Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gubie sięę

czy jest tu ktos kto w ogole nie trzymał sie zywieniowych schematow

Polecane posty

Gość gubie sięę

i dziecko ma sie dobrze i zyje ;)

Gość u mnie bylo tak
Przy pierwszym dziecku sie troche obawialam choc i tak dawalam probowac roznych rzczemy maluchowi ale przy drugim juz jak mial 2 miesiace dawalam danonki;) bo widzial jak starsze jadlo i az sie trzas...a jak mial 3 miesiace to zupki wcinal;) A kiedys jak nie bylo mleka sojowego dzieci od poczatku jadly zupki,czyli przed drugim miesiacem,tym przykladem jest moja mam ,zyje i ma sie dobrze.A moj mlodszy syn tez ma sie dobrze

Gość helllllllllllllllllo
poto ktos wymyslił te schematy aby dzieci były zdrowe brzuszek malutkich dzieci nie trawi tak jak dorosłych danonki 2 miesiecznemu dziecku ???? szok!!!!!!!!!!!!!!

a ja widzialam na pogotowiu dziecko roczne ktore matka nakarmila kielbasa i zupka chinska z torebki, dobrze sie NIE mialo, niestety...

Gość ja danonków
nie dam nawet jak bedzie miec pare lat z swinstwem mi sie kojarzy

Gość znaczy no danonkow to
i dzis nie daje ;) ani innych jogurcikow. Sama nie lubie to nawet nie kupuje ;) Ale zupki robilam juz. Dosc wczesnie jablko skrobalam ;) Nie trzymalam sie zadnych schamatow, wierzylam wlasnej intuicji i dziecko zdrowe jak rydz ;)

zupek chinskich tez nigdy nie dam. Ogolnie to nie dam dziecku tego czego sama nie jem :P

Gość a moj facet
Ja tez nie daje dziecku tego czego sama nie tkne :)

Gość mlaski__
Ja sie nie trzymalam zadnych schematow i moja corka - juz 23 letnia jest zdrowa. Oczywiscie nie dawalam jej zupek z proszku , sami tego nie jemy. Dostawala dosc szybko wszystko to co my jedlismy - domowe jedzenie. Kiedys tutaj ktos mnie skrytykowal za to ale ja wiem , ze postepowalam wlasciwie. Rozwijala sie dobrze , nie chorowala i nic jej nigdy nie dolegalo. Dodam jeszcze - sloiczkowych posilkow nie dawalam (wtedy tego nawet nie bylo) i nigdy bym tego dziecku nie dala gdyby bylo dostepne.

Eeeee ja się w ogóle nie bawiłam w te klocki no może tak do 6 miesiąca:) A potem młoda powoluteńku dostawała wszystko po trochu i tak zostało do dziś zdrowa prawidłowo się rozwija:) wg mnie każde dziecko indywidualnie się rozwija moja jak miała 3 miechy miała 2 ząbki potem jak miała 5 miechów 6 zubów:) kotleciki ziemniaczki itp itd oczywiście z rozsądkiem to zależy od dzidzi czy nie uczulone itp nie ma na to reguły !

no to ja podobnie... Tez gotowego nie dawalam. Za to bardzo szybko zaczela jesc to co my. Wczesniej zupki przecieralam przez sitko, jablko skrobalam czy cus podobnego itp ;)

Gość swieza mama22222
hej dziewczyny tak czytam wasze wypowiedzi bo mam dziecko to jest moje pierwsze i za tydzien bedzie mial 3 miesiacy to czyli gdybym mu dala takie tarte drobno jabłuszko lub soczek taki od czwartego miesiaca co sa to nic by mu sie nie stalo ?

Gość ja się nigdy nie malowałam
ja sie nie trzymam bo mysle ze to głupota!ktos tu napisał ze po to je wymyslili zeby dzieci były zdrowe no nie wiem... jezeli tak to czemu te schematy tak często ulegaja przeróbce?kiedys gluten kazali wprowadzac po 6 m-cu teraz już po 4...a czym sie dzieci róznią tez sie zmieniają jak te schematy?? zaraz wyniknie tu wojna juz takich tematów było kilka i zawsze konczyły sie na jednym!

Gość aaajajjjaj
ale po co

Gość jeee tam