Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pauulina_k.

Egzamin gimnazjalny, kontrowersyjne zadanie.... Co o tym sądzicie???

Polecane posty

Gość pauulina_k.

Pierwsze zadanie – o walcu. Dobrze obliczyłam wyszło mi 7,84 razy 3,14 i zaokrągliłam to do 3 razy 8 i to jest osiem. Z tym, że w odpowiedzi napisałam, że wynik jest w przybliżeniu. Tymczasem wynik poprawny jest 25, bo dokładnie to jest chyba 24,6 a należało przybliżyć do 1l, więc 25l. Ale to był kosz na śmieci. I prawidłowo rozumując to chyba należy zaokrąglić w dół, gdyż: ZAKŁADAJĄC TEORETYCZNIE - GDYBYŚMY MIELI WRZUCIĆ DO NIEGO ŚMIECI O OBJĘTOŚCI DOKŁADNIE 25L – NIE ZMIEŚCIŁYBY SIĘ! Tak logicznie rzecz biorąc kto by tam mierzył objętość śmieci, ale w tym zadaniu uważam to za istotny szczegół i wg. mnie to jest bardzo kontrowersyjne zadanie! Jak sądzicie??

Gość blah blah blah
aleś ty mądra 😴

Gość pauulina_k.
‘’i to jest osiem’’ – hehe :D coś musiałam nie tak wcisnąć, że się 8 pojawiło :), a oczywiście to jest 24. ;)

Gość pauulina_k.
ale jeśli chcemy, żeby śmieci nie wystawały i nie wyglądało to nieestetycznie??? Albo jeśli chcemy zamknąć kosz, to jeśli śmieci będą wystawać to nie da się tego zrobić... :o

nie przejmuj sie:) napeweno bedziesz miec wyskoką średnia i dostanesz sie do dobrego LO:)

Gość a to bylo zadanie z matematyki
??

Gość a to bylo zadanie z matematyki
a no jesli z matematyki to jak juz ktos napisal, zaokraglamy wg zasad matematycznych a nie wg tego co jesr praktyczniejsze i zyciowe;)

Gość garnet
już tu kurwa wczoraj byłaś. zjechali cię to przyszłaś dzisiaj? przestań przeżywać jak żyd okupację i ludziom dupę zawracać, gimnazjalistko 💤

Gość pauulina_k.
Gdyby to był problem praktyczny – wydaje mi się, że to zadanie jest z matematyki, bo trzeba było wykorzystać wzory z matematyki i dużo liczyć, ale z drugiej strony nie zgadza się zadanie z domkami. Bo w takim razie zadanie z domkami jest problemem praktycznym, a to nie. Ja niepotrzebnie policzyłam jeszcze pole tego drugiego boku, którego to była ściana. Heh wygląda na to, że tam, gdzie powinnam zastosować praktyczne rozwiązywanie problemów tego nie zrobiłam, ale tam gdzie nie powinnam tego była robić... :) Ale tu też jest sprzeczność... W jednym zadaniu problem praktyczny a w drugim teoretyczny... No i skąd ja mam wiedzieć gdzie co zastować???? ;) hehe :) Ale jest dobrze, zadowolona jestem bardzo. :)

Gość pauulina_k.
garnet - o co ci chodzi trollu jeden?????!!!! Nie byłam wczoraj na tym forum, jestem tutaj pierwszy raz, skąd ty możesz wiedzieć że ja tu byłam??? poszukaj mojego nicku i sie dowiesz że mnie nie było. jeb się cieniasie ku***!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I wypierdalaj z mojego temtu ch***!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

to może należało czytać dokładnie polecania :O bo z domkami, o cokolwiek by chodziło, pewnie było wyjaśnione jak masz wszystko uwzględnić :O 🖐️ 7,84 razy 3,14 = w zaokrągleniu 25 i z tym się kłócić nie możesz :P a ta mwczesniej też pewnie wszysko pisało :D

Gość garnet
wyobraź sobie, że mam fotograficzną pamięć słowa pisanego 😴 a ty masz widocznie rozdwojenie jaźni, ewentualnie zanik pamięci krótkotrwałej skoro nie pamiętasz, co robiłaś wczoraj. a "jebać się" to możesz kazać swojej matce 🖐️

bo zaokrągliłaś nie w tym miejscu gdzie powinnaś. Zaokrągla się WYNIK czyli: 3,14 x 7,84 = 24,61 co w przybliżeniu daje 25l do 24 mogłabyś zaokrąglić gdyby wynik był np. 24,49 już wiesz ? :)

Gość upppppppppppppppp
też pamiętam, że pisała i się wypiera. Typowe dziecko Neostrady :P Ale z wiekiem może jej przejdzie. Miłej nauki ;)

Gość pauulina_k.
W takim razie twoja pamięć cię zawodzi dupku! Szczaw z ciebie ham i tyle. Oceniasz ludzi a wcale ich nie znasz! Jeb się ty popierdoleńcu jednen razem z twoją dmuchaną lalą, którą właśnie teraz pieprzysz niedorobieńcu! Lecz się!!!!!!!!!!!

Gość pauulina_k.
upppppppppppppppp popierdoleńce z was jakich mało. Psychiatra już na was czeka!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość garnet
się uśmiałam. i jestem kobietą, gówniaro, więc upraszam się o odpowiednią odmianę wyrazów, chociaż tyle możesz dla mnie zrobić :D

Gość pauulina_k.
O a co to nagle wam mowę odebrało????????!!!!!!!!!!!!! Oskarżać innych to każdy mądry!!!!!!!!

Gość pauulina_k.
O a co to nagle wam mowę odebrało????????!!!!!!!!!!!!! Oskarżać innych to każdy mądry!!!!!!!!

Gość bsvsnejhg
wiesz co dziewczynko idz ty lepiej do lekarza pierwszego kontaktu bo sie zachowujesz jakbys przedawkowala marsjanki ;P

Gość optioOxD
typowy pokemon xD

Gość kudi chicks
"sie zachowujesz jakbys przedawkowala marsjanki" :D :D :D

Gość pauulina_k.
I jestem kobietą gówniaro - ja nie jestem gówniarą, tylko nastolatką, a Ty jesteś szmatą a nie kobietą! Nadajesz się tylko do wycierania podłóg!!!!!!!!!!!!!!

Gość upppppp
Nie mam zamiaru wdawać się z Tobą w duskusje, bo widać, że jedyne czym operujesz to przekleństwa i wyzwiska. Najlepiej jest Ciebie ignorować, a więc to robię. Więcej już się do Ciebie nie odezwę. ;) Swoją drogą przerażające jest to co dzieje się w dzisiejszym czasie z młodzieżą/dziećmi. Strach co będzie później.

Gość hihihihihihi
skończ już ten bełkot, bo się poplujesz :D

Gość pauulina_k.
Ja się tylko bronię! Ja nie zaczęłam wyzywać innych że podają się za niewiadomo kogo! Ja się kulturalnie zapytałam co sądzicie o tym zadaniu, a jakaś idiotka was nastawiła przeciwko mnie!!! P.S. wiesz co dziewczynko idz ty lepiej do lekarza pierwszego kontaktu bo sie zachowujesz jakbys przedawkowala marsjanki ;P - Ty za to nałykałaś się za dużo tabletek antycellulitowych, przeciwzmarszczkowych. I chyba zapożyczyłaś od swojego faceta Viagrę, bo pieprzysz jak oszalała!!! Idź lepiej zrób sobie kolejną maseczkę bo facet nie będzie chciał na Ciebie spojrzeć i zostawi Cię dla zgrabnej siedemnastki nędzny babsztylu!!!

Gość pauulina_k.
Dobra, żadna z was już nie potrafi się obronić??? Zatkało??? Uderzyłam w słaby punkt??? Na następny raz - nie oceniaj innych po tym w jaki sposób piszą. Jak widzisz ja nie jestem jakąś dziewczyną o którą wy piszecie. Nie wiem kim ona jest, jak pisała ani skąd się wzięła i mam to w d... Jestem sobą i tylko sobą, a wy mi zarzucacie że nie jestem. Idę stąd, bo jeszcze zwariuję tu z wami - jesteście nędznymi, pustymi idiotkami. Uważacie się za nie wiadomo kogo bo macie już dowód osobisty i skończone 18 lat. Tyle, że posiadanie dowodu nie daje gwarancji że jesteście dojrzałymi osobami! JA NIE MIAłAM ZAMIARU NIKOGO URAźIć, ALE JEśLI KTOś DO MNIE ZACZYNA Z WYZWISKAMI DLACZEGO MAM NIE ODPOWIEDZIEć TYM SAMYM? MAM DAWAć SOBIE W DUP... WCHODZIć???? chCIAłYBYśCIE!!!!! iDźCIE LEPIEJ SPRAWDZIć POCZTę SWOJEGO FACETA, BO JEśLI TAKIE ZAWSZE JESTEśCIE TO NA PEWNO DłUGO Z WAMI NIE WYTRZYMA!!!! tYLKO RZżęDZIć I OCENIAć INNYCH POTRAFICIE A DO ROBOTY NIE MA NIKOGO, ZAMIAST SIEDZIEć NA CAFE ZAJęłYBYśCIE SIę DOKSZTAłCANIEM SIę, BO SZKODA O WAS GADAć NAWET. iDę JUż OD TEJ BANDY NIEWYżYTYCH ZAKOMPLEKSIONYCH BABSZTYLI. NARA WAM SUKI! (NIE TYCZY SIę TO WSZYSTKICH KOBIET NA CAFE, LECZ TYLKO NIEKTóRYCH!!! )

Gość raczej to ty
Jesteś idiotką. Proste zadania o śmiecietniku i domkach zawaliła HAHAHAHA!!! Oj, mało będzie punktów z egzaminu, maluuuutko :classic_cool: A nikt Ci nie odpisuje ponieważ -(patrz pierwsze moje zdanie). Żegnam!