Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kiiiciaaa

Młode mamy - historia szesnastolatki

Polecane posty

Gość Kiiiciaaa

Zaszłam w ciąże mając niespełna 13 lat. Przyznaje wcześnie zaczęłam, ale byłam wtedy w odwiedziny u znajomych moich rodziców. Pojechaliśmy tam całą rodziną, ci znajomi mieli syna starszego ode mnie (rocznik '87 ja '93 ) co prawda była między nami duża różnica wieku, ale bardzo mi się podobał. Zrobiłam to świadomie on nie nalegał. Nie przypuszczałam że przy 'pierwszym razie' moge zajść w ciąże. Ale stało się. Przez 2 miesiące nie dostowałam okresu, więc poszłam do mamy i wszystko jej opowiedziałam. Wezwała do domu ginekologa i okazało się że jestem w ciąży. Zarówno mama jak i tata są dosyć znani i poważani w mieście, dlatego mama chciała załatwić wszystko dyskretnie. Najpierw próbowała mnie nakłonić do aborcji, aż stanęło na wyjechaniu z miasta. Więc kiedy brzuszek zaczął robić się coraz większy pojechałam z mamą do Gdańska. Wynajęłyśmy mieszkanie, mama załatwiła mi domowe nauczanie. I tak aż do porodu czyli do 6 lipca 2006 roku. Wszystko było okej. Oliwka ważyła 3.200 mierzyła 54 cm i dostała 10/10 punktów w skali Apgar. Moja rodzicielka załatwiła mi nawet izolatke, w której spała razem ze mną. ^^ Jak zgubiłam 'dodatkowe' kg czyli mniej więcej w połowie sierpnia wróciłyśmy do rodzinnej miejscowości. Mama chciała wszystkim mówić że to jej dziecko. Zgodziłam się na to. Zwłaszcza że Radek nic nie wie o tym dziecku, mama nie chciała wywoływać skandalu. ! I tak się stało... o tym że to ja urodziłam Oliwke wiedzą tylko rodzice, położna, pielęgniark, rodzeństwo, i pani w urządzie (która jest mamy koleżnaką). Nawet dziadkowie, kuzynowie itd nie mają o tym pojęcia. Za niecałe dwa miesiące Julka skonczy 3 latka, ja za 4 będe miała 16. Właśnie kończe gimnazjum. Chciabym wszystkim powiedzieć że Oliwka to moja córka. Mam już dość ukrywania. Ona dobrze wie że to ja jestem jej matką, nawet tak do mnie mówi. dlatego też nie moge z nią wychodzić na spacery na ulice, nie mogą mnie odwiedzać koleżnaki ani dalsza rodzina bo wszystko mogłoby się wydać. Nie chce tak dłużej żyć.! a wy co byście zrobiły na moim miejscu?

Gość no to Julka czy Oliwka
bo niescislosci w scenariuszu

Gość to julka czy oliwka
rozumiem, ze te 2 imiona sa teraz niemal jak jedno, tak samo popularne, ale jak mala w koncu ma na imie?:O

Gość erfvevc
powiedz prawde

Gość kiepska prowokacja
to w końcu julka czy oliwka? denna prowokacja

Gość cos tu sie nie zgadza...
piszesz, ze zaszlas w ciąze mając niespelna 13 lat, a z dalszej czesci wynika ze urodzilas ją 2 miesiace przed 13 urodzinami, czyli tez jakby mając "niespelna 13" :P cos sciemniasz, 0/10

Gość Ha Ha HA p p
Wiesz, spadaj z tym tematem :) Tą historie już czytałam z 10 razy, jak nie więcej. 0/10 Idź sie uczyć SZESNASTOLATKO ! I nie zaśmiecaj kafe

Gość pewnie oliwka
a julka to pseudonim-dla niepoznaki

Gość Kiiiciaaa
Oliwka, tyle że moja mama chciała Julka, i ona mówi do niej Julka a ja Oliwka, stąd też ma podwójne imie

Gość do duuuuuuuuuuuuuupyyyyyyyyyyy
no i sie wysypalas,,,, peowokacja!:P

Gość zdecyduj sie czy dziecko ma
na imie Oliwka czy Julka .............? cos ci nie wyszla ta historyjka ............................

Gość to julka czy oliwka
raczej oliwka to pseudonim, bo julka tylko raz jej sie wypsnelo:O

Gość kiepska prowokacja
dziecinko :)

Gość to julka czy oliwka
spadaj z prowokacja, do tej chwili bylam sklonna uwierzyc, ale ze mama nazywa ja inaczej niz ty - :OOOOOO

Gość Kiiiciaaa
to nie jest prowokacja, nie wymyśliłabym tego, a napewno już nikomu nie życzyłabym żeby przeszedł przez to co ja.

Gość pewnie oliwka
oczywiscie,my tobie wierzymy ale nikt niestety nie jest z w stanie tobie pomoc.idz sie lepiej zajmij tym wyimaginowanym dzieckiem a nie nam tu forum zasmiecasz

Gość kurniczek
tiaaa a ten Radek co ci to dziecko zrobil to pewnie Majdan..........

Gość a ja widzę świstaka
zawijajacego w te sreberka! 😴

Gość kasiia 86
ja tam wierzę....szukacie dziury w całym. mam na imię Kaśka, a moja babcia przez całe swoje życie mówiła na mnie Urszulka bo chciala zebym sie tak nazywała....chodz wszyscy na mnie mowili moim prawdziwym imieniem...(mi tam to nie przeszkadzało)

Gość a ja nie wierze
ten typ pisania wskazuje jedno - PROWOKACJA! za długo siedze na tym forum by tego nie poznać.:O:P

Gość Kiiiciaaa
jak chcecie....

Gość kasiia 86
ja was nie rozumiem dziewczyna przychodzi do Was z pomocą, a Wy mówicie żeby forum niezaśmiecała ?? co to Wasze forum ??

Gość załóżmyże to prawda
:D:D:D i cóż można ci doradzić?masz 16 lat,bez mieszkania,wykształcenia,grosza przy duszy,bez ojca dziecka,bez dorosłego rozumu.Hmmmm

Gość Kiiiciaaa
nie kłóc się znimi Kasiu one tego nie zrozumieją....

Gość po co jej pomoc
przecież ma swoich ustawionych rodziców wiec oni powinni jej pomóc.:P:P:P:P dziewuszko, zamiast tworzyc bajki na forum zabierz sie lepeij za nauke.

Gość oczywiscie że nie rozumiemy
napisz do bravo - moze tam ci pomogą. :classic_cool:

Gość i pewnie na dodatek
kasia to kicia :P

Gość oczywiscie ze kasia to kicia
zdradziły ją te wielokropki.:P