Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qqqrka

REluks u dzieci, ktora miala do czynienia??

Polecane posty

Gość qqqrka

Kochane. Czy moze u dziecka ktorejs z was stwierdzono prypadek refluksu zoladkowo-przelykowego??? Czytalam kiedys tu o objawach jakie ma dziecko w tym prypadku i moj maly wlasnie ma podobnie, niewiem tylko czy i jakie badania w tym kierunku sa refundowane np czy USG przelyku ze skierowaniem od pediatry nie jest platne???? Odezwijcie sie i opowiedzcie jak bylo w przypadku wasych dzieciaczkow???Jakie objawy??

Gość gggrka
ma teraz skonczone 9 miesiecy. Ale maly nie przespal jeszcze ani jednej nocy, budzi sie co godzine lub czesciej(a czytalam wlasnie e to jeden z objawowo) i czasem ulewa mu sie co wczesniej nie mialo miejsca...

ciezko mi cos powiedziec bo moja corcia miala zdjagnozowany refluks w wieku 5 tygodni, glownym objawem bylo to ze plakala po zamiast przed jedzenie , podtapiala sie trescia zoladkowa ktora sie podnosila, w efekcie dostala zachlystowego zapalenia pluc i wyladowala w szpitalu, tam sie dowiedzielismy co jest. Dostala od razu specjane mleko. Obajwy zaczely ustepowac ok 6-8 miesiaca jak dziecko zaczelo sie pionizowac. Temu ciezko mi cos mowic bo w wieku twojego dziecka mojej corce w zasadzie juz ustepowalo.

Gość qqqrka
no nic, ale dziekuje. moze pozukam cos na necie

aha tyle co ci moge doradzic to jezeli dziecko spi w lozeczku to pod materac podluz np koc, tak by byl uniesiony od stron glowy pod katem ok 20 stopni, mam nadzieje ze rozumiesz :) chodzi o to by dziecko nie lezalo plasko i nie chodzi tu o sama poduszeczke , dzicko ma wtedy prelyk wyzej niz zoladek i tesc zoladkowa nie wydostaje sie tak gwaltownie

Gość qqqrka
oki dzieki