Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość erado

18 tydień ciąży - ból

Polecane posty

Gość erado

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i dziś strasznie mnie boli - tak jakbym miała dostać okresu, do tego mam takie jakby kłócia w macicy. Pomóżcie bo nie wim co o tym myśleć!!!!!

ja teraz jestem w 19tygodniu ale w zeszły tygodniu także bardzo zaniepokoił mnie ból podbrzusza takie kłucia i nadwrażliwość oraz uczucie ciężkości i ciągnięcia w dole brzucha. Bardzo się zaniepokoiłam więc na wszelki wypadek pobiegłam do lekarza (jestem po jednym poronieniu) i po dokładnym badaniu okazało się że to tylko rozciągająca się macica. Pani doktor przepisała mi no-spe, magnez (luteinę biorę od początku) i kazała odpoczywać. Nie denerwuj się za bardzo ale może warto to sprawdzić, po wizycie sama się śmiałam że jestem panikara ale mój mąż utwierdził mnie w przekonaniu że to tylko dla bezpieczeństwa dziecka i lepiej być panikarą niż zaniedbać i doprowadzić no tragedii. Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego

Gość saleminka8
lub skracająca się szyjka

Gość erado
Dzięki dziewczyny za pomoc, zadzwonię moze najpierw do mojego lekarza bo wizytę mam dopiero na 3 czerwca, i zobaczymy co on mi powie. Mam nadzieję, że to tylko rozciągająca się macica.

Gość saleminka8
rozciagająca się macica nie boli "strasznie" mnie wogóle rozciaganie nie boli,czasami mam takie ukłucia słabe z róznych stron-rozciaganie się wiazadeł. A jak bardzo boli to już powinnaś u lekarza być,ja też jak byłam zaniepokojona czymś to szłam odrazu nie patrzałam na to kiedy mam wizyte i zawsze zostałam przyjęta

Gość saleminka8
ja w ostatnich dniach miałam twardnienie nad pęcherzem-2-3 na dzień i do tego pojawiały się bóle jak na okres i odrazu wczoraj poszłam do lekarza,bo nie bolało mnie wcześniej jak na okres i okazało się że szyjka mi się skraca ijak do jutra nie będzie poprawy to szpital i szew i dziękuje Bogu że przeczucie i instynkt u mnie wziął góre i poszłam do lekarza

ja też jestem w 18 tc i kilka dni temu również miałam pierwszy raz ból, ale bardziej z boku, w okolicach jajnika. Połozyłam się na godzinkę i przeszło. Wizyte mam dopiero 1 czerwca. Nie wybieram się wczesniej do lekarza, będe się obserwowała. Pojedyncze bóle w bodbrzuszu lub okolicach jajników to normlana sprawa w czasie ciązy, bo wszystko się rozciąga. Nie ma co panikowac. Dopiero jesli się bóle przeciągają, nasilają, są stałe, to jest powód do niepokoju.

Gość mnie bolały więzadła od 17tc
ból okropnyuyyyy

Gość erado
Dzięki dziwczyny za odpowiedzi, wczoraj zadzwoniłam do lekarza i zaraz po tym do niego poleciałam, zbadał mnie i wszystko jest w porządku, dałm i jakieś silniejsze leki rozkurczowe i jest ok. Jeszcze raz dzięki!!!