Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edytka333

calcium dla 3 miesiecznego dziecka

Polecane posty

Gość edytka333

mam pytanie czy podawałyście kiedyś dziecku calcium w ampułkach do wstrzykiwań doustnie? Wczoraj byłam u lekarza i przepisała mi calcium ,mówiła ze mam odciągnąć dziecku strzykawką calcium z ampułki i podać o zastrzyku nic nie mówiła po prostu sie z nią nie dogadałam wykupiono mi dziś te ampułki z calcium a tam pisze że jest to lek do podania dożylnego i teraz mam dylemat czy moge do podać doustnie Czy któras też miała przepisane dla dziecka takie wapno i podawała doustnie?

Gość idz jeszcze raz do lekarza
byc moze to jakies nieporozumienie. nie zadawaj tu pytan na kafe - bo kazdy roznie moze Ci doradzic . dziecko to nie krolik doswiadczalny - idz jeszcze raz do lekarza i zapytaj ja bym tak zrobila - bo to jest roznica podawac doustnie czy dozylenie

Gość edytka333
pytam tu bo być może któraś z Was podawała takie calcium dziecku Teraz lekarze różne leki zalecają np gentamicin( krople do oczu ) lekarze zapisują również jako krople do nosa (gdy katar jest gęsty)

Gość a co bedzie jak ktoras napisze
ze wlasnie tak podawala - skad wiesz ze napisze prawde ( to jest tylko forum - tu kazdy moze napisac co mu sie podoba i niekoniecznie prawde ) a 3 mc dziecko to jeszcze maluszek i zle podany lek moze mu powaznie zaszkodzic . zadzwon lub idz do lekarza i sie spytaj - przynajmniej ja bym tak zrobila