Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwa

boicie sie swinskiej grypy??

Polecane posty

Gość mój głos w sprawie
ja przez ten jeden dzien schudłam 3 kg :D Potem przez tydzien bylam jeszcze ciagle tak slaba ze nie moglam wejsc po schodach :D Ale powiem ci ze te 3 kg to przytyłam od razu jakos na drugi tydzien :( W sumie mi to tam wisi, bo sie nie odchudzam czy cos, ale lepiej miec 3 kg mniej niż wiecej :P:D

Gość kur
jej ptasia grypa panowała i panuje nadal a nie zaraziłeś się nią z tego powodu gdyż nią poprostu nie dało się zarazić (no chyba że przez zjedzenie surowego zarażonego drobiu) bo jest inna genetyka ptactwa i ludzi, pozatym wirus giną w tem. 70 stopni C, w przypadku świństkiej grypy jest większe zagrożenie bo genetyka ludzka i świni jest zbliżona, i głównie dlatego to jest problem bo zarazić się można przez podanie ręki, powietrze czy przez to że ktoś na ciebie kichnie. A co do tego czy już ta świńska grypa jest w Polsce czy nie pytam się was jakie macie realne potwierdzone źródła że tego świństwa nie ma już u nas?? Czy ktoś ma dotęp do ministerstwa zdrowia aby uzyskać rzetelne i wiarygodne informacje, czy do sztabu reagowania krysysowego, sanepidu i innych tego typu instytucji?? Jeszcze pół roku temu nasz (wasz) rząd twierdził że nie ma w Polsce kryzysu, a jak jest każdy widzi. Więc skad ta pewność ze właśnie w tym momencie ktoś w Polsce, Czechach, czy jeszcze gdzieś w Europie nie jest zarażony, bądz właśnie nie zaraził kilkunastu osób. Co do zagrożenia to jest poważne bo na 1000 zachorowań zmarło ok 85 osób co daje 8,5% śmiertelności, sporo jeśli zaczniemy przeliczać nie na 1000 a na miliony na przykład.

ja 3 dni nie jadłam nic, tylko duzo piłam i to takie świnstwa ze masakra! lekarka zapisala mi taki roztwór z soli fizjologicznej i skribii do nawadniania- musialam wypic kilka litrów :( boze nie chce nawet wspominac na sama mysl mnie juz cofa...

Gość nana89.
Heh a mnie coś gardło zaczęło teraz boleć i panika na całego ... ;]

kurcze to ja juz nie wiem w co wierzyc, dzis w tv mówili ze jak sie szybko zareaguje i zglosi do lekarza to szanse sa prawie 100%- moze tylko scieme pocisneli???

heh- nana- u mnie dzis cała rodzina chodzila i kazdy- kurcze gardlo mnie boli, drugi głowa i tak na zmiane...

Gość nana89.
vatebe ja panikara jestem i histeryczka :( heh...

Gość bunisia
ja mam poki co katar, wczoraj wieczorem myslalam ze sie rozloze, tak sie zle czulam, dzis troszke gardelko ale w sumie mi przeszlo... a dzis o tej swinskiej grypie uslyszalam... ale to chyba nie to...

Gość mój głos w sprawie
Ale dzialalas prawidlowo. Ja nie pilam w ogole, nic, zero. Myślalam ze umre z pragnienia, ale poprostu nie moglam, od razu puszczalam pawia :| Przewalona choroba. A tą świńską sie tak nie stresujcie, bedzie dobrze :D

Gość nana89.
vatepe * (przepraszam) ale ja panikara jestem i histeryczka... taka już moja natura... :)

nana- ja wiem cos na ten temat bo swojego czasu wmawiałam sobie różne choroby- i do każdej mialam wszystkie objawy!!! fenomenem było powiększenie sie węzłów chłonnych kiedy poczytalam topic o ziarnicy złosliwej... psychika potrafi wiele...

Gość nana89.
no racja a mi się jeszcze dziś śniło że poważnie chora jestem heh :] a o grypie owej nie miałam pojęcia... to naprawdę można się stracha najeść ...heh... bo jak się dowiedziałam o tym to aż mnie ścieło ..

trzeba byc czujnym. ale chyba popadanie w paranoje moze byc grozniejsze niz nie jedna choroba- ja nabawilam sie nerwicy- nie polecam...

Gość nana89.
Dziękuje Ci za miłe słowa :( no tak racja, racja... musze jakoś przestać się tak zadręczać... :)

a o snach to nawet nie zaczynam- ja biegałam co tydzien na morfologie i non top mi sie sniło że odbieram wyniki a tam rozmaz krwi nieprawidłowy... budziłam sie rano spanikowana nie wiedzac czy to tylko sen... dzis jak uslyszalam o tej grypie w pierwszym momencie tez poczułam dreszcze( a jak pisalam wczesniej moj maz pracuje z kolesiem który w zeszłym tygodniu wrócił z delegacji w meksyku)- i mówi edo niego- ez idz zgłos może go odizolują :( a on spojrzał na mnie i niemusiał nic dodawac- sama stwierdzilam ze chyba cos od rzeczy gadam :)

nanus- nie ma za co - spij spokojnie i nic sie nie martw! :) juz widze co sie bedzie działo w przychodniach- zezon przeziebień w pełni a teraz pewnie wszyscy pobiegnąc sprawdzić czy to nie swinska grypa... ale co sie dziwic jak wszedzie o tym bombardują.

Gość nana89.
Oby, oby... Ale już wszystko spokojniej , ucichło ? :) martwisz się mniej? ... hmm no tylko mnie tak dziwi że dzisiaj śni mi się takie coś a tu nagle zonk! :) heh no ale nic to tylko sen... :)

Gość nana89.
Dziękuje bardzo 🌼 :)

nom zależy od nastroju i sama nie wiem od czego - ale ogólnie wyluzowałam :) ja tez uciekam! dobrej nocki!

Gość nana89.
uff to dobrze :) ja też się jakoś postaram... :)

Gość nana89.
dobranoc 🌼

Gość kur
teraz w radiu zet mówili że w USA już 20 osób zarażonych, ale ich stan nie zagraża zyciu i ze taka śmiertelność w meksyku jest wynikiem ubóstwa i słabej opieki medycznej, a za chwilę teks że świńską grypę powoduje ten sam wirus co hiszpankę (a hiszpanka wiemy jak się skończyła) i weź tu człowieku bądz mądry i oceń czy ta świńska grypa zeczywiście taka groźna jest czy jednak nie :O

Gość nana89.
Hiszpanka była dawno temu gdzie higiena była na poziomie minimalnym... teraz powinno być o wiele lepiej jeżeli chodzi o warunki i postęp medycyny...

Gość bunisia
kur, ja to jzu sama niewiem. :( mnie w polsce nie ma, ale tu jak na razie cicho, zreszta spojrze na wiadomosci czy cos pisza o tym, nic nam chyba nie pozostaje jak tylko czekac i zobaczyc co sie stanie... ale badzmy dobrej mysli. :)

Gość kur
fakt, w sumie jakby powiazać epokę hiszpanki do obecnego meksyku to dla niektórych warst społecznych nie wiele się zmieniło,

Gość nana89.
Jasne papież nauczał "Nie lękajcie się" ... może nie taki diabeł straszny... trzeba być dobrej myśli...

Gość nana89.
kur Polska to nie Meksyk :)

Gość bunisia
pisza tylko ze czeka nas ponowny kryzys... i tak nie dobrze :( no to zobaczymy co to bedzie...

Gość kur
to to ja wiem, i wcalę nie twierdzę że Polska to meksyk, chodzi mi raczej o to że media podają sprzeczne komunkaty, jedni twierdzą ze jest to bardzo groźny zmutowany wirus, inne podają że no w sumie jest groźny, ale tylko w krajach biednych takich jak meksyk, gdzie jest słaba opieka medyczna (chociaż nie wiem czy u nas lepsza) i niski poziom życia.