Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam0055

Terapia Gersona - jaka wyciskarka soku?

Polecane posty

Gość kasia0088
Szukam kodu rabatowego do strony www.lepszesoki.pl. Może ktoś zna?

a odnośnie BPA, to odnośnie BPA ma rację, też mi się WYDAJE, że to kolejna rozdmuchana przez media wielka afera. jesteśmy notorycznie truci. wdychamy syf, pijemy syf i jemy w gruncie rzeczy również syf. Wersja organiczna żywności jest w jakimś sensie li tylko syfem light. Jest niesamowitym CUDEM, że organizm ludzki ma tak wysokie zdolności akumulacji toksyn. Nie jest ona nieskończona. W pewnym momencie słyszymy dość i... się zaczyna proces świadomej detoksykacji, bądź szukania ratunku w farmacji i medycynie konwencjonalnej, lub... Wiem, że to wszystko to takie postrzeganie świata "na chłopski rozum". Może nie mam racji, natomiast szukanie czystości, doskonałych materiałów, cudownej organicznej substancji... w świecie, który udowadnia każdego dnia poziom toksyn w rejonach pozornie dzikich, nieskażonych. a tu kilka informacji, dla tych którzy ciągle wierzą w idyllę. Eco żarcie, nie nawozi się obornikiem zwierząt hodowanych na naturalnych paszach. http://www.iung.pulawy.pl/images/pdf/Wykaz_ekologia.pdf I znowu. MOŻE się mylę, ale MOŻE nie warto dawać się wkręcać we wszystko co do na dotrze w taki, czy śmaki sposób, hm? więc chyba nie będę szukał wyciskarki z certyfikatem BPA free. Bo może się okazać, że zamiennik BPA będzie dużo bardziej szkodliwy, co wyjdzie, bądź nie wyjdzie w badaniach za lat 100, a może tylko 5.

Gość AsiaL
do SSLAWEK - a jaka wyciskarke zamierzasz kupic? - czy wszystkie wyciskarki pionowe mają niezbyt małe wloty na owoce/warzywa? czy trzeba je kroic w paski (na mniejsze kawalki) Niech ktos sie podzieli opinią, proszę.

do AsiaL Myślę, że będzie to Oscar DA-1000, Różnica między nim, a Omegą, to wyłącznie kwestia gwarancji. Z tym, że w Polsce gwarancja jest ważna o tyle, o ile żyje firma importująca produkt. Troszkę wkurzający jest poziom cenowy, bo jak zwykle wychodzi na to, że my bogaci Polacy płacimy sto, a może sto pięćdziesiąt dolarów więcej niż biedny Amerykanin. Ot, takie uroki życia w naszym kraju. Co do efektywności. Na necie jest mnóstwo filmików porównujących ilość wyciśniętego soku. Nie ma to jednak znaczenia, gdy zrozumiesz, że ludzie, którzy chcą wycisnąć maks z owoców i warzyw przemielają pulpę nawet trzykrotnie! Co nie wyjdzie za pierwszym razem i tak w końcu wypadnie. Ale jeszcze poczekam. Mam zwykłą sokowirówkę. Jeśli zamiłowanie do soków przetrwa kilka miesięcy, zainwestuję w juicer. Jeśli nie... No cóż. Sok z wyciskarki ma x%więcej witaminy C, enzymów etc. Jest go też x% więcej. Ale to wszystko nie oznacza, że sok z sokowirówki jest bezwartościowy - pozbawiony wszelkich składników. Wiesz, myślę sobie nawet, że skoro soki z wyciskarki to taka bomba witaminowo-enzymowa, to może lepiej stopniowo:) najpierw wypić troszkę soków na 50% mocy, a potem pełny gaz;) wydaje się nawet całkiem logiczne. Jesteśmy zbyt skażeni, żeby przestawiać się na tak kosmiczne paliwo z dnia na dzień. ;)

Gość gość
W mojej opinii, najlepszą wyciskarką jaka może zastąpić prasę Norwalk Juicer (jest to prasa, a nie wyciskarka) jest wyciskarka Angel 8500. Ja mam model 7500 (różni się jakością stali). Służy mi już 2 lata.

do lolek78 ale w tym artykule jest jasno napisane, że nie wszystko dla wszystkich. osobiście próbowałem już wielu diet alternatywnych- wegetarianizmu, weganizmu, witarianizmu. Próbowałem i obserwowałem swój organizm. Nie ma prostych odpowiedzi. Nie znajdziemy ich w necie. Każdy musi znaleźć własne. Tak samo jest z dietą. Piję kubek 0,5l soku dziennie. Więcej mi nie trzeba. Terapia Gersona to terapia dla ludzi chorych! Jest sposobem leczenia, nie odchudzającą dietą. Zresztą picie soków to tylko jej cześć. Zakłada przecież również potrawy gotowane, herbaty ziołowe, a w swojej pierwotnej formie również pokarmy pochodzenia roślinnego - w tym soki z wątroby! Do tego dochodzi suplementacja, iniekcje i oczywiście lewatywy. Sam myślę o zakupie wyciskarki wyłącznie rekreacyjnie. Dla zróżnicowania diety. Bo akurat z perspektywy kilku lat myślę, że przynajmniej dla mnie to najlepsze rozwiązanie. Dieta dobrze zbilansowana i różnorodna. W końcu jemy po to żeby żyć, a nie żyjemy po to by jeść. Dlaczego Gerson stosował soki? Bo był i jest to najprostszy sposób dostarczenia ogromnej ilości wartościowych składników dla wyczerpanego i pozbawionego apetytu organizmu. Wypić szklankę soku jest zdecydowanie łatwiej, niż pochłonąć miskę warzyw i owoców (o trzynastu takich porcjach nie wspomnę). Pozdrawiam wszystkich

a w swojej pierwotnej formie również pokarmy pochodzenia roślinnego - w tym soki z wątroby! chodziło mi oczywiście o pokarmy pochodzenia zwierzęcego. zagalopowałem się:)

Gość gość
a czym się różnią wyciskarki pionowe OMEGA Juiser a Hurom HU-400 lub Versapers Emotion 2G TITANIUM (który w opisie ma Omega VRT / Hurom) Z zewnątrz wyglądają identycznie a różnica w cenie to 400zł Czy te 2 to sa na licencji OMEGi coś jak kurvings czy cos podobnego..? będę wdzięczny za odpowiedz

Gość gość
Czy ktoś mógłby wyjaśnić jaka jest różnica między wyciskarką hurom500 a nową hurom 600. Warto dopłacać te 400 złotych czy to tylko zbędny gadżet? W sumie po przejrzeniu całego netu zdecydowałam sie na hurom ale nie wiem czy zostać przy 500 czy zbierać na 600? ;)

Gość Janka083
Hurom HG (nazwany też hu-600) ma obudowę ze stali nierdzewnej oraz wolniejszy silnik - bodajże 40 obrotów na minutę Hurom HE ma obudowę z tworzywa i "normalny" silnik 80 obrotów na minutę. moim zdaniem oba są ładne Ja mam model HE, powiedziano mi w sklepie, że nie ma wielkich różnic odnośnie wydajność w tych dwóch wyciskarkach. Jestem bardzo zadowolona z zakupu soki są pyszne :)

Gość so
Witam ;-) @AsiaL Czy otrzymałaś jakieś info na temat linkowanej wyciskarki ? Ja przywiązuję dużą wagę do oznaczenia BPA Free. Najnowsze Huromy też mają ten znaczek. Pozdrawiam

Gość future food
do ssławek po części się z Tobą zgodzę ;) bo wszystko zależy od uwarunkowań genetycznych. Jedni sa typowymi mięsożercami a inni warzywożercami bądź wszystko z pszenicy i w momencie gdy dana grupa zaczyna spożywać nie to co trzeba, to po jakims czasie mogą zacząć sie problemy. Ale ogólne mówiąc to ludzie sa z natury suroweżercami, np.niemowle od urodzenia pije mleko matki a gdy zaczynamy mu wpychac przetworzone jedzenie to zaczyna sie krzywić -od naturalna obrona organizmu. Tak samo z tym odbijanie że to niby dobrze hmm nie koniecznie może organizm zaczyna się przyzwyczajać do jedzenia do którego nie jest uwarunkowany i dlatego część próbuje wydalić... Jak to sie mówi punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Polecam wykład/książke autorka Victoria Boutenko (są tłumaczone filmy w necie jak i na YT "raw food" ;) lub krok wyżej dieta praniczna lub odżywianie światłem/energią ale to jest już wyższa szkoła jazdy.

zamówiłem Hurom HU-500. Czekam na dostawę.

Gość gość
Ten temat powinien nazywać się jakie mamy na rynku wyciskarki i co o nich sądzicie? A nie "Terapia Gersona - jaka wyciskarka soku?" - większość wymienianych nie nadaje się do TERAPII GERSONA, chyba że do pseudo terapii, gdzie pijemy ok lepszy sok niż z kartonu, ale ludzie nie piszcie że Zelmer, Hurom, czy Oskar jest dobry do Terapii Gersona, nie żal Wam ludzi którzy kupią je z myślą o wyleczeniu. Dywagacje typu, że pionową gorzej się myje, albo że lepiej na blacie się prezentuje i decydowanie o zakupie z tego powodu, jest zrozumiałe gdy mamy wątek taki zapychacz, a nie dotyczący wyciskarek leczniczych do Terapii Gersona, bo myślę że dla osób które są chore to nie ma znaczenia. A firma która obsługuje Kuvingsa, mogła by się bardziej postarać, bo trochę ta reklama nachalna się robi. Co wszyscy nagle obudzili się i kupują Kuvingsa...

> nie dotyczący wyciskarek leczniczych do Terapii Gersona, bo myślę że dla osób które są chore to nie ma znaczenia. to się gościu mylisz... posłuchaj może babci Charlotty, że tak naprawdę nie to jest najważniejsze ? Gdyby była tylko jedna słuszna, to po co by był ten wątek i 23 strony przez 4 lata ?

Uważam, że najważniejsze jest, aby regularnie i konsekwentnie pić sok z czystych eko warzyw i owoców i stosować inne zalecenia. I nie konieczna jest do tego jakaś Norwalk Juicer. zresztą z mojej strony EOT. Mam sprzęt i jestem z niego bardzo zadowolony.

Gość zielony soczek
to napisz jak się sprawuje Twój Hurom 500 , bo właśnie na ten model się "czaję",, gdzie zamawiałeś, jaki koszt i obsługa, ale przede wszystkim jak smakuje soczek.

Gość krolowasniegu87
ej koleżanki, używałyście kiedyś wyciskarek zelmera? dokładnie chodzi mi o jeden model, o taki - http://www.mediaexpert.pl/katalog/wyciskarki-do-cytrusow/zelmer-jp1500,15069.html?utm_source=Mailing&utm_medium=e-mail&utm_term=sg_3&utm_content=704600&utm_campaign=2013.06.17_Rabatomania mam troche kasy zaoszczedzonej na ten cel i chcialabym kupic cos porzadnego, a ze mam bony do wykorzystania w media expert to interesuje mnie ten sklep. poza tym cena jest chyba calkiem korzystna. co myslicie?

Gość BPA?
Ja kupiłem wyciskarkę HU-500 bez BPA (oba sita z ultemu) i zamierzam jej używać nie dodając do tego filozofii specjalnych. Wydaje mi się jedynie, że to lepsze i smaczniejsze niż gotowe soki. Przy okazji dowiedziałem się o nieszczęsnym BPA. Teraz się zastanawiam w ilu domowych sprzętach to BPA siedzi (czajnik elektryczny, mikser z misą Zelmer ...). I na co to wszystko wymienić. Może ktoś wie po czym poznaje się plastik zawierający tą substancje, aby świadomie się tego wystrzegać? Czy to coś jest w butelkach PET, puszkach, sitkach, łyżkach plastikowych? pozdrawiam

Gość Roszpunka po trzydziestce;)
Hej posiadam najnowszy model Huroma GD pozioma wyciskarka i jestem bardzo zadowolona, ma obszerną tubę wlotową co ułatwia sprawę przy wyciskaniu, poza tym prezentuje się cudownie taki kremowo czarny bardzo ładnie pasuje mi do mebli;) ponieważ robię dużo soków zielonych wybrałam właśnie ten model i jestem szczęśliwa i usatysfakcjonowana z mojego wyboru. Kupiłam ją w fajnym sklepie: http://sklep.puregreen.pl/hurom-gd-wielofunkcyjna-wyciskarka-do-sokow.html (nie jest to reklama poprostu chcę nakierować na sprawdzone źródło).

Gość Kolcowa
Roszpunko proszę o informacje jak się sprawuje. Też jestem zainteresowana zakupem.

Gość Roszpunka po trzydziestce;)
Sprawuje się cudownie w sobotę robiłam sorbety na pełnym siteczku, coś wspaniałego. Zmroziłam owoce w zamrażalniku i potem zmieliłam za pomocą pełnego sita - szybko prosto i pysznie, naprawdę świetna maszyna.

Gość maaadzika
ooo ta jest znakomita (ta z Media Expert) :D Codziennie rano mi mieli, a potem na trening i po treningu też hehe :D

Gość gość
nooo haha, przydaje się jak ktoś prowadzi zdrowy tryb życia. Tez kupiłam w tym celu, ale nie starczyło mi samozaparcia :P Ale wyciskarka z Media Expert fajna :)

Gość gruby ajo
Witam. Prosze zorientowanych o opinie na temat wyciskarek omega 8006 i oscar da-1000. Z tego co zrozumialem to bardzo podobne (jesli nie identyczne) wyciskarki. Jako, ze chce rozpoczac diete odchudzajaco-oczyszczajaca prosze o informacje, ktora sie bardziej oplaca zakupic. A

niestety nie miałam kontaktu akurat z tymi wyciskarkami, ale zastanów się, czy nie lepiej kupić wyciskarkę pionową, bo znacznie łatwiej ją obsługiwać (nie musisz wszystkiego wciskać ręcznie) i wydaje mi się, że łatwiej się ją też rozbiera/składa/czyści jeżeli ktoś robi po kilka soków dziennie przez dłuższy czas to warto takie "drobiazgi" brać pod uwagę ja mam Hurom 400 i jest super, wyciskanie soków jest bardzo szybkie - w trakcie wyciskania kroję składniki, nie muszę ich wcześniej przygotowywać, bo wystarczy je wrzucać od góry i nie trzeba popychać i spokojnie daje radę wycisnąć sok z ziół (np. bazylii) czy liści, np. sałat

Gość gruby ajo
Dzieki za odpowiedz. Ja jestem zwolennikiem uniwersalnych, dobrej jakosci urzadzen. Te, ktore wymienilem wyzej mozna "zaprzac" do mielenia maki, kawy, szatkowaniu warzyw i innych rzeczy. Czyli to takie roboty kuchenne. A