Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mortadela_73

Mój niespełna 10-cio miesieczny synek ciągle PLUJE

Polecane posty

Gość mortadela_73

non stop, nie tylko przy jedzeniu, ale cały czas:O Nie mam pojęcia co robić:O doprowadza mnie to do szału. Ktoś wie jak sobie z tym poradzić?

Gość mortadela_73
uppp

Gość mortadela_73
Nie, nie chodzi mi o ślinienie. Pluje tak jakby prychał i robi to CIĄGLE. Jeszcze do niedawna tak nie było i robił to z częstotliwością taką jaką robią to inne dzieci czyli przy jedzeniu dla zabawy (tak domniemam) wypluwał trochę jedzenai przy okazji albo ot tak, ale rzadko, a teraz robi to cały czas:O Oszaleć można:O Nie wiem jak go oduczyć tego:O

moze poprostu nauczyl sie nowego zachowania,nowej "umiejetnosci" i tak sie bawi.sprawia mu to przyjemnosc:)powinno samo przejsc jak nie bedziesz go za to strofowac ani smiac sie z tego

Gość Zuzanna153
Nie wydaje mi się aby robił to celowo może jakieś podrażnienie wywołuje taki odruch.Może jest uczulony i jakieś podrażnienie w gardełku.Powinnaś skonsultować się z lekarzem.Jeśli wszystko będzie ok poprostu ignorować zapomni o tym .Na tym etapie on jeszcze nie rozumie .

Gość o kurka wodna
to chyba nie najlepszy wiek na wychowywanie :D no bo jak zabronisz dziecku pluć ? krzykiem , klapsem czy tłumaczeniem ? Myślę ze samo przejdzie tylko nie zwracaj na to uwagi. A może jest tak ,ze zauważył ze jak pluje to się nim interesujesz ? Moje dziecko tak ma, jak chce zwrócić na siebie moją uwagę to robi coś co robić mu nie pozwalam , bawi się sprzętem grającym , kontaktem itp Wtedy wystarczy ze chwilkę się z nim pobawię i znów mam grzeczne dziecko :D