Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość budyń z sokiem mallinowym

CO SĄDZICIE O MŁODZIEŻY W NIEMCZECH? CZY SĄ DUŻE RÓŻNICE? PROSZE O OPINIE

Polecane posty

czesc,kobietki ;) może w skorcie opowiem o co chodzi, mam 17 lat, i w maju jadę na wymianę do niemiec, do kassel... to moj pierwszy wyjazd za granice, bardzo sie ciesze... mam tam mieszkac u rowiesniczki, a potem ona ma przyjechac na tydzien do mnie... bardzo sie cieszylam, niestety dzis kolezanka zasiala we mnie ziarenko niepokoju:( otoz zaczne od tego, ze jestem raczej z malo zamoznej rodzinki- mama jest na rencie, a tata pracuje jako kierowca... dosrabiam sobie roznoszac ulotki, i raczej nie narzekam;) jestem wesola, mam wiele przyjaciol, i nie przeszkadza mi brak markowych ciuchow, kosmetykow, fajnej fryzurki... koleżanka powiedziała, że tamtejsze dziewczyny sa calkiem inne niz tutaj:(wystrojone, maja mase kasey, ciuchy , imprezuja, itd na wyjazd mam 60 euro (zarobione plus babcia :P) a ona powiedziala, ze na pewno mi to nie starczy, po drugie, że ta dziewczyna na pewno przestraszy sie warunkow, jak przyjedzie do mnie ;( (nie mamy w domu pokoju dla gosci, myslalam, ze nie bedzie problemu, jak bedzie spala ze mna w pokoju...mamy tez tylko jedna lazienke na 6 osob)...teraz martwie sie, czy dobrze zrobiłam... może macie rodzinke? znacie kogos z niemiec? prosze o wypowiedzi, i całuje;*

Gość rtyty
tak, niewatpliwie niemcy sa kulturalniejsi, milsi, przy nich mozesz czuc sie swobodnie (pisze rowniez o podlotkach)

. . . może i masz troszke racji? ja mam kuzynkę w niemczech, któa ma 15 letnią córkę... dziewczyna wygląda na 22 lata. tlenione włosy, bardzo mocny make up, palenie papierosow, nocne imprezy, itd... wspłóżycie od 14 roku zycia, to normalka, niemki maja do 21 roku życia tabletki antykoncepcyjne za free, i łykają je jak tic taki ale oczywiscnie nie chce uogólniać

Gość rtyty
to moze w innych kregach sie otaczamy :P

Gość bez paniki
hej mieszkam w niemczech od jakiegos czasu i bez przesady ale az tak zel nie jest. mnie osobiscie najbardziej draznia niemcy pochodzenia tureckiego, ale to moje prywatne odczucie. widzialam wielu zupelnie normalnych dzieciakow i mniej normalnych dokladnie tak jak w Polsce , wiec nie masz sie co bac. najwiecej zalezy od ciebie , piszesz ze jestes mila i otwarta wiec nie powinno byc problemow a tu tez nie wszyscy maja kupe kasy. a 60 eoro starczy zalezy od tego co chcesz z tym zrobic . na lody pizze i nawet jakis ciuch spokojnie . a co do twoich warunkow mieszkaniowych, nie bedzie tragedia mieszkanie w jednym pokoju z osoba ktora sie juz zna. zreszta ja mysle ze na wymiany uczniow nie wybieraja sie osoby ktroe maja wygorowane wymagania. baw sie dobrze:)

;) dziekuje, za rady, pieniazkow moze jescze cos nazbieram, nie chce za bardzo brac od rodzicow, bo maja teraz troszke wydatkow:) dziewczynki martwie się, bo ja ubieram dzinsy,koszulke, adidasy...a jak trafie na taka lalunie;(

Gość ksennaaa
Ja mieszkam od prawie 19 lat w Niemczech. Wbrew opini jaka maja na swiecie, sa to cudowni, otwarci ludzie, kompletnie nie zwracajcy uwagi na Twoj status materialny. Marowymi ciuchami nikomu tu nie zaimponujesz, nikt na to nie zwraca uwagi. To wlasnie polskie, zakompleksione lalunie lansuja sie, i probuja zaimponowac innym ciuchami i wygladem. Zapewniam Cie, ze tu sie z tym nie spotkasz.

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Niemcy uwazają polaków za dziadów i zlodzieji- odczujesz to na każdym kroku... nie jedź....

Gość pracowałam w niemczech i dla
mnie ta młodziez to rozpuszczona ,rozwydrzona banda ...:o byc moze generalizuje ale mam takie doświadczenie ...i ten ich strasznie hałasliwy sposób bycia :O

Niemcy to straszne prostaki, a Polaków traktują jak ludzi gorszej kategorii, wyrażają się o nas z pogardą i w ogóle jestesmy dla nich istotami z III świata. Pracowałem 2lata z niemcami w Polsce i niemiecki inżynier z 10letnim doświadczeniem ma wiedze jak student zaoczny co śpi na co drugim wykładzie. Po za tym niemce to pijaki i brudasy, a bez instrukcji to se nawet dupska nie wytrze bo sam nie wpadnie jak to się robi, z kreatywnością to są na bakier. Co do wyglądu to są strasznie spedaleni, 3/4 z nich nosi kolczyki co mnie śmieszy, takie eltony johny tam łażą. Jak ich obserwowałem to nie mogłem się nadziwić, że takie głupki i cioty 60lat temu podbili kawał europy.

Gość gmjdtyktudki

Gość freeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
daj spokoj z obawami, jak sobie przypadniecie do gustu to bedzie sie cieszyla, ze mieszka z Toba w jednym pokoju i mozecie sobie gadac i wyglupiac sie do pozna. MIeszkam w Niemczech i musze powiedziec, ze tylu tak zyczliwych ludzi nie spotkalam w Polsce w ciagu calego zycia co tu w kilka lat... Markowe ciuchy malo kogo interesuja, Niemki ubieraja sie praktycznie i na luzie. Nie daj sobie popsuc przyjemnosci i radosci z wyjazdu!!!

Gość gmjdtyktudki
Niemcy sa statystycznie wyżsi od polaków, faceci ładniejsi potwierdzone

Gość gmjdtyktudki
"MIeszkam w Niemczech i musze powiedziec, ze tylu tak zyczliwych ludzi nie spotkalam w Polsce w ciagu calego zycia co tu w kilka lat..." chyba zartujesz :o Niemcy nienawidzą Polaków i na każdym kroku spotykałam sie z pobłazaniem i drwiną w stosunku do nas...

Gość bawaria
potwierdzam, że bardzo mili i życzliwi ludzie. Polaków nie tak dużo może dlatego.

Hej! Ja tez w liceum bylam na wymienie w Niemczech. Najpierw ona byla 2tygodnie u mnie, potem ja u niej. I powiem Ci tak - gdyby porównac warunki mieszkalne to szok!!! Wiesz, ja mieszkalam wtedy w 3pokojowym mieszkaniu w kamienicy... a ona w domu z 2 basenami i stadniną koni... Ale to ja akurat trafilam na mega bogatą, wiem od kolezanek ze standard byl rozny... Ona na szczescie nie dala mi odczuc ze czuje sie u mnie zle, ale wiedziaalm o tym i tyle... Co do rożnic to na pewno tak jest wszystko \'do przodu\', mam mlodszą kiuzynke mieszka w Berlinie i znajomą jej sąsiadke w moim wieku i obie od chyba 17roku zycia mieszkają ze swoimi facetami.... zreszta tam mozna np. palic jak sie ma 16 i to np. w szkole przy nauczycielach (ja na wymienie chodzilam z nimi do szkoly). Powiem Ci tak - roznica jest, ale ja tez bylam dosc biedna a wymiane wspominam bardzoooo milo i byla to jedna z najwiekszych przygod w moim zyciu :)

Gość monika.....................
Budyn, nic sie nie martw, to samo moze pomyslec niemka jadaca do Polski. Zyje w niemczech, mam 13 letnia corke i powiem ci ze mlodziesz jest pomieszana. U niej w szkole sa lalunie ale sa i dziewczyny jak moja corka ktore ubieraja sie sportowo i nie farbuja wlosow. Ja mysle ze jest tak jak w Polsce, ci co maja cos w glowie ubieraja i zachowuja sie inaczej od mlodziezy ktora stawia na markowe ciuchy i tlenione wlosy. Nie martw sie bedzie dobrze. 60 euro ci wystarczy na swoje potrzeby. Ja robiac zakupy na tydzien wydaje ok.60 .( spozywcze) Mowisz po niemiecku?

ojej, to mnie zmartwiłaś... trochę się boję :(

a jak wyglądają dyskoteki?:) opowiadajce mi wszystko:( co teraz noszą, i w ogole:(

Gość słuchaj najwazniejsze
to dobre nastawienie i żeby było czysciutko w domu, łazience i toalecie, a gośc miał swoje łózko z pachnaca posciela :)

ja mam rodzine w nimeczech.czesto z kuzynka chodzilismy do jej znajomych i naprawde wporzadku ludzie.mili,otwarci i wesoli:) a na dyskach spotkach wiecej lasek w dzinsach niz w mini.

Gość lololooloo
Ja mam kuzynke w niemczech (16l) i jezdze do niej tak gdzies raz na pol roku :) Ona jest naprawde bardzo fajna, z reszta jej kolezanki chyba tez ;p tzn. tak mi sie wydaje bo nie umiem mowic po niemiecku i jak gdzies razem wychodzimy to rozmawiam z jej kolezankami po polsku a ona im to tlumaczy i odwrotnie (ona jest dwujezyczna to dlatego) ;p. Z tego co zauwazylam mlodziez wyglada kompletnie inaczej niz ludzie u nas. Wszyscy ubieraja sie kolorowo, oryginalnie, maja farbowane wlosy, duuuzo kolczykow ^^ Ale z tego co wiem, to oni nie lubia polakow i nie sa zbyt milo do nas nastawieni :/ Np moj kuzyn (9l) wstydzil sie powiedziec ze jego rodzice sa polakami ( bo to bylo widac po imionach Barbara i Tomasz) i wymyslil sobie jakies inne xD Debilne no ale on tak wlasnie zrobil haha..

A ja bym nigdy się nie zgodził na wymienę z niemcem! Nie będzie mi szwab po mieszkaniu łaził...

Gość bomfunk
racja, dać mu biera

ja byłam w Danii. hah,ludzie jak z MTV. niezbyt miło... mieszkam też koło granicy-nie wydaje mi się,żeby Niemcy byli aż tak źli,jednakże fakt-palą dużo,piją też a odstawieni jak w karnawale.

Gość fewfsdfds
Marowymi ciuchami nikomu tu nie zaimponujesz, nikt na to nie zwraca uwagi. To wlasnie polskie, zakompleksione lalunie lansuja sie, i probuja zaimponowac innym ciuchami i wygladem ---> ksena - ty sobie robisz z dziewczyny jaja czy naprawde w to wierzysz?:D Tylu pseudofajnych, markowo poubieranych pedałków i oblesnych maniurek trudno sie doszukac w innym miejscu na swiecie:D ogólnie do Niemców nic nie mam, ale młodzi naprawde maja nierowno pod sufitem

Gość A skinheadów nazistowskich
jest tam dużo?

Gość bomfunk
trochę, najwięcej na wschodzie niemiec

Gość asdlgjhw4ptjbhe0twlbh