Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość All about money

Zauwazyliscie, ze osoby malointeligentne sa slabe z matematyki i fizyki

Polecane posty

buhahahaha, większość wypowiedzi w tym topiku świadczy o tym, że większość z Was ma na bakier z LOGIKĄ, kochani :P przyjrzyjcie się dobrze tematowi tego topika, bo go najwyraźniej nie rozumiecie. jeśli o mnie chodzi, zgadzam się z nim w pełni. tylko najpierw zastanówcie się chwilę nad tymi dwoma stwierdzeniami: 1) osoby mało inteligentne są słabe z przedmiotów ścisłych - taki jest temat. 2) jak ktoś jest słaby z przedmiotów ścisłych, to na pewno jest mało inteligentny - to jest wasz BŁĘDNY wniosek z tematu, który wcale z niego nie wynika! zdanie nr 1 wcale nie wyklucza tego, że ktoś może być słaby z prz. ścisłych, a mimo to być bardzo inteligentny. mówi tylko o tym, że jak ktoś jest mało inteligentny, to jest słaby z tych przedmiotów, a nie mówi nic o osobach inteligentnych. więc już się tak nie podniecajcie :classic_cool: 🖐️

anyżówka * Dobra masz nas. Wygrałaś więc stawiasz nam wódkę :P

"Przymiotniki złożone z członów nierównorzędnych znaczeniowo, tzn. takie, w których główne znaczenie zawarte jest w członie drugim, natomiast człon pierwszy określa bliżej to znaczenie, pisze się łącznie, np. małointeligentny" MAŁOINTELIGENTNY Znać ZASADY własnego języka to podstawa.

Juliusz Cezar - Ja nie sram. Jestem bardziej humanistą, a na Politechnice na wydziale elektroniki i technik informatycznych miałem ocenę 5 z matematyki 🖐️

Gość teher i an
Osoby ze zdolnościami matematycznymi są może bystrzejsze i logiczniej myślą, ale to humaniści (nie mówię tu o pseudohumanistach) są uważani za inteligentniejszych. Choćby w przykładzie zwyczajnej, codziennej rozmowy, która pojawia się z każdej strony życia, to humaniści górują nad innymi.

" Juliusz Cezar - Ja nie sram. " Szokujące wyznanie :D , to jak ty wydalasz ? :p Swojego czasu chodziły na kafe plotki ,że tylko piękne kobiety nie robią kupy :classic_cool: zapodaj foto :p

ale mamy wiele roznych inteligencji: http://pl.wikipedia.org/wiki/Inteligencja_(psychologia) a wy pdo lupe bierzecie tylko ta zdolnosc uczenia sie czy logicznego myslenia ja np jestem typowym umyslem scislym, ale nie mam problemu np z interpretacja wiersza. jedno nie wyklucza drugiego, tylko w roznym stopniu ma rozwiniete poszczegolne typy inteligencji

język polski - poczytaj ze zrozumieniem o semantyce, zacznij analizować język, a nie posługiwać się bezmyślnie słownikiem na zasadzie I'm slow= I'm free

fajna teoria bo jestem dobra i z fziyki i z matmy :D ale wydaje mi się każdy powinien robić to co lubi, po co humanista ma się głowić jak nie rozumie fizyki. niech każdy robi to co umie najlepiej :)

odwrotna analogia - chyba operujesz matematyką z gimnazjum :O Ciekawe jak powyprowadzasz wzory na całki krzywoliniowe.