Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wypożyczony nick

Wstydliwe pytanie do ciężarnych

Polecane posty

Gość wypożyczony nick

Dziewczyny, czy wy będąc w ciąży też czułyście o wiele intensywniejszy, intymny zapach od siebie? Ja podmywam się przy każdej wizycie w toalecie (mam na szczęście możliwość w pracy), noszą higieniczne wkładki zpachowe a i tak siedząc na fotelu czuję ten zapach. Boję się że to wyczuwalne też dla innych. O co chodzi? Czy to normalne w ciąży? (Dodam że jestem zdrowa a zapach to po prostu ten naturalny, tylko silniejszy.)

owszem, jest to normalne ale masz rację ze mało przyjemne, ja ciągle używam chustek lactacyd (o ile nie mogę sie umyć)

Gość stu234
Witam! Będzie mi miło, i proszę o poparcie i głosik na mój blog ( o porodzie i Prawach Rodzącej na sali porodowej ) http://bobbyy.pl/blog.php?id=195 Serdecznie dziękuję!

Gość mamamamamamamamamam
Ja tez tak mialam.Na poczatku myslalam,ze cos jest nie tak..ale okazalo sie,ze to normalne:) Wszystko wroci do normy ..po porodzie:)

Gość wypożyczony nick
No właśnie! A teraz jeszcze robi się gorąc, byc może winę ponoszą moje częściowo elastyczne spodnie (czyli ze sztucznymi dodatkami, niestety ostatnie w jakie się mieszczę) i naprawdę zaczynam się krępować i wyobrażać że mnie czuć. Chyba zacznę brać ze sobą więcej wkładek do pracy i chusteczki do higieny intymnej. Dzięki, Franka!

Gość wypożyczony nick
Mamama, no to mnie uspokoiłaś. Ciekawe co ile czasu mam śmigać do łazienki żeby czuć się świeżo? No nic, zobaczymy.

Gość o rany rany
no ale jak sie podmywasz 10 razy dziennie to sobie tez nie poprawiasz sytuacji...podejrzewam grzybice...zrob wymaz z pochwy...ja jestem w 34 tygodniu i nie miałam takich objawów...

żaden wymaz, jest to naturalne, jestem przebadana dokładnie i z lekarzem to omawiałam, zachodzą w nas duże zmiany hormonalne i dlatego tak się dzieje. ale nie ukrywam że po odstawieniu duphastonu \"zapach\" się trochę zmniejszył

Gość erfvevc
ja u siebie nie zauwazylam zadnego intensywnego zapachu zwlaszcza niemilego raczej zapach byl "kwasny"

Gość 39 tc juz tuz tuz
ja tez nie mam zadnego zapachu z miejsc intymnych i przyznam szczerze że wącham wkładke przy zmianie bo panicznie boje sie infekcji a wiem ze po tym mozna poznac. A może to mocz tak pachnie brzydko? ja wyczytałam żeby pic non stop bedac w ciazy i tez tak robie conajmniej 8 szklanek dziennie głównie sok (sama robie ) i mineralna (zwłaszcza w nocy po kazdym siku ;) ) , czasem herbata, mocz mam przezroczyty bezzapachowy nie mam obrzęków i nie mam skurczy w nogach, rekach, mocz czysty bez infekcji cukru i białka. Biore prysznic min 2 razy dziennie (ponoc czescie j tez nie dobrze dla własnej flory bakteryjnej ale mi sie zdarza zwłaszcza teraz jak jest ciepło) uzywam tylko mydła bezzapachoweg dla alergików nie stosuje żadnych chusteczek nawilzajacych czy żeli (uczulają mnie ) bielizne piore w płyniei proszku dla dzieci, wkładke zmienam po kazdej wizycie w toalecie wiec ok 10 razy dziennie plus teraz przy koncówce ok 4 razy w nocy.

Gość 39 tc juz tuz tuz
a doczytałam że wkładki uzywasz zapachowe - tez mogą Cie uczulac bo w czasie ciazy jestesmy ponoc mega alergiczne ;)

Gość ja nie miałam
ja nie miałam przez całą ciążę żadnego wyczuwalnego zapachu

Gość ja tez nie mam zapachu
tzn w ogole nic nie czuje

Gość BLEEEEEE O bleeeee
jak można wąchać zużytą, śmierdzącą wkładkę higieniczną:-O Normalnie zaraz się zrzygam:-O

Mi się wydaje, że to nie tyle zapach jest bardziej intensywny, co my będąc w ciąży mamy węch bardzo wrażliwy. Ja też od siebie czuję intymny zapach dużo bardziej niż przed ciążą, ale mój mąż nic takiego nie zauważył, więc może to tylko sprawka ciążowego wyostrzenia węchu.