Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malwinka0504

czy to ciąża????????

Polecane posty

Gość nickola 85
hej dziewczyny jestem tu nowa 6 kwietnia mialam okres poznie podczas dni plodnych kochalam sie z mezem bez zabezpieczenia (2 miesiac staramy sie o dzidzie), 25 mialm niewiekie plamienia, tydzien po tym zrobilam test ale byl negatywny, 4 maja poszlam do ginekologa ktory stwierdzil ze wszytko jest ok i ze mam powiekszony lewy jajnik bo z niego byla owulacja( boli mnie podbrzusze). 10 robilam kolejny test i tez negatywny miesiaczke powinnam miec 7 mam mdlosci i brak apetytu czy moge byc w ciazy? bardzo bym chciala

Gość nickola 85
caly czs czuse ze jestem w iazy tylko te testy nie wiem czemu sa negatywne prosze o odpowiedz

nicolka... myśle,że możesz być w ciąży:)..ale bądź cierpliwa testy mogą być błędne.. najlepiej idź na betę i na kolejna wizyte do gina:) 3mam mocno kciuki,żeby sie udało:):) bądź dobrej myśli i dbaj o siebie:)

Gość nikola 85
Do dudududuś: Dzieki wielkie bardzo mnie to pociesza, biore folik i mam nadzieje ze @ sie nie pojawi, bo następnym razem bede mogla próbować dopiero w sierpniu bo mąz wyjechał i wróci za 3 miesiace pozdrawiam :)

Gość sool
dziewczyny,a o co chodzi z tym beta z krwi? jak sie nie jest w ciazy to moze byc jakas ilosc tego hormonu we krwi?

Gość sonia11233
witam, a ja nie wiem co mam już myśleć. Od kiedy jak mi sie okres skończył to pobolewa mnie podbrzusze i jest nabrzmiałe i czuje się wlasnie tak jakby zaraz miał by mi sie okres zaczac a przeciesz niedawno mi sie skonczył:( i nie wiem co mam myslec watpie zeby to byla ciąża bo biore tabletki anty. no ale slyszalam o przypadkach gdzie dziewczyny biorac tabl. tez zachodziły, a moze to przez te tabletki mam takie dziwne uczucie?? Jak myślicie??

Gość sool
szczerze to ja mam podobnie,tzn okres mi sie dopiero co skonczyl a mamjakies takie skurcze wlasnie momentami jakby mial przyjsc albo jakby byl.nie wiem o co chodzi,czasami tak mam w trakcie cyklu...mam nadzieje ze tym razem to walsnie TO.moze u ciebie to jest to samo;) skoro bierzesz tabsy to pewnie w ciazy nie jestes.

Gość anula222222222222222
hej rodzice juz poinfoemowani, dobrze trafilismy bo mieli wczoraj rocznice slubu kupilismy male buciki wlozylismy w ladne pudeleczko no i pojechalismy, zdziwieni ze przyjechalismy bo mamay pare km dobrych a jak dalam prezenick to mama ze nie potrzebnie wydalismy kase ale jak go otworzyla to ten usmiech i lzy w oczach trzy razy zamykala i otwierala a ojeciec..... do konca zycia tego nie zapomnie lapal sie za twarz z takim usmiechem caly wieczor dochidzil do siebie.... peikne przezycie, ciesza sie ze wkoncu doczekaja sie wnuka i napewno nie zapomna tej rocznicy slubu ale sie rozpisisalam.. troszke brzuszek mnie boli wcale nie takie troszke, i mdlosci lekkie sie pojawiaja. a Wy jak sie dzis czujecie??

Gość nickola 85
do anula222222222222222 Hej mam pytanie bo przeczytalam ze ostatni okres mialas 7 04, ja mialam 6 04, i jak bylam u ginekologa 4 05 to nie bylo widac czy jestem w ciazy a 10 robilam test tylko ze wiecorem bo nie moglam doczekac do rana i jest negatywny ale mam bole w dole brzucha mdlosci i powiekszyly mi sie piersi powiedz jak to bylo z toba masz juz jakies dolegliwosci? nie wiem czy mam robic kolejny test nie chce znowu zobaczyc tylko jednej kreski :( bardzo chce miec dzidziusia

nickola85 u mnie to bylo tak ze ja od samegopoczatku podejrzewalam bo kochalismy sie w owulacje 8 dni po owulacji zrobilam bobo test i wyszly dwie kreski ale ta druga taka slaba i po czasie, na nastepny dzien zrobilam 2 i tez dwie slabe, na 3 dzien kupilam z innej firmy wyszla jedna, na nastepny dzien nie moglam wytzrymac i poszlam na badanie beta hcg grubo ponad norme polecam ci te badanie jest bardzo czule, zrobisz w laboratorium ja placilam 25 zl i wynik mialam w ten sam dzien, malo tego jak nie mialam jeszce wyniku bylam u lekarza i ten nie widzial ciazy macica byla nie powiekszona i twarda ale nie wykluczyl, a ja w ten sam dzien pod wieczor poszlam z badaniem to mowil ze ciaza moze byc z takim wynikiem to byl piatek, kazal mi powtorzyc test w pon jesli nie ebdzie okresu no i wczoraj juz dwie grube wyrazne krechy, ja wczesniej nie mialam wiekszych dolegliwosci procz rozdraznienia dopiero teraz mam lekkie mdloci i boli mnie brzuch, jesli masz takie objawy i nadal nie masz@ to mzoe byc ciaza zrob dla spokoju albo test plytkowy napewno juz wykryje polecam ci bobo test kosztuje 10zl sa czule bardzo, ja mialam zawsze regularne miesiaczki wiec jak zaczela sie spozniac to bylo juz pewne nie wiem jak z cyklami ejst u ciebie

a jak bylas u lekarza 4.05 to bylo troszke za wczesnie zeby mogl cos zobaczyc......

Gość nickola 85
do anula222222222222222 cylke mialam zawsze regularne 28-30 a teraz chyba juz 35 kupie dzisiaj ten bobo test i zrobie nie wim czy sobie to wmawiam bo tak bardzo chce ale caly czas mnie mdli wczoraj przez to nie moglam zasnac nawet teraz jest mi nie dobrze pozdrawiam :)

hej Wam:) nickola, popieram anule, zrób sobie betę:) powodzenia!:) tak sobie czytam i mysle,że w sumie jak byłam wtedy w szpitalu to mogł nic nie wykryć lekarz..mówił tylko,że macica mała, twarda...ale,że nic nie widzi... Szczerze to już nie chce o tym mysleć, że mogłam być w ciąży, tylko że nie wykrył i że testy były robione za wcześnie... A teraz to i tak mam już @, bardziej obfitą niż zwykle..ale piersi już nie bolą za bardzo... Pocieszam sie,że sobie to tylko wmawiałam i że to hormony. A czy to drugie, to sie okaże za 2 tygodnie, bo idem do gina wtedy:) Niestety długo trzeba czekać na wizyte, miesiąc mniej więcej :/

ja trafiłam do lekarza po 3 dniach od spodziewanej miesiączki i jak mnie badał to od razu powiedział ze test domowy prawdę powiedział i że jestem w ciąży. Oczywiście każda z nas jest inna i macice też się różnią. Poza tym mój mały jest taki wielki że już gin mówi o cesarce wiec może miesiąc po ostatniej miesiączce był większy niż norma przewiduje dlatego było czuć zmiany. haha a test bobo właśnie mi nie wykrył ciąży :) ale robiłam przed okresem, tak czy inaczej lepiej iść zrobić badanie krwi :) widziałyście dziś w dzień dobry tvn pogadankę o piciu alkoholu w ciąży??? 2 dni temu wypiłam łyk piwa i po dzisiejszym programie obiecałam sobie że nawet nie powącham alkoholu, a przy okazji ten facet ginekolog to lekarz do którego jeżdżę na usg i u niego robiłam test papp-a

nie oglądałam niestety ale już sobie wyobrażam co tam opowiadali... Każda dawka alkoholu szkodzi dziecku, to jasne, bo niby czemu miała by nie szkodzić? jeszcze to takie małe maleństwo bezbronne.. No ale co tam ciekawego mówili??

hmm a w ogóle jak tam Wasze samopoczucia? Musze komuś ponarzekać, wypadło na Was ;) ...boje sie wyników badań u ginekologa, bo wiecie same, jak człowiek nie wie, co mu jest to sie jeszcze bardziej stresuje..;/ pochwaliłam piersi to znowu bolą...\"nie chwal dnia przed zachodem...\";) jestem ciekawa co po @ bedzie, czy przejdzie mi całkiem, czy znowu sie nasili... kurcze, a z tym prezentem na rocznice ślubu to rewelacja!! :) Gratuluje:)

W tv mówili że nawet kieliszek alkoholu może spowodować nieodwracalne zmiany w płodzie. I o dziwo piją nie tylko kobiety z tak zwanego marginesu ale też takie wykształcone i na tak zwanym poziomie.

bo może kobiety myślą,że jak troszeczke sie napiją, to co tam... nie zaszkodzi.. no a jednak... No wiem, że mam dobrego lekarza, ale niestety musze znaleźć też drugiego od sprawy nadżerki, bo moja lekarka nie ma umowy z NFZ a nie bedę bulić za zabieg 400zł.. hehe..do jednego lekarza z piersiami, a drugiego z nadżerką..dobre;) aha, a może te piersi są powiązane z tym drugim? wie ktoś, słyszał ktoś?

Gość malwinka0504
hej kochane, jak tam samopoczucie? ja kupilam dzis sobie oliwke dla dzieci, zeby nie uzywac tych sztucznych balsamow, bo podobno efekt po oliwce bedzie lepszy, bo ostatnio mam sucha skore bardzo. a co u Was? dududs trzymaM kciuki! :) ja czwartek i piątek mam wolne to sobie badanka zrobię ponownie w czwartek :) a tym razem kupilam nie sterylizowane pojemniczki na mocz, to czym je umyc przed? ;/ ale ze mnie sierotka :D buziaki

duduś nie wiem czy jest jakieś powiązanie, a w ogóle może zamiast wypalać lepiej lekami zwalczyć??? zawsze miałam taką nadżerkę że sama się leczyła :) taka mała zawsze mi się pojawiała. malwinka skoro sterylne to już nie myj ale też wcześniej nie otwieraj. A to przez to zapalenie badanie robisz?? czy tak chcesz dla kaprysu się badać co tydzień;) a wiesz że oliwkę stosuje się na mokrą skórę :)

Gość sool
dziewczyny,a czy jutro jak ju zbede u gina to jest mozliwosc ze ona nie wykryje ciazy mimo ze ona jest? okres przed tym co mialam teraz ,mialam 7 kwietnia pierwszy dzien,to by chyba liczylo sie od tamtego okresu nie?;) wiec...czy jest taka mozliwosc w ogole?czy jak powie ze ciazy nie ma to juz moge byc pewna?;)

Gość sool
nie zrobilam bo rano tak padalo ze nie dalo sie wyjsc z domu;)a jestem sama na posterunku akualnie,bez samochodu a badania robia u mnie tylko w godz 7-9;) moze to znak heheh,zebym na darmo pieniedzy nie wydawala;P juz chyba od ciglego 'macania' sie boli mnei wsyzstko w burzchu;D

Gość sool
o ile powie....a jak jest za wczesnie jeszcze? nie dooooczeeekkaam sie,beede brala tabsy chyba jak juz bede wiedziec ze wszystko jest ok,co prawda taka sytuacja zdarzyla nam sie po raz pierwszy ale chyba nie chce juz ryzykowac kolejnej..

mnie zbadał po 3 dniach od spodziewanej miesiączki i wyczuł, więc i tobie powie czy jesteś w ciaży, a jak będzie mieć wątpliwości to wyśle cię na badanie

Franka, ale nie lepiej wymrozić i mieć z \"głowy\"?? ale to pewnie zależy od wielkości.. zobaczymy, co powie lekarz, najpierw cytologia, wyniki do jakiej grupy należe(1.zdrowa, 2.zmiany zapalne, 3.zmiany przed nowotworowe, 4. rak). -zakład,że do 2giej:), potem na pewno badanie hormonów, może usg..i takie tam...ale co tu bede śmiecić ;) Ważne, żebyście Wy i wasze maluszki miały sie dobrze:) sool- normalnie nie panikuj;) spokojnie, ze stresu może sie dużo dziać, a psychika też lubi płatać figle.. wyluzuj:):) malwinka- też tak słyszałam ale to pewnie nie jest reguła, za to warto chociażby ze względów mniejszej ilości sztucznych składników używać oliwke.:)

nie preferuję wypalanek bo podobno to boli :( ale jeśli po jednym zabiegu jest już spokój to może warto zamiast wsadzać sobie czopy :) ja do ciała używam balsamu z apteki cetaphil md, jestem alergikiem dlatego taki wybór, ale zamierzam kupić olejek ze słodkich migdałów na brzuch żeby rozstępów nie mieć albo je zminimalizować. Koleżanka jest modelką w Mediolanie i urodziła bliźniaki i to ona mi poleciła ten olejek, ponoć wszystkie modelki go stosują. w każdym razie koleżanka nie ma ani jednego rozstępu :) dududuś ale my chcemy żebyś tu nam pisała co u ciebie :) i wcale to co piszesz nie jest zaśmiecaniem :)