e zaraz um臋 szczeg贸lnie to si臋 nasila艂o jak le偶a艂em w 艂贸偶ku i pr贸bowa艂em zasn膮膰. Zacz膮艂 si臋 rok szkolny a ja do 2 w nocy na kompie by nie my艣le膰 gra艂em w co艣 lub oglada艂em filmy. Na艂apa艂em tyle kos 偶e na p贸lrocze by艂em z 6 przedmiot贸w zagro偶ony ale jako艣 wszystko poprawi艂em. To co mi pocz膮tkowo zacze艂o pomaga膰 to modlitwa. Sam sobie wmawia艂em 偶e wierze w ten ca艂y katolicyzm. To mi pozwoli艂o pozbiera膰 my艣li teraz ju偶 sobie to troch臋 wyklarowa艂em. Fakt boje si臋 偶e zmienie si臋 w nico艣膰 lub co gorsze czeka mnie wieczne cierpienie ale staram si臋 tym nie do艂owa膰 co do religi sta艂em si臋 ekumenist膮 uwa偶am 偶e wszystkie religie s膮 dobre bo staraj膮 si臋 sprowadzi膰 ludzi na dobr膮 droge by nie kradli i nie zabijali. 呕yj膮c kieruje si臋 zasad膮 nier贸b komu艣 tego co tobie niemi艂e , staram si臋 pozby膰 gniewu i my艣le 偶e jak nadejdzie m贸j koniec i stane jednak przed bogiem to on niepot臋pi mnie za takie 偶ycie

Udost臋pnij ten post

tak si臋 ludzi namno偶y艂o, 偶e Panu Bogu zape艂ni艂a si臋 pami臋膰 operacyjna i si臋 zawiesi艂, a 偶e tego nie przewidzia艂, nie ma Go kto zretesowa膰 i dupsko....nic si臋 zrobi膰 nie da.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 reactiva
Ale z drugiej strony to dlczego nic nie powiedziala tylko ich wystraszyla.Przeszla tak sobie ...czy ona wogole wiedziala ze juz nie zyje?To tez jest przerazajace.Duchy robia cos i nie sa swiadome tego? to gdzie one sa? Wszystko jest tak pomieszane...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czyta艂am o
CUDOWNE UZDROWIENIA W 1982 roku u Mellena-Thomasa Benedicta, operatora filmowego, stwierdzono nieuleczalnego raka. Zgodnie z przewidywaniami lekarzy zmar艂 i przez 90 minut znajdowa艂 si臋 w stanie 艣mierci. W tym czasie Benedict do艣wiadcza艂 standardowych wizji, po czym powr贸ci艂 do swojego cia艂a. Nauka jest w stanie wyja艣ni膰 to, 偶e po ponad godzinie znowu zacz臋艂o bi膰 serce. Nie potrafi jednak wyt艂umaczy膰, dlaczego, kiedy pacjent obudzi艂 si臋, po "nieuleczalnym" raku nie by艂o ani 艣ladu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 reactiva
Zyjesz nadzzieja ze jednak jest Bog...Co bedzie to bedzie.Wiekszosc tak zyje...A jak modlitwa do drzewa tez by cie wyciszyla i pomog艂a to tez bys w niego uwierzyl?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 reactiva
Czy ta ksiazka jest niepodwa偶alna?Kto ja poleca? i jakie korzysci czerpie autor ksi膮zki.Czy lekarze na pismie potwierdzili to zjawisko? Czy trzeba uwierzyc autorowi?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 witaj autorko tak czytam i
o tez sie nad tym zastanawialam, to tak jak w filmie "Inni". Umar艂e艣, ale nie wiesz tego i rodzina mysli,ze ich straszych, a Ty nie straszysz tylko b艂膮kasz sie po domu bo myslsiz,ze zyjesz:o

Udost臋pnij ten post

nieuleczalno艣膰 raka stwierdzili lekarze - czyli ludzie.. mo偶e jesli cz艂owiek ma du偶膮 wole 偶ycia taki rak jakby si臋 wch艂onie. niewielk膮 cz臋艣膰 m贸zgu wykorzystujemy - mo偶e ta reszta zostaje urochomiona w skrajnych przypadkach i jest zdolna do samouleczenie? cz艂owiek wymy艣li艂 Boga, b贸g贸w - aby jego 偶ycie nabra艂o sensu - cz艂owiek wymy艣li艂 Boga dla siebie samego - dla w艂asnej wygody. Bo czym jest 偶ycie je艣li nie ma Boga? 呕ycie jest bezsensu i to wiemy - jedyn膮 nasz膮 misj膮 na swiecie jest przed艂u偶anie gatunku, ale kiedy cz艂owiek zacz膮艂 my艣le膰 abstrakcyjnie dostrzeg艂 to i uzna艂, 偶e po 艣mierci musi co艣 by膰 ... bo inaczej co? jestes tu 偶eby zasia膰 i umrze膰-ca艂y sens ludzkiej egzystencji.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 medycyna idzie do przodu
i jeszcze niedawno ludzie umierali na gru藕lic臋. Organizm te偶 walczy z chorobami i nie wszystko w tym zakresie jest zbadane. C贸z, lekarze te偶 si臋 myl膮 i sprz臋ty zawodz膮, wi臋c to co mia艂o by膰 tym rakiem niekoniecznie nim musia艂o by膰. Mo偶e to by艂a cysta, kt贸ra pek艂a. Nie wszystko od razu jest cudem jak to si臋 zwyk艂o mawia膰...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kazik0000
Mojim zdaniem musia艂a by膰 jaka艣 moc kt贸ra wszystko zapocz膮tkowa艂a. My艣le 偶e wiele pyta艅 mo偶e nam si臋 nasun膮膰 偶e sk膮d si臋 wzi膮 B贸g. Ale chyba nasz umys艂 jest zbyt ograniczony by zrozumie膰 istot臋 wszech艣wiata . Wiec ja bardziej czuje nadzieje 偶e jest b贸g. Mam nadzieje 偶e po mojej 艣mierci p贸jd臋 do raju lub si臋 zreinkarnuje. A je艣li zamieni臋 si臋 w nico艣膰 to trudno musz臋 teraz korzysta膰 z 偶ycia bo w ka偶dej chwili mog臋 umrze膰 . I rozmy艣lanie o tym tylko mnie do niej przybli偶a. Cho膰 czasami jak si臋 zastanawiam nad 艣mierci膮 to mnie to troch臋 ciekawi i sa my艣li by wbi膰 se n贸偶 w serce ale wiem 偶e czas nato nadejdzie. A 偶ycie to piek艂o lub raj wszystko zale偶y od nas wa偶ne by si臋 doskonali膰 i nie zamartwiac jak si臋 co艣 straci艂o bo zmartwienia nam tego nie zwr贸ci.

Udost臋pnij ten post

wko艅cu je艣li kom贸rki nagle z jakiego艣 powodu zaczynaj膮 sie "niekontrolowanie" dzieli膰, mo偶e te偶 potrafi膮 to zatrzyma膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja pan
ale jezeli si臋 zreinkarnujesz to w pewnym sensie te偶 stracisz swiadomo艣c...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kazik0000
Strace pamie膰 ale b臋de istnia艂 i to mnie pociesza ;]

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja pan
stracisz pami臋膰 to tak jakby przestaniesz istnie膰.. nie b臋dziesz wiedzia艂 co by艂o przedtem... nie b臋dziesz wiedzia艂 znowu co si臋 z Tob膮 stanie ... wi臋c reinkarnacja to jest jakby znowu KONIEC KO艃C脫W jednymnie Twoje kom贸rki zostan膮 przekazane dalej... co te偶 si臋 dzieje je偶li wierzysz w cokolwiek innego ... bo zawsze nasze cia艂o stworzy co艣 innego Twoja r臋ka mog艂a by膰 kiedy艣 z臋bem dinozaura drzewem albo jakim艣 innym wytworem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kazik0000
Je艣li chodzi o reinkarnacje to tu wchodzi filozofia buddy i otym sobie mo偶esz poczyta膰

Udost臋pnij ten post

Kazik - tylko 艂atwiej jest Ci my艣le膰 o 艣mierci, kiedy masz 艣wiadomo艣膰 偶e tam jest B贸g i raj, ni偶 my艣lec o 艣mierci jako o jakie艣 pustce tzn umierasz i na tym koniec. Co do wiary - ja s膮dze, ze je艣li jest B贸g to w艂膮艣nie na ziemi jest czy艣ciec. A mo偶e te nasze wszystkie 3 艣wiaty (piek艂o, czy艣ciec, niebo) jest na ziemi. Ci co 偶yja s膮 w czy艣膰ci, Ci co umarli, ale si臋 pl膮taj膮 po 艣wiecie s膮 w piekle, a Ci ktorzy sie nie ujawniaja lub ujawniaj膮 ale nie w takim sensie 偶e b艂膮dz膮 s膮 w niebie. Taka w臋dr贸wka dusz.

Udost臋pnij ten post