Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ziiiiiiutka

Ciąża

Polecane posty

Gość ziiiiiiutka

Witam ok 2 miesiące temu zaczęłam współżyć z chłopakiem... mam 18 lat... był to mój pierwszy raz...nie do końca udany, ponieważ skończyło się bardzo szybko bo nie mogłam wytrzymać bólu... kochaliśmy się z prezerwatywą...po wszystkim mój chłopak ją szybko wyrzucił... miesiączkę powinnam dostać 2 dni po współżyciu, a nie mam do dnia dzisiejszego... ok miesiąca temu był okresc1 tyg. gdzie rano cały czas wymiotowałam lub miałam mdłości, a teraz mam bardzo dziwne bóle brzucha... z chłopakiem już nie jestem i boje się czy to przypadkiem nie ciąża... ???

Gość studentka położnictwa
pierwszy raz z reguły jest przereklamowany i w większości przypadków nie jest tak koloro jak wszyscy opowiadają, więc się nie martw. Jeśli chodzi o tą miesiaczkę to troszkę nie zrozumiałam. Więc zapytam kiedy miałas ostatnią miesiączkę i kiedy współżyłas?

Gość niechcąca
jeżeli miesiączkę powinnaś dostać 2 dni po współżyciu więcej prawdopodobnie to były Twoje dni niepłodne, jak regularne cykle masz? mieszczą się w wahaniu -2/+2?

Gość ziiiiiiutka
cykle mam co 29 dni zawsze i od 15 lat jak tylko zaczęłam nigdy mi się nie spóźniał :( miesiączkę powinnam miec 18 lutego współżyłam 16 lutego :( ale właśnie dziwne to bo nie przytyłam ani kilograma ale często mam taie wahania w jednym tygodniu kg więcej w drugim mniej... i na nic nie mam siły :( cały czas bym spała

chcesz powiedziec ze ostatnią miesiączkę miałas w styczniu?? ok. 20 stycznia, tak? teraz mamy kwiecień moja droga... jeśli jestes w ciąży, to juz ok. 13/14 tygodnia. Nie robiłas testu??

Gość ziiiiiiutka
dokładnie tak... nie nie robiłam testu... bo jakoś myślałam, że z nerwów mi się spóźnia... bardzo byłam związana z chłopakiem i to rozstanie przeżywałam ale teraz w miarę się pozbierałam... i zaczynam się coraz bardziej bac :(

Gość na bank
to na bank ciaza

Gość belaris
rozumiem Cie w 100%. jestem obecnie w podobnej sytuacji, tylko ja od ostatniego współżycia miałam 2x normalnie okres,a teraz mi się spóźnia. Tyle ze ja nie mam zadnych objawów z tego co Ty wymieniasz. po prostu tylko to opóźnienie. ostatnio miałam sporo stresów na studiach, zdowie taty i ogólnie problemy. mam nadzieję ze to przez to... ale zbieram siły na wykonanie testu. Też rozstałam się z facetem, wiem co czujesz.

Gość ziiiiiiutka
kompletnie nie wiem co robic, a na test nie mam odwagi... teraz siedze i rycze:(

Gość halkaaaa
zrob ten pieprzony test a nie uzalasz sie nad soba!skad wiesz czy nie potrzebnie nie niszczysz sobie teraz nerwow.moze nie jestes w ciazy. sprawdz to bo inaczej wykonczysz sie psychcznie

kochana ty jestes w ciazy lec do lekarza musisz zrobic badania.dziwne z ta prezerwatywa mieliscie ja a wpadlas a moze pekla i chlopak ja wyrzucil,zebys nie widziala

Gość belaris
dziewczyno, przeżywam to samo co ty!:( tez nie mogę zebrac odwagi na wykonanie testu, a byc może jak radzi halkaaa szkoda nerwów,bo to moze nie ciąża.

jak nie zrobisz testu to sie nie dowiesz chybsa ze chcesz czekac az brzuch Ci urosnie to bedziesz pewna. masz racje płacz dalej. jak chcesz to ja Tobie mój okres oddam a ja chce dziecko

Gość halkaaaa
wiem co mowie tez mialam kiedys jazdy tez sie zamartwialam ale zrobilam test i wyszlo na to ze niepotrzebnie sie balam. czlowiek tylko schizuje przez to wszystko.uwierz mi nie warto.zbierz w sobie odweage wykonaj test.predzej czy pozniej i tak sie dowiesz.jesli jestes w ciazy lepiej zebys dowiedziala sie o tym teraz pozniej bedzie jeszce gorzej

Gość belaris
najgorszy jest chwilowy brak wsparcia:( jestem z tym sama bo nie mam odwagi nikomu powiedziec. W tym tygodniu to juz na pewno postaram się zebrac odwagę.

Gość halkaaaa
po co masz mowic komus skoro jeszce nie wiadomo czy to ciaza.zrob test jak najszybciej dobrze Ci radze

Gość ziiiiiiutka
beata to nie jest tak, że jeżeli ja jestem w ciąży to popełnię samobójstwo czy zabije dziecko...bo tak nie jest... urodze je i będę kochała z całych sił chociaż wiem, że to za wcześnie...jestem za młoda... ale człowiek na błędach się uczy:( a co do testu to chyba faktycznie jutro zrobie...

Gość halkaaaa
a skad dziewczyny jestescie?ile macie lat?

Gość ziiiiiiutka
ja powiedziałam o tym przyjaciółce ona mówi, że to ciąża na 100% ale ja jakoś uwierzyc nie mogę:( przecież było zabezpieczenie... :(

Gość ziiiiiiutka
ja mam 18 lat jestem z Wrocławia

Gość halkaaaa
ziutka nie chce Cie martwic ale moja kolezanka tez sie zbespieczala prezerwatywa a teraz jest w 5 miesiacu:/ sam fakt ze nie mialas okresu daje powody do myslenia

Gość ziiiiiiutka
no to nieźle... zostałam sama z brzuchem:(

Gość halkaaaa
jeszce nie z brzuchem nic nie wiadomo ale nastawiala bym sie ze jednak to to. dziwi mnie tylko ze po tym jak nie mialas okresu nie zmartwilo Cie to i ze nie zrobilas testu.lec jutro do apteki i zrob test

belaris, spokojnie... nie masz objawów, tylko to spóźnienie, wiec moze nie będzie tragedii. Zbieraj siły i działaj. trzymam kciuki i życzę powodzenia by posżło po Twojej myśli:) -->ziiiiiiutka... w Twoim przypadku to trochę gorzej, bo brak okresu i te objawy... kurczę zrób test Słońce.

Gość ziiiiiiutka
strasznie się boje:( nie wiem czy dam sobie radę ;( dlaczego nie robiłam testu? tak jak napisałam wyżej... bardzo cierpiałam po stracie chłopaka i myślałam, że to z nerwów :(

Gość niechcąca
ja jutro też robie testy! a wiec nie bedzie sama! pozdro i daj znac jak jutro

Gość nie wiem czy wiesz

Boże Kobieto... uwierz mi, jestem z Tobą! chcesz to daj jakis namiar na siebie, odezwę się na pewno!