Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość widzialyscie w faktach

widzialyscie reportaz o tej rodzinie z 15 dzieci?

Polecane posty

gdzie matka sie chwalila, ze taka liczba dzieci to byl jej swiadomy wybor? a potem biedne dzieciaki zamiast w wakacje odpoczywac i sie baiwc, to musza zapierdalac w polu:Ozal mi ich:O i wysylac kartki z podziekowaniami za dary od ludzi dobrej woli, bo oczywiscie w domu bieda az piszczy:O biedne dzieciaki... wydaje mi sie, ze rodzice narobili se tyle dzieci tylko po to, aby miec kogo zaganiac do pracy i aby mogli zyc z darow otrzymywanych od litosciwych ludzi...:(

Gość Marta1979....
Kiedys w rozmowach w toku tez byla taka rodzina ,szkoda slow.Zal dzieci....

Gość helenaa
Zgadza się wszystko,robią krzywdę dzieciom.

Gość herita
tsakie rodziny zazwyczaj są zdeka patologiczne

one wypowiadaly sie, ze nie jest im wcale tak zle, a ja mysle, ze to upokarzajace dla nastoletniego chlopaka wystepowac przed kamera dla programu informacyjnego i opowiadac o sytuacji rodzinnej:O no ale coz, czego rodzice nie zrobia dla kasy..:O zal dzieciakow:O

Tak to jest gdy myśli się d...ą, a nie głową. Rozmnażają się jak króliki, a potem beczą, że na chleb nie mają....wystarczy kupić gumki w kiosku, a jak nie ma na gumki, to trzeba chuć powstrzymać...człowiek nie pies, któremu jak się zachce to musi...Biedna dzieciaki...jaki one start w życie mają...

Gość Marta1979....
W rozmowach w toku tez dziewczyna nastolatka opowiadala,ze wstydzi sie w szkole jak z niej sie smieja ,ze tyle rodzenstwa ma i ,ze bieda az piszczy.Rodzice mysla tym na dole zamiast mozgiem.

Giganna, ale ta matka rzekomo chciala miec az tyle dzieci, tak wiec nie kupilaby tych kondomow, nawet gdyby miala pieniadze na nie:). zal mi tych dzieci...

tez mnie to zdanie rozwalilo \"to byl nasz swiadomy wybor\" czyli swiadomie skazali dzieci na biede...

Gość prymitywne te wasze myslenie
czy masz jedno dziecko czy 15 bieda moze cie dotknąć w kazdej chwili. Moze ich sytuacja wcale nie byla taka zła gdy decydowali sie na dzieci???? moze bylo o niebo lepiej co? ktos o tym pomyslał? ja tez mam 2 dzieci i chce miec jeszcze 3 przynajmniej :P dzis stac mnie na to ale skad mam wiedziec czy jutro tez bede miala na tyle kasy i zdrowia by sie nimi zająć? skad mam wiedziec czy bede miala za co utrzymac chociaz te dwoje ? nie wiem - a gdybym miala sie tak zastanawiac czy mnie bedzie stac czy nie to bym w ogole nie rodziła bo kto wie co bedzie jutro??????????????

wiesz, 5 dzieci a 15 to jest roznica... tylko baaaaaaaaaaaaaaaaardzo bogaci ludzie moga sie zdecydowac na 15...

prymitywne myslenie - ale bieda nie dopada znienacka, wiele rzeczy sie sklada na to, ze czlowiek ubozeje, i czesto jest to stopniowy proces. a te dwa niemowleta lezace na lozku? przeciez one byly niemal w tym samym wieku:Ota babka rodzila dzieci rok po roku, z jednej ciazy przechodzila w nastepna:Oi watpie, aby kiedykolwiek byli bogaci, skoro mieszkali w takich warunkach, w jakich mieszkali:O

Gość rosssalkinda
prymitywne te wasze myslenie- Chyba na głowe upadłas.Kogo w Polsce stac na pełne utrzymanie 15-rga dzieci bez pomocy kogokolwiek :-)I nie chodzi mi o tych bobgaczy,bo tacy maja rozum i nie opłdza sie jak kroliki.

ja nie widziałam tego reportażu ale odnioslam sie do tego co tutaj napisano i do tego co czesto słysze " to po co im tyle dzieci?" Kiedys zwrociala sie o pomoc finansową rodzina ktora miala 6 dzieci. Maz był kierownikiem żona tez miala wysokie stanowisko i stac ich bylo na ten luksus z dnia na dzien caly zaklad sie posypal i zostali bez niczego .Owszem odlozone cos mieli ale na długo nie wystarczyło to nie ich wina ze zakład ogłosił upadłosc i zostali bezrobotni.

Gość rosssalkinda
prymitywne te wasze myslenie-Napisze jedno.Ludzie ktorych nawet satac na utrzymanie 6-ro dzieci płodza je sa bezmyslni,bo przeciez wiadomo,ze w kazdej chwili mozesz biednym zostac i co wtedy.Dla mnei rodzina normlana to 2 dzieci.

Gość rosssalkinda
prymitywne te wasze myslenie-piszesz,ze ci z 6-rgiem dzieci zostali bezrobotni i zebrali w necie.To lenie,zebracy.Bo jezeli ktos chce utrzymac rodzine,to najgorszej pracy sie podejmie.

Gość plujka mucha
prymitywne - to co innego, ale rodzina z reportazu mieszkala na wsi i zyla z pracy w gospodarstwie dzieci zamiast sie bawic wolny czas spedzaly w polu mowie ci to przykre patrzec na gromadke dzieci z motykami grzebiacych w ziemi, na niemowleta lezace rzadkiem na lozku, na dziewczynki piszace kartki z podziekowaniami dla ludzi, co przysylaja im jedzenie, podczas gdy to rodzice powinni zapewnic podstawowe potrzeby swoim dzieciom, przykro patrzec jak nastolatek z krzywym usmiechem wypowiada sie, ze nie jest tak zle, podcaas gdy pewnie marzy o tym, aby nikt z jego szkoly nie zobaczyl tego reportazu w tv, a najgorsza w tym wszystkim jest mamuska siedzaca i gloszaca wszem i wobec, ze 15 dzieci to swiadomy wybor:O

Gość rosssalkinda
Bo takim ludzim nie powinno sie pomagac.Natura sama by selekcje zrobiła.Pozostałoby jedno,dwoje dzieci i narod by sie nauczył,ze na własna odpowiedzialnosc płodzi stada dzieci.

nie żebrali w necie :( napisalam że zwrócili się o pomoc finansową nie napisałam gdzie do kogo wiec nie przeinaczaj. I pracowali owszem oboje łacznie mieli 3000 tyś zarobkow z czego sam czynsz i oplaty za gaz prąd i wode to 1000 tys zl.

Gość rosssalkinda
prymitywne te wasze myslenie-ja co 2 m-c opłacam ponad 1100 zł rachunkow,bez zadnych rat,bez kredytow.A jest nas tylko 3. Niestety ci co prosza o pomoc to zebraja ui tyle.

Gość rosssalkinda
prymitywne te wasze myslenie-jak rodzina 8 osobnowa płaci sam czynsz i oplaty za gaz prąd i wode to 1000 tys zl.to chyba cos kabinuja z licznikami lub chodza brudni,niedoprani.I chyba w ogole nie przebywaja w domu

nie no to lepiej wywalic dzieci pod śmietnik, topić je. Mordowac zamykac zwłoki w beczkach bo wstyd poprosic o pomoc ? Tyle lat zapierdzielali na panstwo na podatki to mieli prawo do tego państwa w takiej sytuacji sie zwrocic o pomoc. Dzieci nie zawsze są planowane, czasem sie tak stanie mimo zabezpieczen itd i co to znaczy ze trzeba je topic ? Piszesz bzdury.

Gość odpowiedzialne myślenie
Do prymitywne to wasze myślenie Skoro nie wiesz, czy jutro będziesz miała pieniądze na wychowanie dzieci, to nie płodzisz ich 10 tylko 2. W razie kryzysu 2 dzieci jest łatwiej utrzymać niż 10, prawda? To się nazywa O-D-P-O-W-I-E-D-Z-I-A-L-N-O-Ś-Ć i wyobraźnia przy okazji.

Gość plujka mucha
prymitywne no dobra ale co powiesz o rodzinie z reportazu, gdzie 15 dzieci i wszystkie planowane?:O

Gość rosssalkinda
prymitywne te wasze myslenie-trzeba nmyslec,nie tylko teraźniejszoscia,ale takz eprzyszłosciowo.MNie np.stac na 3,4 dzieci,ale po 1 niewolnikiem nie jestem abym siedziała ciagle przy dzieciach,po 2 nawet jakbym poszła do pracy przy takiej gromadce to szkoda mi byłoby dzieci,ze musza od małego dosłownie radzic sobie same,po 3 szkoda mi byłoby mneza,ze musi zabierdzielac na taka gromadke(moj maz zapierdziuela non strop,ale po prostu chce pracowac a nie,ze musi utrzymac taka gromade) A po 4 najwazniejsze.Zabezpieczac sie i nie bedzie bobo.Mam juz tyle lat,ze moge z reka na sercu napsiac,ze jak ktos nie chce dzieci narobic to nie narobi.

ty chyba nie potrafisz logicznie myslec ? A może sie myle:P to ze u ciebie np czynsz kosztuje 500 zł za 38 m2 to nie znaczy ze dwie ulice dalej tez ma tyle kosztowac. Ja place czynszu 600 zł a moja mama mieszka w tym samym miescie i płaci 170 zl ja mam 83 m2 mama 69m2. Wiec widzisz różnice?

Gość anette1234
no 15 razy to raczeej im się przypadkiem nie stało

Gość rosssalkinda
prymitywne te wasze myslenie-ja za mieszkanie płace niecałe 250 zł(38 m2)reszta opłat jest wysoka.