Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszlamama

rozbieżność w wymiarach płodu

Polecane posty

Gość przyszlamama

na ostatnim usg wyszło że moja mała ma główke na 37 tydzień a brzuszek na 34 i 3 dni. rączka i nóżka bardzo podobnie jak brzuszek. co to może znaczyć? może być cos nie tak? i jeszcze jedno 34 i 3 tzn ze skończyla 34 tygodnie i leci jej 35, czy że jest to trzeci dzień 34 tygodnia?

wymiary płodu mogą się trochę różnić co nie oznacza żadnych nieprawidłowościwogóle usg pokazuje często trochę zafałszowane wyniki.dzidzius ma 34 tygodnie skończone i 3 dni z 35

Gość saleminka8
zawsze są różne wymiary,ja na usg w 14 tygodniu rownież miałam rózny wiek poszczególnych wymiarów,więc spokojnie jest ok :) tak jak już wspomniano usg to przypuszczalne wymiary :)

Gość a ja niedawno rodziłam...
nie martw się w żadnym wypadku:) też tak miałam - głowa była o 3 tygodnie "starsza' od reszty... Dzisiaj moja mała ma śliczną głowe, choć może nieco szpiczasta:), ale to po tacie... tak się składa, że dzieci mają różny kształt gowy, a usg nie zawsze to uwzględnia. Pomijam kwestię omyłkowości nie tylko samej aparatury, ale i lekarzy. Ja, zaniepokojona wynikami jednego usg dwa dni później poszłam do innego ginekologa. Pomiary skrajnie się różniły:)

Gość a ja niedawno rodziłam...
a najzabawniejsze jest to, że dokladnie w tym samym czasie, co u ciebie te róznice wystąpiły:)