Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAGDUŚKA 18 LIPCA

OBRĄCZKI Z WŁASNEGO ZŁOTA, KTÓRA Z WAS ZAMAWIAŁA

Polecane posty

Gość MAGDUŚKA 18 LIPCA

u jubilera???? o co powinnam zapytać, jakieś porady? dodam że nasze obrączki będązłoto srebrne

my zamawialiśmy obrączki w własnego złota. odebraliśmy je miesiąc temu. nie było żadnych problemów.

my pytaliśmy o cenę (zarówno robocizny, dodatkowego materiału - jakby brakło, graweru) i czas wykonania. okazało się, że mamy za dużo złota, więc byłam ciekawa co z resztą (została odliczona po 60zł/gram). dobrze jakbyś poszła do sprawdzonego jubilera i zanim się zdecydujesz na konkretny salon pochodź i popytaj w innych. czasem ceny różnią się diametralnie. poza tym dowiedz się czy po zakupie macie możliwość zmniejszenia/zwiększenia obrączek, bądź odnowienia matu (my mamy matowy pasek, który na pewno będzie się ścierać. ale pani zagwarantowała nam darmowe odnowienie go rok po ślubie :) )

My braliśmy z naszego złota, daliśmy żółte, obrączki były z białego. Nie było problemów, dość szybko się złotnik wyrobił (półtorej tygodnia). Trzeba tylko pamiętać że przeważnie to złoto, które dawaliśmy, nie jest wykorzystane na obrączki, tzn. lepiej nie oddawać pamiątkowej biżuterii, np. łańcuszka z komunii, tylko ze względów sentymentalnych.

Gość MAGDUŚKA 18 LIPCA
A JAKA BYŁA CENA ROBOCIZNY? JA CZYTAĄM NA JEGO STRONCE ŻE 120 ZŁ ZA GRAM, ALE TO CHYBA Z JEGO ZŁOTEM?

Gość czarna koala
dokładnie to co katowiczanka. jubiler "wyważy"wam wybrany model obrączek, zważy i sprawdzi próby złota które przyniesiecie (nie musza być jednakowe), ustali z wami wzór, poinformuje co i jak z rozmiarami itd. powiem Ci tyle że na robieniu własnych obrączek zaoszczędziliśmy prawie 2000zł w porównaniu do akiego samego modelu z firmowego salonu...

U nas cena robocizny wynosiła 300 zł. + VAT, czyli 366 zł. Nie wiem od czego to zależało, bo sam nie potrafił ocenić jaka będzie waga naszych obrączek, ja dodatkowo miałam dość duży jak na kobietę rozmiar, bo 16, mąż 19. Zastrzegał że może zmienić się cena jeśli trzeba będzie dokupić złota, faktycznie tak było i obrączki w sumie wyniosły nas 420 zł.

Gość czarna koala
my za dwie obrączki 9-gramowe zapłaciliśmy 550zł... :|

my za dwie obrączki zapłaciliśmy 320zł (początkowo miało być 380zł, ale odjęto nam 60zł za gram złota który pozostał).

Gość MAGDUŚKA 18 LIPCA
właśnie wróciłam od jubilera.... jestem w szoku... w sumie daliśmy mu 3g złota... ale to stanowczo za mało!!! bo nasze obrączki będą ważyły 10g. jubiler wyliczył tak mniej więcej że będzie nas to kosztowało 1400 zł!!! masakra, zwykłe żółte złoto bez żadnegoniczego innego. chyba oszaleję.

Gość czarna koala
o rany no, to dozbierajcie złota. moze mama ma jakies pierścionki, których nie nosi? moze macie jakies obrączki po babci nieboszczce?... moze do komisu po złoty złom?... a jak macie za mało własnego złota to kupcie gotowe. klasyczne gładkie mozna kupić po średnio 600-700zł za parę.

Gość MAGDUŚKA 18 LIPCA
NO WŁAŚNIE NIE WIEM CO ZROBIMY. CHYBA WEZMĘ MAMY I BABCI PIERŚCIONKI I ODDAM SWOJE KOLCZYKI... CHCIAŁABYM WYROBIĆ SIĘ TAK W 500 ZŁ A NIE 3 RAZY TYLE PODDAJE SIĘ

To poszukaj innego jubilera. Faktycznie, w tej cenie to Wy możecie sobie kupić nowe obrączki. Nasze ważyły chyba ok. 9 g., dawaliśmy 3 stare obrączki (różne próby), które w sumie ważyły ponad 8 g., niecały 1 g. musieliśmy dokupywać. Sprawdź ile kosztuje teraz gram czystego złota, bo facet chce chyba zarobić na Was wyjątkowo. Pisałaś że ze srebrem miały być, to srebro też jest policzone w tych 10 g. ?

3 gramy to faktycznie mało. my daliśmy 11! poszukaj w domu innego złota albo zdecydujcie się na zakup gotowych obrączek. i mimo wszystko polecam przejść się jeszcze do innego jubilera. my początkowo zawitaliśmy do babki, która nam wyliczyła dopłatę 1600zł (do 11 gram złota!!!!). dopiero za drugim razem trafiliśmy w dobre ręce ;)

Gość MAGDUŚKA 18 LIPCA
TAK, NIE POPRAWIŁAM TEGO. POWIEDZIAŁ ŻE NIEPODEJMIE SIĘ ZE SREBREM I ŻE KONIECZNIE MUSI BYĆ BIAŁE ZLOTO. NA SZUKANIE INNYCH NIE MAM SZANS BO JUTRO WYLATUJĘ DO BURKINAFASO I TYLKO KILKA DNI PRZED ŚLUBEM BĘDĘ W KRAJU. POMYŚLAŁAM ŻE MOŻE PRZEZ INTERNET.... JAK KTOŚ MA JAKIEŚ LINKI DO STRON INTERNETOWYCH NA KTÓRYCH MOŻNA TANIO ZAMÓWIĆ OBRĄCZKI TO PROSZĘ WKLEJAJCIE

Gość MAGDUŚKA 18 LIPCA
DZISIAJ JESZCZE ATAKUJĘ NA USC I DO JESZCZE JEDNEGO JUBILERA... ROBIŁYŚCIE W WARSZAWIE TE OBRĄCZKI?

Ja w Krakowie. Ale wiem że też różnie mogłam trafić, na szczęście miałam do czynienia wcześniej z jednym porządnym fachowcem i innych nie szukałam. To obrączki będą z łączonego białego i żółtego złota, tak? Pomyśl nad tym, bo podobno potem przy rozciąganiu czy zwężaniu może być problem. Sama nie mogę osobiście polecić Ci żadnego sklepu internetowego, bo nigdy tak nie kupowałam, ale z tego co patrzyłam obrączki raczej nie są aż tak drogie jak myślałam, tym bardziej że do Aparta zaglądałam kiedyś i drogie były. Tutaj masz przykładowe obrączki łączone: http://www.wenc.pl/wz48,2799,1.html . W takiej cenie jak u tego jubilera gdzie byłaś ale z ich złota. Bardziej jednolite są jeszcze tańsze: http://www.wenc.pl/wz-4mm-p%C3%B3%C5%82okr%C4%85g%C5%82e,2745,1.html albo, z białego, niewiele droższe: http://obraczki.swiatzlota.pl/index.php?d1=134&d2=138&d3=-1&d4=0&id=176&p=0&x=0&p1=0&p2=0&session=GxqeF7xI&k=0&dd=5&pp=1. Mamy dokładnie takie jak te ostatnie.

Gość kura dzika - kura domowa
my też robimy obrączki z własnego złota. wzór klasyczny, bez ozdób. kosztuje nas to 170zł, czas oczekiwania 2 dni:)

Gość MAGDUŚKA 18 LIPCA
DO KURKI... NO NIEŹLE MI POWIEDZIAŁ ŻE POSTARA SIĘ ZROBIĆ DO 30 CZERWCA.... ALE NORMALNY TERMIN JEST DO 10 LI[PCA (ŚLUB 18). mÓJ SKARB MA ZADZWONIĆ DO SWOJEJ MAMY I ZAPYTAĆ CZY NIE MA JAKIEGOŚ CZEGOŚ ZBĘDNEGO... MASAKRA.

Gość kura dzika - kura domowa
Magduśka my robimy w Częstochowie, tam jest naprawdę tanio i szybko. inny powiedział nam 250zł i 3 dni pracy. więc też spoko. nie wiem skąd jesteś ale podpowiadam że w Częstochowie warto. jeśli chcesz, podam ci dokładniejsze dane tych jubilerów.

Gość MAGDUŚKA 18 LIPCA
JA JESTEM Z WARSZAWY, ALE OGÓLNIE JESTEM NA MISJACH ZA GRANICĄ- MÓJ FACET TAK SAMO.... WIĘC SPRAWĘ Z OBRĄCZKAMI MUSZĘ ZAŁATWIĆ JESZCZE DZISIAJ... MAMY JUŻ ROZWIĄZANIE- DOWALIMY MU NASZEGO ZŁOTA...

Gość akzile
witam :) moge prosic o adres w czestochowie?!!pozdr.

My dalismy sporo naszego zlota i obraczki beda nas kosztowac okolo 400zl. Mamy laczone z bialego i zoltego zlota.

Gość my też
daliśmy żółte, a obrączki z białego ze złotym , cena 350 zł. są piękne! takie same gotowe kosztują 5000 za parę :)

Gość my też
w dodatku bezpłatna możliwość zwężenia czy poszerzenia, dożywotnia gwarancja i bezpłatna renowacja nawet po kilku latach

Gość aaaaanula
a jaki jest adres tego jubilera z krakowa sprawdzonego?

Hej Ja też będę miała obrączki z własnego złota. Daliśmy jubilerowi obrączki po babci ze starego pomarańczowego złota a on nam z tego zrobił ze żłota biało - żółtego. Zapłąciliśmy 300 zł.

Gość my jesteśmy po wizycie u
jubilera. za 120 zł zrobi nam parę obrączek, daliśmy mu 14 g. Chcemy tradycyjne półokrągłe 5 mm. Bardzo się ucieszyliśmy, że tylko tyle nas wyniesie, bo złoto na przetopienie miała dla nas wartość sentymentalną.