Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malwinka0504

czy to ciąża????????

Polecane posty

qr... ale ta baba jest.. dzwoniłam do lekarza no i powiedziała,że nie ma potrzeby żadnych badań hormonalnych robić, bo to może sie tylko woda w organizmie gromadzić, zaleciła tabletki Kastagnus i mam do niej przyjść.. nie no ale chyba zmienie lekarza... taka nie miła była,że zraża do siebie ludzi.. masakra..

"może" !!! a może warto zrobić badania niż faszerować się czymś co może być niepotrzebne, pomyśl nad innym lekarzem

ale i tak zrobie badanie na dwa hormony..te co wcześniej pisałam... nie ma bata!;) zmienie, zmienie... i nie u siebie w mcowości ale w Kraku, gdzie nie bede miała większych problemów a jest wielu dobrych i polecanych.

Gość malwinka0504
czesc dziewczynki :) wlasnie wzielam prysznic, uzylam oliwke do ciala zawinelam sie w milusi reczniczek i poczytam troszke do egzaminu sobotniego:( stawy.. hm.. ja poki co czasem odczuwam lekki bol kregoslupa. ale bede uwazac, a jutro z rana pojde na tą krew i mocz znow :( ale zauwazylam, ze brzusio mi się zaokrąglił :P ale poki co nie zwracam, tylko rano mam mdlosci czasem. a jak poza stawami Franka? dudus a co u Ciebie? jak mi sie uczyc nie chce, masakra ;( buziaki

Gość sool
no dobra dziewuchy,co mnie obgadujecie;)mam wiadomosc kotra was pewnie nie zdziwi,a mianowicie nie jestem w ciazy;P wiem ze panikowalam strasznie i juz sobie obiecalam ze na przyszly raz bede bardziej przygotowana,w sensie przyjme to ze spokojem;) i wzielam recepte na tabsy anty,a te bole brzucha to jajniki drobnopecherzykowate kotre moga tak wlasnie pobolewac;) przepraszam za wprowadzenie chaosu na forum bede zagladac by dowiedziec sie co u was i jak malenstwa sie rozwijaja w brzuchach;) wytrwalosci w 'rozkoszach' ciazy wam zycze:) i trzymam kciuki za pomyslne rozwiazania;)

sool szkoda że się ze mną nie założyłaś :P No ale dobrze że już wiesz że jesteś spokojna i pewnie szczęśliwa i koniecznie tu zaglądaj :) ja poza stawami czuję się rewelacyjnie, troszkę zmęczona i wiecznie skopana przez syna ale to drobiazgi ;) dostałam dziś książkę pocztą, kupiłam na allegro \"album dziecka\" i troszkę łezka mi sie zakręciła bo jest taka słodka że szok. Wkleja się tam zdjęcia dziecka, zdjęcia z usg, opisuje się kiedy mama z tatą się poznali i takie tam, jak jest jeszcze na allegro to zaraz link wyśle :)

no fajnie, a ja idem juz spac, chce sie w koncu wyspac... dobranoc wszystkim i do jutra:*:*

cześć dziewczynki !!! jak samopoczucie w tym pięknym słonecznym dniu :) ja znów jak co dzień zmęczona mimo otwarcia niedawno powiek ;) a ból stawu z kolana podzielił się i boli mnie także lewe ramię :( Ale za to cieszę się bo znów brzuch strasznie mocno podskakuje i idę na kolejne spotkanie do szkoły rodzenia :) miłego dnia wam życzę :)

Gość proszę o odp
dziewczyny czy odrazu po miesiączce moge zrobić test??

Gość proszę o odp
dudus ale mi chodzi czy po krwawieniu, po miesiączce??

tak w ogóle to witam:) u mnie samopoczucie nie dobre, bo caly czas chodze zła i nabuzowana..;/ jutro zrobie te badania bo mam wolne od zajęć:)

popieram Franke, nie ma sensu robić,skoro miałaś normalną miesiączkę. A jeśli myślisz,że możesz być w ciąży bo jakieś objawy nie dają Ci spokoju to różne hormony są odpowiedzialne za objawy podobne do ciąży. Wiec nie rób testu, chyba,że dla spokoju. Lepiej udaj sie do dobrego gina, może faktycznie to cos z hormonami.

Gość malwinka0504
dzien doberek dziewczynki! :) dudus coz to za zly nastroj? :( ja bylam na badaniach, prawie zemdlalam, ale no coz... teraz zbieram sily i zaraz do nauki :(

a nic sie nie stało, po prostu wstałam chyba lewą noga..;/ może popołudniowy spacerek z chłopakiem pomoże mi sie odstresować:) a co tam u Ciebie, oprócz bólów stawów:( ??

malwinka szkoda że tak daleko ode mnie mieszkasz bo bym cię wspierała swoim bolesnym ramieniem na pobraniu krwi ;) a ty dududuś idź spać i wstań jeszcze raz ;) może wstaniesz prawą nogą :) a u mnie to nic nowego kolejny dzień siedzę w domu i się nudzę ale nie chce mi się pracować. Dlatego też siedzę w necie ciągle :)

hehe.. no nie moge teraz spać.. a mi sie uczyć nie chce, jeszcze za godzine mam kartkówe..hihi.. ale na szczęście prosta:) qrde, najgorsze to jest to,ze szkoda mi kasy na badania, zeby zrobic..;/ w końcu jakbym miała wydać ze 100 zł na panel hormonów to nie wiem..;/ a powiedzcie mi.. wziac te tablety kupic?? qqnijcie i doradzcie.. http://www.domzdrowia.pl/36396,castagnus-tabl-30-tabl.html

hihihi to na menopauzę ;) staruszko :P ale tak bez jaj, myślę że warto, jeśli masz jakieś kłopoty to pobierz, zobaczysz jak się po nich czujesz i poprawi się twoje ciałko po nich. albo wstrzymaj się i idź do innego lekarza

Gość malwinka0504
ja wlasnie dzwonilam do lekarza, bo nie moge jutro pojsc na wizyte do niego z tymi wynikami i bede musiala do niego na oddzial jechac, a mam 70 km i w czasie pracy, ale jakos sprobuje teraz malenstwo najwazniejsze:) a i Franko zaczelam uzywac lactacyd :) jak mi sie nie chce uczyc ;( cos strasznego..

lactacyd jest świetny, po porodzie będę używać tego bardziej leczniczego :) jak ja się cieszę że już się nie muszę uczyć, ale bardzo żałuję jednak że nie poszłam na studia. Może z synem pójdę na jakąś uczelnię ;) nigdy nie jest się za starym na naukę ;)

Gość anula222222222222222
dziewczyny w ktorym tygodniu mialyscie pierwsze usg?

juz po kartkowce, ale nam gosciu zrobił kosmos.. no nie spodziewalam sie..;/ ale jaja, nawet nia zauważylam,że mnie juz piersi nie bolą!!szok!!(ale nie chwale,żeby nie było, dnia przed zachodem:P) A jak dalej bede tyle jesc(apetyt za trzech normalnie-nienormalnie) to bede gruba :P Wiem, wiem, narzekam:P ale czasem lubie tak;) mawinka, dasz rade!:) 3mam za Was kciuki:)

w zasadzie jeśli ciąża przebiega prawidłowo robi się 3 razy usg w tygodniach około 12, 22, 32. Robi się częściej gdy się wykonuje dodatkowe badania takiej jak ja miałam test papp-a. Ale ja ponieważ miałam krwawienie miałam robione usg wcześnie bo na przełomie 5 i 6 tygodnia ciąży. dudududś a z czego ty ta kartkówkę miałaś???