Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niunita

Koszmarnie zniszczone włosy. macie jakś radę?

Polecane posty

Kiedyś mialam pieknę, długie wlosy.. jakies 8 lat temu obcielam je do ramion i od tamtej pory nie mogą dojść do siebie, nie moge ich zapuscic bo ciągle mam zniszczone końcówki, ktore czesto musze obcinać. Wlosy okropnie się lamią i rozdwajają, Są niesamowicie suche. nie prostuje wlosow ani nie suszę suszarką. bralam juz masę witamin, mnóstwo szamponow i odzywek i marny efekt ;/;/ robilam badania i wykazaly ze nieby wszystko jest ok. jednak ja wiem ze nie jest ok ;/;/; czy ktoraś z was miala podobny problem? jesli tak to jak się z tym uporalyscie choc troche? proszę pomozcie...

Gość pokaloka
polecam keratyne i olejek kokosowy -mazidla.pl

wlasnie zastanawiam sie nad zakupem olejku albo nafty kosmetycznej i mam ochote zrobic sobie tę maseczke z zoltek i czegostam jeszcze... na dodatek z allegro zamowie sobie chyba szampon i maske Absolut repair, może to jakoś troszeczkę mi pomoże, w koncu za taka cene...

zdecyduj sie na 1 rodzaj pielęgncji- naturalny lub chemiczny. Jeśli chcesz mieszać odżywki naturalne z sztucznymi, to pamietaj żeby przed zastosowaniem naturalnych odzywek uzyc silnego szamponu wymywającego silikony ;) ja polecam wszelskie hinduskie zioła, olejek rycynowy, kokosowy i jojoba.

poki co uzywam waxa i nafty kosmetycznej, a gdy przyjdzie mi z allegro absolut repair zoczne uzywac i tego ;p. postanowilam tez zdrowo sie odzywiac - codziennie mnostwo owocow, mleko itp, zobaczymy czy cos to da...

i co do absoluta, to o wiele lepsza jest odżywka interfragrance z naftą kosmetyczną. poszukaj jej na wizazu na bardzo dobre opinie i jest dostępna chyba w każdej aptece ;)

wmasowuje go we wlosy i w skore glowy. widze ze wlosy po nim są mile w dotyku i wogole. mowisz ze wysusza? a mial nawilzac... ;/

Gość ogolić na zero

a jaki masz dokładnie wax? mi tez poczatkowo nawilżał, ale potem po jego użyciu włosy były jak wata cukrowa albo pajeczyna :( :( jakis czas temu wyczytałam informacje że on wysusza włosy.

wax cos tam teatmen do wlosow ciemnych. ojjj jak wysusza to niedobrze, bo nie szukam kosmetykow ktore jeszcze bardziej wysuszalyby moje sianko na glowie. uzylam go moze dopiero ok 5x i do tej pory jestem z niego zadowolona

tak szczerze to mam juz serdecznie dosc zabawy z tymi moimi wlosami, najlepiej bylo by obciac sie na lyso i wtedy problem z glowy, z drugiej strony obawiam sie ze zadna odzywka nie pomoze, bo moim zdaniem trzeba dzialam od wewnatrz [odzywianie itp] tylko nie wiem co mam robic bo jak juz kiedys napisalam, na badaniach wyszlo mi ze nie mam zdanych niedoborow...

ja tez tak myślałam ;) ale znalazłam odpowiednie odzywki do moich włosów. czasami potrzeba troche wytrwałości ;)

a ta o ktorej piszesz jest do codziennego stosowania czy nie? i ile za nia dalas?

cos mi sie wydaje ze wyprobuje teen balsam, ale dopiero po jakims czasie, bo nie chce mieszac tylu odzywek

Ja mam super rade!!! Zmiksuj jedno jajko z 3 łyżkami majonezu. dodaj troche olejku rycynowego. Będzie taka masa która nałożysz na głowe a po ok 30 min zmywasz szamponem. Stosuj co dzień przez 3 dni a potem raz na tydzień. Super robi z włosami. Polecam też płukankę z piwa i wody w proporcji 1:2.

Gość laluniowata
to dziwne ze osoba ktora nie ma kontaktu z cieplym powietzrem [suszarka czy prostownica] ma takie problemy a ja tu tyle prostuję i troszke sa zniszczone ale nie az tak bardzo.. zalezy od wlosa...

Gość kolonija
polecam absolut repair z lorea

Gość jem pomidorową
maseczka z zoltka nafty i oleju rycynowego - wlosy miodzio ;d

Gość stakajd
obetnij sie na lyso

naftę kosmetyczna i olejek bardzo trudno potem zmyć; w rozsądnych ilościach powinno pomóc na zniszczone końcówki. ja na swoje zniszczone końcówki używam serum z avonu, i bardzo sobie chwalę.

olejek rycynowy wzmacni, ale przyciemnia włosy.Jezli masz suche włosy ,kup szampon, balsam i spray lotion Seboradin regenerujący z żeź-szeniem.Naprawdę pomaga,znajdziesz go jedynie w aptece,ale w każdej powienien być. Jka cos to pisz nawet na emaila bo mam sprawdzone metody,naprawde. Uzywam od kilku lat prostownicy i komsetyków,które sprawiają ze włosy mam ładne.