Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość słynąca z lekkości

smieszy mnie hipokryzja kobiet, które zaszły w ciążę przed ślubem i

Polecane posty

Gość słynąca z lekkości

się zarzekają, że to nie wpadka, absolutnie, planowane! :D:D:D:D po co to robią?

Gość masakkkkkra
a co mają mówić? 'Modlę się, żeby było zdrowe i nie szczekało, bo taka impreza była' ?

znam kilka takich,ktore planowaly od dawna slub i z premedytacją zaszły przed slubem.Ale współczuję samopoczucia na własnym weselu.Nawet toastu wypic nie wolno..

Gość pupa77
Boże ludzie, co to za wieś, to nie wiecie że teraz niektórzy mają dzieci w ogóle bez ślubu? To dlaczego nie zaplanowac ślubu w ciąży albo nawet po urodzeniu dziecka?

To jak to ale moja "przyjaciolka" byla z facetem cos ponad 2 lata , rozchodzili sie i schodzili co tydzien ale wciaz mowila mi ze laczy ja z Nim tylko przyjazn i przyzwyczajenie . Zaszla z Nim w ciaze , na poczatku chciala sie tylko zareczyc ale matka jej powiedziala ze jak nie sie ohajta to ma wyniesc sie z domu (jej stara to moherowy beret ) no i sie hajtneli a teraz wmawia mi ze to wielka milosc , ze go kocha , jest szczesliwa itd . Nie wiem...byc moze go kocha ale dziwne wydaje mi sie ze wczesniej mowila ze to przyjazn , przyzwyczajenie a teraz nagle wielka milosc i niesamowite szczescie :O Miala isc na studia ale nie pojdzie bo ich nie stac , on pracuje zarabia 1600zl wiec jak ma isc? nie dadza rady .

Nie wiem o co do konca chodzi i w czym problem, ale my o dziecko zaczelismy sie starac juz przed slubem tylko sie nie udalo, w ogole w czym problem? tak bardzo Was dotyka czyjes zycie i czyjs wybor?

Nola - ja sie bynajmniej nie wtracam w czyjes zycie a jezeli chodzi o moja kolezanke to jej wybor i jej zycie ale z okazji ze ja bardzo lubię nie chce aby tego wyboru zalowala i sie potem z chlopem meczyla bo rozwod nie wchodzi w gre , jej matka na to niepozwoli . A co do tych ktore mowia ze planowane a z wpadki . Ja bynajmniej nie krytykuje ani nic ale wydaje mi sie ze one same sie oszukuja i tyle .

ItsOnlyMexx_20 na zycie kolezanki nie masz juz wplywu a te co sie same oszukuja no trudno, tez jakos trzeba to zrozumiec..

a ja zaszlam w ciaze przed slubem i wierzcie lub nie to wcale nie byla wpadka synek byl zaplanowany i udalo sie za pierwszym podejsciem :)Ja nie chcialam wcale brac slubu ale juz po urodzeniu sie dziecka w koncu przyjelam oswiadczyny meza i zrobilismy fajna impreze slub i chrzest w jednym dniu :)

A ja jestem już przyzwyczajona że ludzie wierzą w co chcą. Pierwsze dziecko (na studiach i przed ślubem) było zaplanowane i staraliśmy się pol roku a i tak wsyzscy mowili ze wspolczuciem jak ja sobie poradze, ze taka wpadka.... A teraz po studiach w pracy zaliczyłam wpadke (choc i tak sie bardzo ciesze) i wszyscy snują przypuszczenia ze pewnie planowalam to od dawna i nie interesuje mnie los firmy :o

My mielismy slub cywilny w czerwcu 2008. Na czerwiec 2009 zaplanowany koscielny. Ale wkurzala nas ta cala organizacja i żądania gosci i w listopadzie stwierdzilismy ze chrzanic to wszystko. Chcemy dziecko. W grudniu udalo sie zajsc w ciaze. Slub odwolalismy. Wszyscy (nawet rodzice) mysla ze to wpadka ;) Ale to byla jedyna mozliwosc odwolania slubu bez ich jeczenia nad glowa. Bo przeciez to jasne ze w 7 miesiacu nie bede pomykac w bialej sukni i szalec do rana na parkiecie :D

Gość prikuspokitus
Ja z chlopakiem planowalismy dziecko a nie mamy slubu jestem w 4 miesiacu i wszystko bylo planowane naszczescie ze mieszkam w Polsce gdzie jest takie zacofanie tu wiele ludzi ma dzieci bez slubu i jest wszystko ok uwazam ze nikogo nie powinno to interesowac czy dziecko bylo wpadka czy nie wazne ze sie urodzi maly czlowieczek jestes strasznie zawistna i zgorzkniala osoba zal mi takich ludzi

Gość prikuspokitus
a i dodam ze nie planuje slubu

Gość aferafera
its only mexx - ja bylam w podobnej sytuacji co twoja kolezanka, z poczatku tez wydawalo mi sie, ze nie kocham swojego chlopaka, a bylam z nim bo po prostu bylo nam razem dobrze wiec stwierdzilam, ze wielka milosc do niczego nie jest mi potrzebna, zaszlam w ciaze, zawiodla tabletka, dowiedzialam sie w 3 miesiacu, nie bylo mowy o usunieciu, urodzilam dziecko, ciagle bylismy razem, raz bylo lepiej raz gorzej, po 3 latach zdecydowalismy sie na slub, moze pozno ale poczulam ta wielka milosc i wiem ze nie chce zestarzec sie z nikim innym jak z nim:) tak wiec takie zwiazki tez czasem koncza sie happy endem :)

Gość perełka_13
ja zaszłam w ciąże przed ślubem,obecnie jestem w 7 miesiącu,mieliśmy zaplanowany ślub dużo przed ciążą ale odwołaliśmy gdyż stwierdziliśmy że najpierw sobie zrobimy dziecko i tak tez było udało nam sie dość szybko zrobić dzidziusia a ślub wzieliśmy dopiero 2 miesiące temu(byłam w 5 miesiącu).nasze dziecko było absolutnie zaplanowane i denerwuja mnie własnie takie osoby które nic nie wiedzą a najwiecej mówią.mam 23 lata ale bardzo młodo wygłądam niektórzy to mi nawet 18-stki nie daja ,ale oczywiście ludzie nie biora tego pod uwage i już sie krzywo patrza i już sie wpieprzaja że taka młoda i z brzuchem a to napewno wpadli,jest to naprawde wkurzające dlatego pisze teraz do wszystkich ludzi tego pokroju:POPATRZCIE NAJPIERW NA SIEBIE A DOPIERO PÓZNIEJ WTRĄCAJCIE SIE W CZYJEŚ ŻYCIE!!!!!!!!

Gość a ja miałam 19 lat
i też zaszłam w ciążę planowaną. Nie obchodzi mnie to czy ktoś wierzy czy nie! Miałam problemy zdrowotne (ginekologiczne) min mam usunięty jeden jajnik i moja teściowa nie pozwalała mojemu mężowi się ze mną spotykać, więc zaplanowaliśmy ciążę, po 6 miesiącach na teście zobaczyłam II kreseczki :D Drugiej ciąży nie planowaliśmy:)

Gość a mnie śmieszy Twoje gadanie
bo co Ty możesz wiedzieć o mnie i o moim życiu????? naprawdę wierzysz w to, że WPADŁAM po 7 latach związku i w wieku 29 lat? nie rozśmieszaj mnie:D

o obserwatorzy zawsze wiedzą lepiej:D kiedy brałam pierwszy ślub- to każdy ył pewien, że jestem w ciąży:P oczywiście nie byłam- więc szeptali, że pewnie poroniłam dziecko urodziłam 2 lata po ślubie co prawda małżeństwo nie należało do udanych ale mniejsza z tym kiedy brałam ślub drugi raz- byłam w ciąży i to jak najbardziej zaplanowanej- ślubu nie chciałam drugiego w ogóle namówił mnie mój mąż- więc oczywiście każdy uważa , że ślub bo wpadka nie noszę obrączki bo nie lubię- i kiedy wchodzę gdziekolwiek sama z dziećmi oczywiście spojrzenia:D przynajmniej dzięki takim jak ja ludzie mają o kim gadać ;)

ja też zaszłam w ciążę przed ślubem i absolutnie nie była to wpadka, tylko w 100% świadoma decyzja leczyłam się prawie rok aby móc w ogóle zajść, brałam zastrzyki na wywołanie owulacji - po prostu dziecko jest i było dla nas duzo ważniejsze niż papierek stwierdzający, że jesteśmy małżeństwem dopiero jak się wreszcie udałozajść w ciążę, postanowiliśmy się pobrać (ślub cywilny) a to, że nie można było napić się na własnym przyjęcie - cóż... różne są priorytety w życiu, moim było dziecko i abstynencja nie była i nie jest tu żadnym problemem :)

ja nie miałam ślubu jak zaszłam w ciążę. pobraliśmy się jak mały miał 2 miesiące, na razie tylko cywilny. co do wpadki a i owszem mozna to tak nazwać bo planowaliśmy zacząć starania w sierpniu, a już pod koniec lutego zaskoczyłam :) ale czy to taka typowa wpadka, po 6 latach związku i 1,5 roku rozmawiania o powiększeniu rodzinki? no ja pewna nie jestem. myslę ze lepiej się stało bo jakbyśmy zaczęli się starać to zapewne nic by z tego nie wyszło, a tak pełen spontan. być może zaoszczędziłam sobie wielu miesięcy rozczarowań :)

Gość megeeee
ja zaszlam przed slubem chyba albo w noc poslubna... ale juz 3 miesiace przed slubem wiedzielismy, ze chcemy dzidziusia i nie przeszkadzalismy tej checi... wielkie mi co... ktos ma tutaj chyba problem ze soba bo zajmuje sie zyciem innych zamiast swoim...

Gość perełka13
megeeee absolutnie sie z tobą zgadzam ktoś tu ma chyba problem ze sobą a w czyjeś życie sie wtraca.ja nawet gdybym wpadła to nie uważam w tym nic nienormalnego i nie ludzkiego i wcale nie uważam że trzeba ten fakt ukrywać.tylko dziewczyny które nie wiedzą jak sie zachować robią z tego takie problemy

Gość wpadka nie wpadka
a jak wpadka to co? z resztą...po ślubie też można "wpaść" , bo przecież nie każdy od razu chce dzieci :P i co twoim zdaniem to lepsza wpadka od tej ludzi bez ślubu?

Gość a ja napisze tak...
a mnie smiesza te co jeszcze w bialym welne do slubu ida, albo co gorsza maja juz dziecko ale welon musi byc! hipoktytki ;/

Gość wannda
Ja w tym nie widzę żadnej hipokryzji. Na pewno sa takie przypadki, ale są też przypadki inne. Są pary, które chcą miec dziecko i decydują sie na dziecko. Potem im wpada do głowy, ze jak juz są rodziną taką z prawdziwego zdarzenia, z dzieckiem, to własciwie mozna wziać ślub, który załatwia wiele spraw. Znam duzo takich par i nie widzę w tym nic dziwnego

Gość a ja napisze tak...
mnie tylko ten bialy weln smieszy, do par z dzieckiem bez slubu nie mam nic.

ja sie zareczylam w kwietniu 08 slub mial byc \'po Bozemu\' w nastepne wakacje ale zaliczylismy wpadke . Rodze za miesiac, slub cywilny byl w lutym. NO I? Ja jak mowie otwarcie do ludzi ze to wpadka to mam dziwna reakcje;\'nie mow tak , mow ze planowane i hurra\'. Pupa nie planowane:-P I tak zle i tak nie dobrze...

Gość wpadka nie wpadka
a co ma welon z hipokryzją wspólnego - ja zawsze myślałam- że to taka ozdoba na głowę :P ... sorry ale nie łapie się w tych dewotycznych schizach :P ps obrączki też nie nosze - mimo, ze jestem 10 lat po ślubie i zwiazek udany... nigdy nie zastanawiała się co myslą o mnie okoliczne dewoty jak idę z dziećmi na zakupy 💤

oj to mam przechalpane - zaszłam w planowaną ciążę i to po ślubie....

Gość wannda
Ja tez obraczki nie noszę, a nawet - nie mam w ogóle. Po cholerę nam obrączki. Nie wiem, czy ktoś to komentuje, czy komuś sieto moze nie podoba - ale nawet jeśli - to jego problem, nie mój