Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaaaa31

Suche placki na klatce piersiowej, helllllpppppp!

Polecane posty

Gość mamaaaa31

Mój 5 miesieczny synek ma na klatce piersiowej suchy placek i w okolicy sutków też ma szorstką skórke, poza tym na ciele nie ma żadnych zmian, co to może być??? Stosuję krem Oilatum i a-derma ale nie widzę poprawy. Nic niepokojącego w zachowaniu dziecka nie zauważyłam. Karmię butelką poza tym dostaje warzywka w słoiczkach i kaszkę w niewielkiej ilości. Może ktoś może mi pomóc?

Gość tak może ktoś Ci pomuc
lekarz!

Gość mamaaaa31
pomuc:) zapomniałam dodać, że byłam u lekarza ale kazał mi natłuszczać i to wszystko. Jednak ja się denerwuję.

Gość wyszły mi dni plodne
Kermuren PLUZ albo Kermuren 10 tylko nie wiem czy to dla dzieci może być jest jeszcze cos takiego na B.. Pluz i to na ban jest dla dzieci ale nie pamietam nazwy przykro mi :(

Gość wyszły mi dni plodne
miało być PLUS przepraszam za błąd

Gość mamaaaa31
dziekuję za odzew. Zapytam w aptece czy te kremy mogą być stosowane dla dzieci. Boje się, że to AZS...

mamaaaa31- takie plamki mogą oznaczać różne rzeczy u mojego synka tak zaczynało się AZS ale daliśmy radę i jest suuuper zdrowym chłopakiem. Ów plamek nie smarowaliśmy niczym no może po kąpieli oliwa z oliwek , a tak w ogóle jestem zwolenniczką homeopatii i to ta metoda leczenia pomogła w alergii o której dawno zapomnieliśmy.jak Cię to interesuje to mniej więcej tak to jest organizm dziecka wyrzuca coś przez skórę jak to stłumisz przejdzie na coś innego np. częste przeziębienia tak to ogólnie wygląda.

Gość mamaaaa31
no to ładnie, teraz dopiero sie zmartwiłam:(

Gość na takie problemy
tylko kosmetyki z serii Oilatum.... przetestowałam nie raz . Jest jeszcze seria Balneum (Hermal Plus), ale w.g. mnie oilatum jest o niebo lepsze.

Gość na takie problemy
sam krem nie wystarczy... ja stosowałam emulsje do kąpieli i krem wtedy przynosi to efekty

Gość Zuzanna153
Jest taka maść i krem linomag .To sprawdzone ja wychowałam 4 dzieci ,córka teraz dla swojego dziecka też stosuje na wszelkiego rodzaju ,zaczerwienienia,odparzenia jest nie zastąpiony.Córka po kąpieli całą córcię naciera olejem z oliwek a przy zmianie pampersa sudokrem.To okaz zadbanego dziecka.Odstawiła różne firmowe a naturalny olej jest rewelacyjny.Powodzenia mamuśko.

Gość a jaki masz problem kasiu
Masc robiona na recepte z witaminami ,bardzo tlusta.