Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natręctwa

Natręctwa , Obsesje i Kompulsje

Polecane posty

Gość natręctwa

Jest wiele tematów w których wspierają się osoby z pewnymi problemami. postanowiłam założyc ten.

Gość mmmmmmmmmmmmmm
Tylko nie idźcie z tym do psychologa. Zniszczy was.

Gość kto psycholog
?Dlaczego?

ja nigdy nie miaam zamiaru isc do psychologa..jak juz to do psychiatry...choc jestem zdania,ze w tej sytuacji czlowiek moze pomoc tylko sam sobie...ja nie daje sobie rady,ale tez nie wierze by ktos pomogl mi inaczej myslec.. napiszcie co was meczy...mnie natretne mysli....schematy myslowe, czasem leki....analizy,rozpamietywanie i planowanie wszystkiego, perfekcjonizm...

Gość yyyyttttt
dlaczego psycholog zniszczy ? Miałas jakieś przykre doświadczenia ?

Gość natręctwa
Ja nie ufam psychologom Ufam bardziej psychiatrom , ponieważ są oni lekarzami.

Gość natręctwa
Dla mnie szczególnie nieprzyjemne sa natrętne myśli , rozmapiętywanie. Potrafię przez miesiąc lub dłużej wyrzucac sobie , ze cos zrobiłam nie tak jak chciałam.

Gość a co powiecie
na nagminne dotykanie się w miejscach intymnych?

Gość to forma odstresowania
trochę spada wtedy ciągłe męczące napięcie, stąd dotykanie się...

Gość natręctwa
a co jest przyczyną tego napięcia?czy to tylko popęd seksualny , czy w ten sposób odreagowujesz stresy?

Gość a co powiecie
No u mnie to dotyczy mojego meża, trudno powiedzieć dlaczego to robi.

Gość natręctwa
Jeżeli przyczyną napięc sa np męczące go natractwa , to może to byc jeden z objawów. Ale takie zachowanie może tez miec wiele inncyh przyczyn. Trudno powiedziec. Co masz na myśli mówiąc nagminne?

Gość kazdy ...
facet ma manie drapania i dotykania krocza.:O jak ktos napisze ze nie kazdy tzn ,ze slabo zna swojego faceta. tylko nie wiem czemu to robia.............

Gość a co powiecie
No za każdym razem, gdy np ogląda telewizję, ma wolne ręce.

Gość zwróc mu uwagę będzie
zdziwiony, bo sam to robi nieświadomie:) A czasem nawet w towarzystwie i wtedy obciach:O

Gość objadanie się

Gość nochalek
Dłubanie w nosie to też może być natręctwo. Znam takich co dłubią prawie bez przerwy.A jak nie w nosie to gdzie indziej pchają lapska, feeeee....

poza resztą problemów też mam natręctwa myślowe... zauważyłam też u siebie dziwne rytuały :o

Gość natręctwa
o ile rytuały itp są jeszcze dla mnie znosne , to najgorsze są te natręctwa myślowe.Próbuję sobie z nimi poradzic od kilku miesięcy i nic. Najgorsze jest to , ze zaczynają mi przysparzac poważnych problemów.

Gość ktoś zdziwiony
no a ja to męczę sie ciagle bo myślę i planuje . Czasami myślę, jak obejdę mur z druciej strony, to ędzie nieszczęscie, ble,ble, ble.... nie nawidzę tego , ale robię ,bo się boję

dla mnie też natrętne myśli są gorsze niż rytuały ... praktycznie przy każdej okazji gdy coś zrobię lub powiem później godzinami, dniami,a czasem i dłużej zadręczam się tym, rozpamietuję, zastanawiam co mogłam zrobić inaczej, co powiedzieć, albo nie mówić, co z tego może wyniknąć, czy ktoś dobrze mnie zrozumiał,albo czy ja dobrze zrozumiałam... itd itp :o Mam też myśli lękowe, i myśli związane z moim wyglądem,który niestety nie jest taki jak trzeba :o więc jak ktoś na mnie spojrzy to zaraz się zastanawiam czy zauważył to czy tamto, czy jeszcze nie...i co będzie jak zauważy, co sobie pomyśli... :(

Gość natęctwa
co mnie tez martwi ostatnio mam kompulsywne napady obżarstwa

napady obżarstwa też mam...ale częściej chyba nie mogę jeść...więc w sumie mam lekką niedowagę... ale czasem potrafię zjeść naprawdę dużo, a potem mi nie dobrze :o

Ja tez mam natretne mysli. Poza tym wiele rzeczy w ciagu dnia licze- np.licze schody :/ I rytualy mnie mecza okropnie np. nastawiam budzik w telefonie kolo 15 min. Wpisanie cyferek w telefonie to kilka sekund ale mi ciagle sie wydaje, ze zle wpisalam, sprawdzam liczby i ciagle wpatruje sie w ekran telefonu. czasem prosze siostre by mi powiedziala jaka widzi godzine na wyswietlaczu. Dojrzewam do tego by isc do psychiatry.

kolokokta..mam tak jak ty...zrobie cos,a potem milon razy upewniam sie czy jest ok....to tak mnie niszczy...:(

Gość aaa-nka
a czy próbowaliście poprzez modlitwę (lub szczerą spowiedź) pozbyć się tych obsesji i natręctw ? - "to twoja wiara cię uleczyła" cyt. z Ewangelii

Gość może pomoże
sa takie gabinety medycyny naturalnej, gdzie na jednej sesji usuwają różne fobie, natręctwa, traumy itp. Po co cierpieć poszukaj w swoim mieście, może pomoże a nawet napewno!