Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam0055

Terapia Gersona - jaka wyciskarka soku?

Polecane posty

Gość Pablo j23
Ja gdzies czytalem opinie,ze oskar to omega ale pod inna nazwa ale to niesprawdzona info. A oskar tez ma jakies medal lub medale ale nic nie doczytalem o szkodliwosci. I tak calego skladu plastiku nie znamy a wiemy ze BPA moze byc szkodliwe dla dzieci, pytanie czy rzeczywiscie sie podczas robienia sokow uwalnia i wchodzi w reakcje z sokami czy to po prostu kolejna sciema by poszerzac rynek o nowinki "lepszenia produktow". Znalazlem tez cos takiego dla tych co maja ochote i czas by przed wyciskaniem poszatkowac twardsze warzywa http://www.zelmer.pl/_prezentacje2/maszynka.html . Pozdro!

Gość SlManiaC
Czytałem dziś fajną książkę Dieta Alleluja. Nie wiem czy dałbym rady zupełnie przejść na taką dietę ale w wielu sprawach zgadzam się z autorem. A do wszystkich pań mam taką propozycję . Kupcie sobie wyciskarkę do której nie będziecie musiały przekrajać marchewki na pół czy jak w niektórych nawet na ćwiartki. Większość diet sokowych oparta jest na marchwi i jest to duże wyzwanie dla maszyny. Moja połyka w całości możemy z użytkownikami wymienić się filmikami ile marchewek zrobimy nawet bez zatrzymania silnika. I kto tu mówił że silnik nie ma znaczenia. Może właśnie dlatego w jednym z ostatnim swoich filmów porównujących wyciskarki na youtube John (Juicer Expert) pisze " The kuvings "knocked off" the Omega/Hurom (they were the 2nd to market)". A od kilku miesięcy chwali tylko ją.

Gość SlManiaC
jak się zapłaci za 10 lat gwarancji to się jest spokojnym o sprzęt - niech się martwi firma. I tak mało dają skoro widziałem na facebooku australijskim że kuvings ma 20 lat na silnik w australii. Za 10 lat pewnie i tak bym chciał urządzenie wymienić na nowszy model. A krojenie twardej marchewki na cienkie pasy to ryzyko dla paluszków mojej żony i tyle w tym temacie. A co myślicie o tej książce Dieta Alleluja? Trochę przypomina terapię Gersona z tym, że autor tej ostatniej już nie żyje.

Gość Pablo j23
No wlasnie malo daja gwarancji te 10 lat(zakladajac ze firma przetrwa ten czas, musi miec renome by przetrwacc i walczyc z konkurenccja) na oskara jest 20 lat na silnik i w tym tkwi tajemnica,ze te sprzety sa kilkukrotnie za drogie bo maja slabe silniki tzn mala moc czyli duza bezawaryjnosc i cene pociagnieta niewiadomo dokad. Powinny kosztowac jak sokoworowki bo one maja mocniejszy silnik ale nie maja dajmy na to pomyslu na "wyciskanie zdrowe ", walku z ultemu, BPA free( jeszcze :-) )co by rownowazylo cene. Mam nadzieje,ze za 10/20 lat kupie wyciskarke wlasnie za taka cene nabywcza jak dzis sokowirowke mozna dostac. Ja tne marchew dl20cm na 4/ 5 rownych czesci co nawet mej zonie nie szkodzi i tyle w tym temacie.Bo przeciez nie marchew tu jedyna twarda sztuka ale okragle buraki( a burak wg.lekarzy co ich opinie czytalem lepsze dzialanie antynowotworowe niz marchew) ,seler i inne twardziele bulwiaste-trzeba kroic nie ma rady:-)). No i tu pole do popisu dla producentow z moca silnika i duzymi otworami na warzywa. Sokowirowki typu Santos juz sa. Czekam jak nastepni wypuszcza na rynek 350W silnik w wyciskarce :-)))i kosztowac bedzie 650zl, z medalami z najwazniejszych targow etc. Poki co zuzywam moja. Checi i cierpliwosci do robienia warzywnych soczkow nie tylko ze slodkich owocow. Pozdrowil!

Gość PRowiec
Niestety ten, pomocny (kiedyś) dla wszystkich wątek przekształcił się w zmasowaną akcję marketingową Kuvingsa (marketing szeptany dla wszystkich nie zorientowanych w temacie) jest to najnormalniejsza w świecie próba zmanipulowania opinii o produkcie i konkurencji, a wszyscy ci którzy się tego wypierają potwierdzają że moje stwierdzenie jest prawdziwe.

Gość SlManiaC
Z ONETU: Badania, które przeprowadzili polscy specjaliści z Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego, wykazały, że regularne jedzenie jabłek znacznie obniża szansę rozwoju raka jelita grubego i odbytnicy. Sekret jabłek jest prosty: występujące w nich obficie flawonoidy działają jak przeciwutleniacze, czyli nie pozwalają wolnym rodnikom na uszkadzanie tkanek. Przeszkadzają w powstaniu i rozmnożeniu się nieprawidłowych komórek.

Gość Pablo j23
No czyli stwierdzili to co juz dr Gerson zastosowal z powodzeniem na swym przyjacielu 80 lat temu wlasnie jablkami. I wlasnie wlasciwosci zaobserwowane po spozyciu jablek byly pra przyczyna tej terapii.

Gość eKudlaty
Witam wszystkich, Piszę poniższego posta z nadzieją, że komuś pomogę a dotyczy rozwiązania problemu cenowego, które mi bardzo odpowiada i z którego sam skorzystałem, czyli jak możliwie najtaniej podejść do tematu wyciskania (a nie wywirowywania) soków. Możliwe, że nie jestem pierwszą osobą która na to wpadła i nie wiem czy ktoś już o tym tu pisał, ale w związku z tym że są osoby które chciałyby spróbować pomóc lub zastosować terapie sokami, oraz dla takich osób jak ja, którzy po prostu chcą się napić zdrowego wycisniętego soku, nie inwestując w urządzenia kosztujące niebagatelnych sum a dobrego w swojej jakości (czyli jak ominąć tych którzy zapomnieli już o granicy między chciwością a przyzwoitością) poniżej przedstawiam jak podszedłem do tematu w dwóch krokach: 1) kupić ręczną wyciskarkę stosowaną do win - (zalecam dokupienie ścisków stolarskich lub coś podobnego żeby trzymała się blatu + ścierka żeby przez nią przesączyć czysty sok podczas wyciskania, bo przez dziury w wyciskarce leje się z warzyw i owoców miąższ) - osobiście kupiłem poniższą: http://www.winohobby.biz/index.php?products=product&prod_id=903 ps. i jeszcze z allegro nawet taniej http://allegro.pl/prasa-do-owocow-do-wina-solidna-markowa-z-wloch-i2871660301.html#tabsAnchor 2) kupić maszynkę do mielenia (prawdopodobnie wiele gospodarstwa domowych ją posiada) - może być najtańsza i tak powinna się świetnie w tym zadaniu sprawdzić - osobiście kupiłem do 150zł. Reasumując wydatki: + wyciskarka 210zł. + kosztwysyłki 15zł.=225zł. + maszynka do mielenia 150zł. + koszt wysyłki 15zł. = 165zł. + ściski i ścierka 30zł. + kosztwysyłki 15zł. = 45zł. =razem 435zł. Jeżeli ktoś już ma maszynkę do mielenia to całkowity koszt powinien się zamknąć w 270 (a jeżeli ktoś kupi wszystko bez wysyłki to nawet w 240). Życzę wszystkim ZDROWYCH Wesołych Świąt i ZDROWEGO szczęśliwego Nowego Roku :) Pozdrawiam, Kudlaty

Gość telewidz od 7 bolesci
Kudłaty nie badz taki mądry :) Wyliczyłeś sobie 500 zł za 3 potrzebne rzeczy żeby sobie wycisnąś sok w domu??? zakładam ze wytrzymasz na tej produkcji tydzień góra dwa .Gorszego sposobu na utrudnianie zycia nie widziałem:) mam nadzieje że prąd do maszynki mięsnej będziesz wytwarzał pedałując nogami pod stołem:) Po tych wszystkich etapach otrzymasz sok bogaty ale niestety w tlen i kupe sprzatania .Weż chłopie kup wyciskarke zobaczysz będziesz jeszcze pisał że my ( chciwi) mamy racje:)Pozdrawiam sokomaniaków

Kudłaty nie badz taki mądry :) Wyliczyłeś sobie 500 zł za 3 potrzebne rzeczy żeby sobie wycisnąś sok w domu??? zakładam ze wytrzymasz na tej produkcji tydzień góra dwa .Gorszego sposobu na utrudnianie zycia nie widziałem:) mam nadzieje że prąd do maszynki mięsnej będziesz wytwarzał pedałując nogami pod stołem:) Po tych wszystkich etapach otrzymasz sok bogaty ale niestety w tlen i kupe sprzatania .Weż chłopie kup wyciskarke zobaczysz będziesz jeszcze pisał że my ( chciwi) mamy racje:)Pozdrawiam sokomaniaków

a ki scierki po sokach prac musisz na sucho bo woda kosztuje :)

Gość siaaa
Witam, Od dłuższego czasu zastanawiam się nad kupnem wyciskarki, jednak moja wiedza w tym temacie w dalszym ciągu jest dość skąpa. Jestem osobą całkowicie pozbawianą problemów zdrowotnych, soki piję już od kilku lat, ale wyciskane za pomocą sokowirówki. Dlatego chciałam zapytać o wyciskarki ręczne, jako że jestem studentką mój budżet jest dość niski i max mogę przeznaczyć na ten cel 500zł. Proszę Was o jakieś rady. I jeśli miał ktoś do czynienia z ręczną wyciskarką, czy mógłby podzielić się swoimi doświadczeniami na ten temat, będę bardzo wdzięczna :)

Gość Pablo j23
Ja tez uwazam,ze zbyt wiele kombnacji, jak sa take juz urzadzena, to przekombinowane z oszczednosca ja jak pisalem kupilem uzywana tu oto link do aukcji http://allegro.pl/omega-vrt-350-i2783492334.html ( i nie jestem zadnym PRowcem,ani z marketingu szeptanego) i jak kogos nie stac na taki wydatek to poczekac pol roku zaoszczedzic i kupic cos do 1200, a komfort i czestosc picia czyli i zdrowia(profilaktyka to tak jak w moim przypdku bo nie mam zadnych zdiagnozowanych chorob) na pewno wzrosnie. Naprawde super sprawa z myciem, nie jak w mojej poprzedniej sokowirowce byly zakamarki gdzie trzeba bylo mocno sie natrudzic. No i dla mnie oszczednosci na surowcu bo np ananas to grubo zawsze obieralem by odciac wszystkie wglebienia razem z dobrym, jadalnym srodkiemn owocow szlo.A duzo jablek mi sie marnowalo kupujac chcac zjesc i tak lezaly az sie psuly. Bogatosc smakow tez wzrosla bo inaczej smakuje jablko jak gryze czy pomarancz, a inaczej wycisniety sok. Dla studentow polecam pol roczny biznes plan oszczednosciowy wydajac mniej na imprezy czy kebaby ;-)) lub wziac dodatkowa prace dwa weekendy w miesiacu i sie dozbiera jak nie za pol roku to za 9 miesiecy, lub sezonowa praca jakas, work&travel etc.I kupic cos co rzeczywiscie polsluzy latami i bez narzekania, a moglem kupic inna maszyne. Recznych nie polecam za duzo roboty i po pierwszynm razie sie juz nudzi.

Gość SlManiaC
dla tych co mają budżet zbyt niski to propozycję ma biedronka niskie ceny. Wyciskarka za 260 zł. Pudełko niezłe kolorowe a jak ze sprzętem w środku to ja nie wiem ale może inni. Poza tym dobrą ofertą jest sprzęt przypominający huroma a kosztujący ok.800 zł. Jak mówią sprzedawcy to podróbka sprzętu i w Korei została wycofana (sprawa patentów i inne ale póki co to dostępne u nas. Jak z serwisem później to nie wiem ale jeśli to podróbka to pewnie będą pasować części z huroma czy też omegi.

Gość murzynek80
No więc doszła do mnie wyciskarka Kuvingsa która zamawiałem (nie dla siebie) i za tą cene jaka jest w Polsce raczej jej nie polecam (ja zamawiałem z zagranicy) niestety jak na tym filmiku na youtube zatrzymuje sie gdy tylko dostanie wiekszy kawałek marchewki , nie rozumiem dlaczego tak wyje silnik i cały główny pojemnik trzyma sie na 3 małych zawiasach przez co podczas pracy wygląda jakby miał się urwać.Nie mam porównania do np.Omegi ale sok wyciska chyba w miarę dobrze.Teraz plusy nieżle wygląda i plastiki są niezłej jakości. Też chciałem kupić dla siebie wyciskarke tylko nie miałem tyle pieniędzy do wyłożenia więc zakupiłem cooksense 8801 na popularnym portalu aukcyjnym za niecałe 900zł.I tutaj zaskoczenie bo sporo tanszy sprzet ma lepiej przemyślaną budowę i ani razu nie udało mi sie jej zatrzymac (co tylko zmieści sie w otworze wsadowym bez problemu zostanie wyciśnięte) . Główny pojemnik jest lepiej i stabilniej osadzony niż w kuvingsie a silnik nie wydaje żadnych jęków w porównaniu z kuvingsem. Z minusów muszę nadmienić że po przepłukaniu wodą i ściagnieciu pojemnika było trochę wody koło trzpienia wałka co grozi zalaniem silnika więc w przyszłości nie będę już przepłukiwał zbiornika tylko od razu ściągał i mył -w kuvingsie po tym zabiegu nie było kropli wody ale też trzeba przyznać ze ten zabieg nic nie daje i nie będę już tego praktykował. W sumie jedynym prawdziwym minusem jest w niej plastik obudowy silnika -porysował sie gdy chciałem gąbką zmyć plamy po marchwii :D plamy zostają plastik zmatowiał i myśle że z czasem może to wyglądać paskudnie - ale akurat mnie to nie przeszkadza. Jak by się ktoś zdecydował na Cooksense to brać w ciemnych kolorach. Podsumowując za połowe ceny Kuvingsa mamy całkiem niezła wyciskarkę która przynajmniej na początku wydaje się solidniejsza i lepsza w wyciskaniu.

Gość SlManiaC
Jeśli chodzi o kuvingsa u mnie nic nie wyje i marchewkę ciśnie wspaniale. To jest zaleta kupowania w Polsce bo jak trzeba jest serwis i dziesięć lat gw. u mnie sprzęt chodzi jak ten co gość robił sok z arbuza. Murzynkowi przysłali taniej ten drugi :) A odnośnie terapii Gersona sprzęt do lewatywy już macie? Na szczęście w diecie Alleluja o nim nie piszą, bo ja sobie nie wyobrażam robić lewatywy. Jak tylko pomyślę czuję się od razu lepiej.

Gość murzynek80
Kolego nie ciśnij mi tu głodnych kawałków jakoby niby kuvings miał kilka wersji tej wyciskarki mam biały model 998 i takie samo oznaczenie jest na wszystkich tych wyciskarkach, problem polega na tym że Kuvings zamiast wykupić licencje od Huroma postawił na własny projekt i zwyczajnie słabo to wyszło - niestety o tym doczytałem już póżniej. A co do wyciskania arbuza to może zamieść jeszcze filmik jak swietnie wyciska np.wode wtedy na pewno silnik nie będzie jęczał.To samo dotyczy to np. wspomnianych uchwytów zbiornika które wydawały mi się delikatne -gdy wreszcie zagłębiłem się w lekturze o tej wyciskarce po przebiciu się przez setki postów zwykłego PR znalazłem (niestety wczoraj dopiero) posty ludzi którym tez zbiornik zwyczajnie się urwał. http://tinyurl.com/dx28bt4 http://tinyurl.com/cnu3da8 Mówiąc szczerze to choć kupiłem trochę taniej to i tak przepłaciłem teraz nie kupiłbym tej wyciskarki za wiecej niż 500-600zł bo to jest jej realna wartość.

Gość SlManiaC
No proszę jaka wiedza o wyciskarkach i o licencjach. Pan z Huroma? hihi

Gość SlManiaC
Sam porównywałem wersje i wiem że są różne. Ja mam np. wersje europa co jest wyraźnie oznaczone na urządzeniu które posiadam. Mam z silnikiem 240W co jest już różne z info na stronie Eurojuser. W każdym razie firma pewnie nie dogadała się co do spraw finansowych i teraz swoje chwali a inne gani. A poza tym cieszę się że mam Kuvingsa a jak ktoś chce taniej to jak pisałem w biedronce można kupić sprzęt już za 260 zł. i ma nawet 24 m-ce gw. Do terapii Gersona wystarczy, choć jeszcze będzie potrzebna lewatywa.

Gość czytam i słabo się robi
do SIM...coś tam!!! Słabo, oj słabo, ale czasem tak bywa jak ktoś coś chce zrobić coś na 'chama' (w tym przypadku rozreklamować swój 'zwykły' bo nie lepszy od innych produkt, a jak widać nawet gorszy) ;) hehehe Takie rzeczy trzeba robić z głową jeśli już się za to zabierasz, a nie jak wieśniak co jaja na targu sprzedaje;) Reklama stała się antyreklamą Kuvingsa... huehuehuee P.S. Pozdrawiam wszystkich posiadaczy Kuvingsa za którego przepłacili około 350zł

Gość zfundaciidzieciom
Cczy ma ktoś z was wyciskarkę pionową Tribest ponoć całą z Tristanu czyli BPA free?! widziałem taką na amazonie, czy ktoś wie czy w Polsce można gdzieś dostać? dzięks

Gość lolaaaaaa
puregreen ma taka widziałam jak szukałam swojego huroma:)

Gość roza 36
moze ktos kto posiada wyciskarke omega 8006 napisac ile wyciska soku z 1 kg marchwii, z gory dziekuje

Gość roza 36
Jeszcze raz bardzo prosze osoby posiadajace omege 8006 o podanie skutecznosci w wyciskaniu soku bo waham sie pomiedzy kupnem oscara a omegi, roznica w cenie dosc znaczna. znalazlam na you tube ze oscarem ok pol litra mozna wycisnac soku z kilograma marchwii, omegi niestety nigdzie nie moglam znalezc ale slyszalam ze omega z kilograma marchwii maksymalnie 400ml. wiec nie dosc ze drozsza to jeszcze mniej soku wyciska, bardzo prosze o odpowiedz.

Gość roza 36
Jeszcze raz bardzo prosze osoby posiadajace omege 8006 o podanie skutecznosci w wyciskaniu soku bo waham sie pomiedzy kupnem oscara a omegi, roznica w cenie dosc znaczna. znalazlam na you tube ze oscarem ok pol litra mozna wycisnac soku z kilograma marchwii, omegi niestety nigdzie nie moglam znalezc ale slyszalam ze omega z kilograma marchwii maksymalnie 400ml. wiec nie dosc ze drozsza to jeszcze mniej soku wyciska, bardzo prosze o odpowiedz.

Gość SlManiaC
widziałem film na internecie który porównuje wszystkie te wymienione przez Ciebie wyciskarki https://www.youtube.com/watch?v=-FljW30fbME. Różnica znikoma przy jednoślimakowej. Jeśli porównanie ma dotyczyć tylko tego to każda z nich da ten sam efekt więc kup najtańszą z nich.

Gość SlManiaC
a tak na marginesie- znajomy pokazał mi ostatnio przystawkę do maszynki do mięsa Zelmer do wyciskania soku za 140 zł. Podobno działa więc można i tak :).

Gość roza 36
Dziekuje za odpowiedz ale ona troche jest nie na temat. Widzialam ten test ale mi chodzi o wyciskarke pozioma omega 8006 a nie pionowa. Tyle osob na tym forum pisalo ze ja zakupili wiec mam nadzieje ze ktos mi napisze ile ml soku moze ona wycisnac z1 kg marchwii.