Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anaconda_a

do kiedy trzeba jeżdzić z tyłu a dzieckiem w foteliku?

Polecane posty

Witam, mam pytanie(mowa o Polskich przepisach drogowych) jesli pojadę sama z dzieckiem to mogę włożyć fotelik z przodu tylem do kierunku jazdy, ale podobno jak jedzie juz 2-je dorosłych to jedna musi byc z tyłu z dzieckiem.... Jak to jest? Kiedy nie trzeba z tyłu z maluchem jezdzic? Czy przez cały okres pierwszego fotelika 0-13kg? A potem?

Gość przodem
możesz jezdzic z dzieckiem na przednim siedzeniu w foteliku tylem do kierunku jazdy, jesli nie masz poduszki powietrznej. Jesli dziecko siedzi przodem do kier. jazdy, to moze siedziec gdzie chce(sz)

Wszystko zależy od tego jaki fotelik samochodowy kupisz. Jeżeli masz fotelik 0-13 wpinany przodem do kierunku jazdy - wozisz dziecko przodem i możesz na przednim siedzeniu. Ale nie wiem czy takie małe foteliki są, może ktoś inny to wie

Gość Justyneczka_przyszła mama
mnie też interesuje odpowiedź. Ktoś jeszcze się wypowie?

podnosze, mam też dodatkowe pytanie- kupiłam wózek coneco V4 z fotelikiem , czy taki fotelik mogę zapiąć pasem samochodowych i przodem i tylem do kierunku jazdy? Najchetniej zapytałabym na drodze gliniarzy z drogówki, ale sie troche "wstydze" no i obawiam wykpienia... roznie z nimi bywa... Powtarzam, ze chodzi mi o sytuację, gdy jadę np. na zakupy z mężem, czy obydwoje mozemy siedziec z przodu a dziecko w foteliku z tyłu?

Gość poczytaj kodeks
tam nie ma niczego o ilosci ludzi w samochodzie i umiejscowieniu fotelika

Gość poczytaj kodeks
tylko to, ze jesli z przodu jest poducha to nie wolno dziecka tylem przewozic

kodeks, kodeksem - nie wiem, pytam tutaj, bo liczę, że ktoś mi konkretnie odpowie- w ostateczosci przyczaję drogówkę.

Gość poczytaj kodeks
kodeks, kodeksem :O warto znac przepisy, bo czasem gliniarze lapowki wyludzaja od nieswiadomych \ale spoko, po co sie meczyc i znalezc konkretna odpowiedz, jak mozna zapytac na kafe

jak jedziecie razem to osobiście uważam że lepiej jechać z tyłu z dzieckiem bo masz nad nim kontrolę. a na foteliku masz instrukcję.

a ja cały czas mojego synka miałam z przodu w przedziale 0-13 kg i to jak jechałam sama czy z mężem. ale zaznaczam że poduszki powietrznej nie miliśmy