Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

do...pp

początki CIĄŻY bez wymiotów - miałyście tak

Polecane posty

wogole nie mam zadnych objawów prócz sennosci ok 20.30 i w ciagu dnia. poza tym zadnych innych objawów to jest moj 6 tydzien ciazy

Gość przyszla__mamusia
ja już jestem w 20tyg i ani razu nie wymiotowałam nawet na początku ;) też byłam tylko senna i to wszystko

Gość lili-ann
Witajcie !! Zawsze tak mam. Przez pierwsze trzy miesiace stracisz ok 3kg. , i niebedziesz za duzo jesc, a pozniej bedzie wszystko ok. powodzenia;*

:) to nie jestem sama.... z drugiej strony to dobrze czuc sie świetnie w ciazy. jedynym objawem sa czeste wizyty w wc.... choc nie wiem czemu macica nie jest jeszcze tak duza zeby uciskała worek moczowy.(czasem bol podbrzusza) i ta sennosc czasem nie moge jej opanowac, poza tym jest naprawde ok a własnie dziewczyny jakie srodku p/bolowe sa bezpieczne w ciazy...czytałam ze apap i ( no-spa (chyba)

jestem w 25 tc i też nie miałam wymiotów, mdłości, ze 3 razy tylko mi sie ulało przy myciu zębów :( ale spanie mnie dopadło i ciągłe zmęczenie

Gość gtyu
w obydwu ciażach poza sennością nic mi nie było:)A co do leków,w pierwszym trymestrze lepiej nie brać nic.Jeśli juz musisz to apap lub nospę.

Gość gtyu
a co do częstego sikania to zrób badanie moczu tak na wszelki wypadek:)

Ja też nie miałam wcale a wcale wymiotów:) Tylko raz miałam "problem" po "kubusiu", no i od tamtej pory nie piłam go już ani razu, a jestem w 30 tc:) A co do tabletek to paracetamol, a apap, to to samo co paracetamol tylko zmniejszona dawka! Pozdrawiam!!!

Gość kiki4333
ja mialam wymoty zawsze rano , i spalam od godziny 16:00 do 20:00.

Gość Asienka27
ja przez całą ciążę wymiotowałam może ze 2 razy mdłości owszem, ale bez wymiotów 6 tydzień to jeszcze wcześnie, jeszcze dużo może się zmienić Powodzenia.

Gość evinia
jestem w 9 tym miesiącu,ani razu nie wymiotowałam jednak mdłości dokuczały mi i to bardzo od 2 do 4 miesiąca

co do badania moczu robiłam...i wyszły mi ze mam niewiele bakterii....a to pewnie przez to ze sie nie podmyłam idąc rano na badanie po nocy i nasikłam odrazu do kubeczka, to moja diagnoza....zobaczymy co powie mi dzis lekarz. :)

własnie chodziło mi dokładnie o MDŁOSCI (nie wymoty) nie miałam ich i nie mam i mam wielką nadzieje ze tak juz zostanie. poza tym przed ciaza ćwiczyłam i chciałabym to kontynowac.... a ktoras z was ćwiczy ? czy chodzi na basen ?

chodzę do szkoły rodzenia i tam dowiedziałam sie ze jesli wczesniej sie ćwiczyło nie trzeba w ciąży przerywać ale muszą to być ćwiczenia mniej męczące i tylko jeśli lekarz nie ma nic przeciwko temu, wszystko radzę konsultowac z lekarzem on wie najlepiej co dla ciebie i dziecka jest dobre

apap ma paracetamol ale ma też inne składniki których ciężarna powinna unikać :) tak mi kilku lekarzy powiedziało (z bólami stawów byłam u 9 lekarzy i każdy mówił że paracetamol to najmniejsze zło w ciąży)

Gość dollka28
no właśnie :):):)

Gość Liliannnnnnna
ja tez nie miałam kompletnie zadnych objawów, zero wymiotów, mdłości itp...podobno tak jest przy chłopcach i ja będe miała synka:)

6 tydzień to jeszcze bardzo wcześnie, wiec wiele się może wydarzyć. Wcześniej to nawet rzadko kiedy są jakiekolwiek objawy ciąży. Ja właśnie dopiero w 6 tyg. zaczęłam czuć się \"inaczej\". senność, ciągłe zmęczenie. Nie wymiotowałam ani raz jak do tej pory (jestem w 28 tc), więc i tak się zdarza.

Moje nudności i wymioty zaczęły się dopiero w 13tc, wcześniej zupełnie bezobjawowo ciąża przebiegała, poza jakaś tam sennością i zmęczeniem w ciągu dnia. Ale jak mnie dopadło w 13tc, tak trzymało do 19 tygodnia, i to nie było łatwe - wymiotowałam średnio 4-5x w tygodniu, do tego potworna zgaga i całodniowe nudności... :] Teraz jestem w 26tc i jest dobrze, aczkolwiek jeszcze raz na jakiś czas zwymiotuję, tak \"bez powodu\", no i czasem przytrafi się zgaga, ale już nie taka mocna jak wcześniej.

Gość noczka
A ja jestem w 8 tyg ciązy i raz wymiotowalam wieczore ale to zobrzarstwa raczej,a mdłości mam troszke ale nie duze i bol podbrzuszajak przy okresie ale tez minimalny a sennosc wielka od rana do nocy

Jestem w 24 tygodniu i jak dotąd nie zwymiotowałam ani razu. Do 13 tygodnia potwornie mnie mdliło, całymi dniami, byłam strasznie wrażliwa na zapachy, bolały mnie piersi... Komplet objawów. Ale nie wymiotowałam - całe szczęście :)